TESTY PSYCHOTECHNICZNE NA PRAWKO KAT> C

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

TESTY PSYCHOTECHNICZNE NA PRAWKO KAT> C

Postprzez lwasikowski » poniedziałek 28 stycznia 2008, 20:51

Witam. Czy ktoś możę wie jak wyglądają testy psychotechniczne na Prawo Jazdy kat. C?
Moze ktoś robił w Krakowie?

Czy jest na psychotestach test stereoskopii?

Bardzo proszę o pomoc.
lwasikowski

Re: TESTY PSYCHOTECHNICZNE NA PRAWKO KAT> C

Postprzez KazikH » piątek 01 lutego 2008, 18:25

Jeśli jesteś cierpliwy i nie masz zbytnio problemów ze wzrokiem to na pewno zdasz.

Pierwsza część testów to nic innego jak tylko rozwiązywanie testów pisemnych na skojarzenie. Ogląda się różne obrazki, sprawdza się refleks i szybkość kojarzenia. (każdy to przechodzi, o ile ma wszystkie klepki na miejscu hehe )

Druga cześć to sprawdzanie przede wszystkim stanu twoich oczu. W gabinecie na różnego rodzaju aparaturze sprawdzany jest refleks, precyzja, oraz umiejętność oceniania odległości od siebie poszczególnych rzeczy. (tu można oblać za ćwiczenie w którym badana jest umiejętność oceniania odległości)

Jeśli obie te rzeczy przejdzie się pomyślnie (ja nosząc okulary -3,5 dioprii i przy zdrowych zmysłach przeszedłem) wtedy dostaje się zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań do wykonywania zawodu kierowcy. Jest ono niezbędne tylko dla pracodawcy (tak samo jak badanie lekarskie), nie musimy go wozić na co dzień ze sobą.
KazikH

Postprzez adaś » sobota 01 sierpnia 2009, 21:58

A mam pytanko jak się nie zaliczy tych testów, to można do nich podchodzić kolejny raz ? sa jakieś odstępy czasowe pomiędzy kolejnymi podejściami ? ile razy można podchodzić ?
adaś

Postprzez Duszek » poniedziałek 03 sierpnia 2009, 08:28

Można podchodzić ile razy się chce i jak często się chce.
Ósma pasażerka mazdy.
Szczęśliwa posiadaczka kategorii B i C :D
C+E - w trakcie.
A i D - w planach :wink:
Duszek

Powrót do Szkolenie kierowców