Łódź

Oceń ośrodek szkolenia kierowców, w którym zdobyłeś lub zdobywasz drogowe uprawnienia.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Edzia_78 » wtorek 10 lutego 2009, 21:22

Osobom mieszkającym w Zgierzu, polecam Markab na Wiosny Ludów. Egzamin zdawałam w Łodzi i zdany za pierwszym razem :)
Edzia
Edzia_78

Postprzez Justyna1982 » sobota 14 lutego 2009, 16:11

Witam,polecam Auto Szkołę Łaciński,jestem bardzo zadowolona zarówno z przekazanej szczegółowo teorii jak i z jazd.Podczas jazd nie ma niepotrzebnego napięcia,atmosfera sprzyja zdobywaniu umiejętności.Wszelkie wskazówki i uwagi instruktorzy w tej szkole przekazywali przystępnie.Zdałam za trzecim razem,nie brałam dodatkowych jazd,gdybym miała jeszcze raz wybierać auto szkołę na pewno byłaby to Auto Szkoła Łaciński.Pozdrawiam wszystkich!
Justyna1982

Start na Prawko w OSK Łaciński

Postprzez Daniel0o0 » sobota 21 lutego 2009, 16:42

Witam. Wczoraj zacząłem nauke na prawo jazdy w szkole Pana Łacińskiego. Pierwsza lekcja upłynęła bardzo miło. Pan (...) bardzo miły człowiek. Dużo wyniosłem z lekcji. Grupa 4 osobowa więc bardzo dobry kontakt i odpowiedż na wszystkie pytania. Przed rozpoczęciem kursu otrzymałem bardzo dużo wskazówek ze szkoły. Jak narazie wszystko jest bardzo dobrze. Oby tak dalej:-)
Daniel0o0

Postprzez putatek1977 » czwartek 26 lutego 2009, 17:03

Ja robiłam kurs u "Zasady".Szkoda,że tak mało opinii można znaleźc na temat tej szkoły, bo może wtedy zdecydowałabym się na inną.Większą częśc kursu jeździłam z p.Jurkiem i rzeczywiście wiele osób z kursu narzekało,że jest flegmatyczny ale mnie osobiście najbardziej przeszkadzało to ,że wielu spraw nie chciał mi tłumaczyc skutkiem czego musiałam później fatygowac mojego pana ,by pojechał ze mną na jakieś skrzyżowanie i by to on wytłumaczył mi jak powinnam się na nim zachować i dlaczego tak a nie inaczej.Z p.Andrzejem jeździłam ledwie trzy razy , za to najlepiej wspominam jazdę właśnie z nim, bo on tylko wytłumaczył mi jak się parkuje-na pewno jednak niczego się nie czepiał podczas jazdy.Z szefem tj p.Mirkiem z tego co już miałam okazję zaobserwowac jeżdżą raczej osoby, które są przed egzaminem, ale jazda z nim to zwyczajna katorga- przez cały czas cmokał, narzekał i starał się udowodnic , ze nie nadaję sie na kierowcę , co powtarzał przy najmniejszym chocby moim błędzie.Tak czy inaczej zanim zaczęłam jazdy z p.Mirkiem byłam już dobrze przygotowana do egzaminu ale po tym jak do niego trafiłam to miałam wrażenie ,że cofnęłam się do początku.A jeśli chodzi o inne kwestie to mogę powiedziec,że teorię robi się w tydzień ( spotkania dzień w dzień po kilka godzin, co jest bardzo męczące ,ale da się wytrzymac),plac manewrowy najgorszy ze wszystkich jakie widziałam, bardzo daleko, bo na Retkini i sporo czasu zajmuje dojazd, rozczarowanie przy egzaminie wewnętrznym, bo okazuje się ,że trzeba płacic a wcześniej nic o tym nie wspomniano i oczywiscie p.Mirek już się zatroszczy ,aby to nie był jedyny egzamin wewnętrzny i dlatego śmiem twierdzic, że próbują tam człowieka głównie naciągnąc na kasę. Polecam za to "AGRĘ", w której później wzięłam parę godzin i tam dopiero odzyskałam wewnetrzny spokój i zdałam ten najważniejszy egzamin na prawko.
putatek1977

a co robi AUTOS i ogolnopolska izba OSK?

