Czy znalazł ktoś pracę w WORD?

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Czy znalazł ktoś pracę w WORD?

Postprzez wooly » wtorek 08 marca 2011, 17:59

Rusel to bardzo proste, 8 osób na 6 ośrodków popoludniami i załatwione
[b][b][b]kúrwa JAK MAM USUNĄĆ KONTO Z tego pier dolone go forum??!!!!!!!@$$@@???????????[/b][/b][/b][/color]
wooly

Postprzez rusel » wtorek 08 marca 2011, 22:04

no zapewne okazja do pozbycia sie niewygodnych drogich i z nalecialosciami egzaminatorow

w czestochowie powiedziano mi o 5 "etatach" w ktore nie uwierzylem ale moze jednak....
rusel

Postprzez paweł_gda » czwartek 10 marca 2011, 00:15

Odnośnie tego wątku chciałbym zadać Wam pytanie o sens inwestowania w kurs instruktora w obecnej sytuacji na rynku. Posiadam uprawnienia egzaminatora, niestety jak wiadomo w najbliższym czasie na etat w wordach nie ma co liczyć. Stąd na przeczekanie chciałem zdobyć uprawnienia instruktora. Wiem, że w tej branży już strasznie ciasno, ale uważam też, że w przyszłości ewentualnie będąc egzaminatorem, dobrze by było popracować jako instruktor dla dobra swego i zdających. Co o tym sądzicie? Z góry dzięki za odpowiedzi.
paweł_gda

Postprzez rusel » czwartek 10 marca 2011, 13:05

z jedna kategoria do pracy jako instruktor nie ma szans na zarobek, chyba ze interesuje Cie to bardziej pod katem "praktyki" i cos w rodzaju zajecia po pracy, moim zdaniem szkoda kasy, instruktor z kat ABCD jezdzac od 6 do 20 ledwo co zarobi na zycie, osobiscie znam takiego z dodatkowo uprawnieniami abcd na instruktora techniki jazdy obecnie szuka pracy w biedronce w dziale kierownictwa.......
rusel

Postprzez oskbelfer » piątek 11 marca 2011, 21:09

muszę (albo raczej chcę) ustosunkować się do wypowiedzi paweł gda i rusel :)

Z rusel to nie raz tutaj sobie albo polemizowałem albo wpsierałem (bo cóż pięknie różnić się to coś fajnego, a zgadać i "kadzić" hihihi to jeszcze lepiej :) )

Na początek - z rusel - nie ma znaczenia ile instruktor ma kategorii - gdyż najczescije szkoli się na jednej kategorii (znam to z autopsji) gdy siadam (siadałem) na D - to na cały dzień, gdy siadam na A - to również na dniówkę. I większość kolegów instruktorów (dla kórych mam wielki szacun :) ) ma podobną sytuację. Nie ma wielkiej różnicy w pienądzach dla instruktora z samym B czy np ABC. Myslę że to reguła na 80 %.
Inna kwestią jest kierownictow w biedronce - ale takie mamy realia - więc teraz robienie upr instruktorskich - to wyrzucanie kasy (i tutaj rusel ma część racji - gdyż paweł gda - chce się doskonalić i to jest OK)
Druga sprawa to post pawłą gda - otóż (moze to wzbudzić protest wielu forumowiczów - czy słuszny to możemy podyskutować :) ale zdania i tak nie zmienie :))
Otóż problem pośród egzaminatorów jest taki - pomocnik dentysty - może zostać gzaminatorem (oczywiście nie mam pretensji do pielegniarki, że została egzaminatorem - pretensje mam do ustawodawcy)
Każdy egzaminator powinien posiadać uprawnienia instruktora - i powinien powalczyć na L-ce jako nauczyciel, a dopiero po np 3 latach na L-ce zaczynać kurs egzaminatora.

Dlaczego tak ? - zawsze zadaję pytanie moim kolegom egzaminatorom - słuchaj Jaśku łatwiej nauczyć czy łatwiej przeegzaminować ?

