pablo7654 napisał(a):oskbelfer napisał(a):dla mnie sprnawa jest zupełnie klarowna - dla czesci nie - dlatego proponuje pojezdzic z łańcuchami, moze spotasz policjantów, którzy wlepia Ci mandat - mandatu nie przyjmuj - idx do sadu i tam Ci dokładnie to wyjasniśnią Troszkę logiki proponuje
A ja proponuję zacznij czytać przepisy. Gdyby kierowcy stosowali logikę zamiast przepisów, skrzyżowania wyglądałyby tak:
http://www.youtube.com/watch?v=6qA_cqmRT54Dla mnie sprawa jest jasna -
STOSUJEMY PRZEPISY - a więc kierowca zobowiązany jest stosować się do znaku C-18 niezależnie od tego czy jest śnieg czy nie.
Żaden przepis nie zdejmuje z kierowcy tego obowiązku.
Dla mnie sprawa jest jeszcze jasniejsza - zgodnie z przepisami tego znaku 15 lipca tam byc niemoże

Ella już o tym pisała - ja przypomnę DZU 220 pozycja 2181 strona 88 pkt 4.2.21

Proponuję jednak logikę - co swoim linkiem na youtube wyśmiecie uzasadniłeś i podparłeś moje twierdzenie - zauważ na filmiku - tam nie ma żadnej kolizji

Tak na marginesie - gdybym byl policjantem i zobaczyłbym 15 lipca gościa, który po asfalcie jedzie w łańcuchach - pomyślałbym, że zwariowałem

.
W związku z tym że nie jestem mundurowym - pomyślałbym-że widzę idiotę
Nigdy czegoś takiego niewidziałerm, a jeżdże dużo nawet bardzo dużo - ale to inny temat