Prawo jazdy kat. C - plac (korekta)

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Prawo jazdy kat. C - plac (korekta)

Postprzez bartek2626 » sobota 05 marca 2011, 11:31

Witam, otóż zapisałem się na prawko kat. C troche pojeździłem po placu no i mój baardzo niemiły instruktor który tylko mówi co mam robić i idzie na papierocha , pogaduchy i kawke do swojej kanciapy pokazał mi jak mam na raz wjeżdżać zatoczke i garaż. No i tu moje pytanie o co chodzi z korektą, jakie jest pole manewru do tej korekty, jeżeli chodzi o kierunkowskazy kiedy je włączać. Próbowałem to troche rozrysować, czy moje rozumienie jest dobre?:) Obrazek
bartek2626

Re: Prawo jazdy kat. C - plac (korekta)

Postprzez el_ryba » sobota 05 marca 2011, 12:27

Zmień instruktora, albo szkołę, bo jak nie powiedział Ci takich podstaw, śmiem wątpić w jego kompetencje. Kierunki muszą cały czas migać czyli podjeżdżasz do przodu na miejsce 1, i wrzucasz wsteczny włączając prawy kierunek i miga on aż z powrotem wyjedziesz w miejsce z którego zaczynałeś, parkowania na C powinieneś umieć bez korekt. Podczas egzaminu na C+E pan egzaminator powiedział, że korekta musi być w tym samym kierunku, czyli według twojego rysunku nie można pojechać tak jak czerwona strzałka, tylko jak niebieska. Nie wiem ile w tym prawdy, i czy to nie był tylko wymysł egzaminatora..
B- 16.05.2008// C- 03.12.2010// C+E- 03.01.2011// D- 20.05.2011
el_ryba

Powrót do Szkolenie kierowców