Dlatego brawo dla pawła gda - że chcesz cos robić - jednak kolejniość powinna być odwrotna :)

Proszę mojego posta nie odbierać jako uszczypliwego, ale jak patrzę na moich kolegów bez uprawnień szkoleniowców to czasem ogarnia mnie pusty śmiech - a wiem co piszę gdyż prawy fotel L-ki wysiedziałem moim tyłkiem dosć długo :)

Reasumując trudne czasy nastały dla OSK i WORD - a w jednym i drugim zawodzie - jest to ciężki kawałek chleba - jak ciężki wie to każdy kto zna smak tego miodu :)
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez rusel » sobota 12 marca 2011, 10:26

trudno polemizowac z tym co napisales, ja tylko dodam ze doswiadczony instruktor z 8 kategoriami (inwestycja w siebie?) ledwo utrzymuje rodzine, a tak jak napisales platne tylko od tego w czym siedzi.

Ale to na innego posta :)
rusel

Postprzez paweł_gda » wtorek 15 marca 2011, 15:01

Chciałbym uzyskać uprawnienia instruktora po to żeby móc zdobyć cenne doświadczenie. Tylko największym problemem jest to, że posiadając już te uprawnienia prawdopodobnie nie będę miał szansy pracować jako instruktor. Dodam, że nie myślę o zakładaniu własnego OSK, a pracy chciałbym szukać już w istniejących ośrodkach. Dlatego chciałbym dowiedzieć się jak wygląda sytuacja w tej branży w Trójmieście i okolicach...
paweł_gda

Postprzez dylek » wtorek 15 marca 2011, 18:30

paweł_gda - kalkulacja jest mniej więcej prosta...
8h pracy egzaminatora to "obsłużenie" mnie więcej 12-tu kandydatów na kierowcę.
Te 12x22 to 264 osoby miesięcznie.

1 instruktor wyszkoli miesięcznie około 5 osób (5x30h kursowych + coś tam dokształtów)

Aby wyszkolić te 264 osoby potrzeba pracy około 50 instruktorów

Wniosek - 1 zbędny egzaminator = około 50 zbędnych instruktorów na lokalnym rynku.

Szczerze wątpię, że przy tej rzeszy ludzi skazanych na powiększenie grona bezrobotnych - ty, bez doświadczenia, znajdziesz pracę.
OSK też raczej będą zwalniać niż rekrutować...
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez szerszon » wtorek 15 marca 2011, 22:35

paweł_gda napisał(a):. Dodam, że nie myślę o zakładaniu własnego OSK, a pracy chciałbym szukać już w istniejących ośrodkach.

Z etapu posiadania własnego OSK przechodzę na etap własnej DG współpracując z zaprzyjaznionym OSK.
Sam zdobywam kursantów, szkolę ,dokształcam-sam ponoszę wszystkie koszty typu reklama, ZUS,paliwo, samochód i jest mi z tym dobrze :D
szerszon

Postprzez rusel » środa 16 marca 2011, 16:45

Dodam, że nie myślę o zakładaniu własnego OSK, a pracy chciałbym szukać już w istniejących ośrodkach

wstrzymaj sie do przyszlego roku bo nie wiadomo ktore z nich beda istnialy
rusel

Postprzez Borys_q » środa 16 marca 2011, 20:17

Dlatego chciałbym dowiedzieć się jak wygląda sytuacja w tej branży w Trójmieście i okolicach...

W Gdyni chyba najlepiej, choć też ciężko, w gdańsku licho strasznie niektóre duże ośrodki zaczynają mieć poważne problemy finansowe inne chcą instruktorom z własnym samochodem płacić 21 pln brutto, ciężko ci będzie robote wyrwać w gda.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez rusel » sobota 19 marca 2011, 13:11

poki co temat dotyczy pracy w wordzie :wink:
rusel

Postprzez skov » czwartek 24 marca 2011, 20:02

jak ktoś by chciał nadal pracować w "zawodzie" to powinien powoli pukać do drzwi WORD Warszawa :D

http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,news,zalatwiali-prawa-jazdy-za-lapowki,145090.html
skov

Postprzez wooly » piątek 25 marca 2011, 04:11

Skov dyrektor wordu skacze pod sam sufit, bo odpadly mu koszty z osrodka w postaci starych i drogich egzaminatorow, na ich miejsce przyjmie moze 4 tanszych z jedna kat.
[b][b][b]kúrwa JAK MAM USUNĄĆ KONTO Z tego pier dolone go forum??!!!!!!!@$$@@???????????[/b][/b][/b][/color]
wooly

Postprzez rusel » piątek 25 marca 2011, 16:27

innej formy zatrudnienia sie nie spodziewaj, jedynie korupcja i emerytura to szansa na cokolwiek
rusel

Poprzednia strona

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów