powrót do zdawania egzaminu po przerwie (2 pytanka)

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

powrót do zdawania egzaminu po przerwie (2 pytanka)

Postprzez honey_o » wtorek 22 marca 2011, 01:05

ponieważ na jakieś pół roku, po 3 niezdanych egzaminach praktycznych, dałam sobie spokój ze zdawaniem, znowu postanawiam powrócić do mojej przygody z WORDem. I mam tutaj 2 pytania:

1) Czy mogę oddać nowe zdjęcie tzn. wymienić na inne to, które oddałam na początku, czy teraz to już nie jest możliwe?

2)ponieważ wygasła mi już teoria to czy żeby ją ponownie zdawać muszę najpierw dostarczyć zaświadczenie o 5 wyjeżdżonych jazdach po 3 nieudanych praktycznych, czy mogę najpierw spokojnie zdać teorię, a potem zabrać się za dodatkowe jazdy?
honey_o

Re: powrót do zdawania egzaminu po przerwie (2 pytanka)

Postprzez ella » wtorek 22 marca 2011, 09:42

1. możesz
2. możesz się zapisać na teorię
ella
Moderator

Postprzez viera » wtorek 22 marca 2011, 10:47

Zdjęcie jak najbardziej możesz dostarczyć.
Zdany Teoretyczny egzamin jest ważny przez sześć miesięcy w tym czasie należy zdać egzamin praktyczny.
Po trzech kolejno niezdanych egzaminach praktycznych aby zapisać się na kolejny egzamin przepisy wymagają aby w dowolnej szkole nauki jazdy odbyć szkolenie dodatkowe pięć godzin i wówczas dostanie się zaświadczenie o odbyciu takiego szkolenia.Z takim zaświadczeniem można się dopiero zapisać na kolejny egzamin.
viera

Postprzez Vana » wtorek 22 marca 2011, 15:03

Ale na teorie mozesz sie zapisac i zdac ją zanim zrobisz te dodatkowe 5h jazd. Nie bedziesz mogl sie za to zapisac na egzamin łączony - na ten musialbys juz miec zaswiadczenie.
Vana

Powrót do Egzamin na prawo jazdy