Postprzez pontus_euxinus » wtorek 03 marca 2009, 15:15

moze to nie ocena, ale mysle ze szanowni potencjalni Kursanci powinni sobie to obejrzec:
http://www.youtube.com/watch?v=vVCt-7n6Rrs

Czy firma WINFOR wspołpracuje z nimi? Ponoc ta szkoła jest na pierwszym miejscu w ich rankingu.
Ja wstydziłbym sie zapisywac i chwalic sie tym ze naleze do takich stowarzyszen... czyzby inne szkoły ze stowarzyszenia AUTOS byly takie same?

Marcin
pontus_euxinus

AUTOS

Postprzez tm10_2005 » niedziela 08 marca 2009, 01:07

chciałbym sprostować, że Gocar nie jest członkiem Autos
pozdrawiam.
tm10_2005

Re: AUTOS

Postprzez pontus_euxinus » poniedziałek 09 marca 2009, 09:09

tm10_2005 napisał(a):chciałbym sprostować, że Gocar nie jest członkiem Autos
pozdrawiam.

a to ciekawe: "Jest jednym z największych Ośrodków Szkolenia Kierowców w Polsce. Szkoła należy do Stowarzyszenia Ośrodków Szkolenia "Autos", jest członkiem - założycielem Ogólnopolskiej Izby Gospodarczej Ośrodków Szkolenia Kierowców z/s. w Koszalinie.
Ponadto ma filie w kilku miastach w Polsce."

zródło: www.gogar.pl

Na ulotkach które zasmiecaaja miasto tez jest napisane ze nalezy do Autosu.

Ciekawe czemu najwieksza szkola w Polsce (a to bardzo ciekawe), majaca kilka fili w Polsce (chyba na innej planecie, czemu nie ma adresów tych osrodków na stronie?) musi tak wlasnie reklamowac sie... bardzo ciekawe. Dodam, ze wlasciciele tej szkoly prawo i zasady kultury maja w glebokim powazaniu.

Drodzy Kursanci, uwazajcie na ta szkole z daleka.

Pozdrowienia.
pontus_euxinus

OSK Łaciński

Postprzez meggi » sobota 14 marca 2009, 10:41

Właśnie wczoraj udało mi się szczęśliwie ukończyć egzamin na prawo jazdy. Nie wystraszył mnie 13-tego w piątek :D Po prostu byłam świetnie przygotowana :) A to wszystko dzięki autoszkole Łaciński, którą zdecydowanie polecam!!!!! Teoria przekazywana w bardzo przystępny sposób. Jazdy również super. Miła atmosfera, bezstresowo przekazywane wszelkie uwagi i wskazówki, jazdy po trasach egzaminacyjnych i maksymalnie wykorzystany czas.
Zdecydowanie polecam tę szkołę!!!!
Ps. Tomek wielkie dzięki!!!! :)
meggi

rzetelność

Postprzez mateusz100 » niedziela 15 marca 2009, 12:54

No putatek nie zgodzę się z twoja opinią, mnie kolesie polecili Zasadę i bardzo się z tego cieszę. Zasada jest ok. Wykłady to grupa ustala kiedy mają się odbyć, jak chca to codziennie jak nie to kiedy chcą i to jest podejście do klienta, a nie czekać miesiąc na rozpoczęcie i później spotykać sie raz w tygodniu i robisz prawko cały rok. To prawda bo ja sam podchodziłem na wewnętrz, 3 razy, ale cieszę się bo Zasady uwagi spowodowały że zdałem na państwowym za pierwszym razem i jeszcze egzamninator mnie pochwalił , a to jest coś. A niestety państwowy kosztuje 112 zł, ( i możesz jeżdzić tylko 5 min) a nikt nie będzie jeżdził za friko w szkołach i każda godzina jazdy kosztuje. A ta twoja AGRA ta chyba ta co reklamuje sie "JAZDY PO TRASIE EGZAMINACYJNEJ" i co to jest za szkoła ? , kto o nie słyszał, Cieszę się że chodziłem do Zasady i mogę tylko żałować, że nie uczył mnie od poczatku bo to dobry fachowiec i szkoła na najwyższym poziomie. POLECAM
mateusz100

Postprzez marina25 » piątek 20 marca 2009, 14:28

a ja się z Tobą Mateusz100 nie zgodze co do AGRY bo ja tam robiłam cały kurs i już mam prawo jazdy i z czystym sumieniem poleciłabym tą szkołe bo jest świetna..duży wybór samochodów,instruktora można sobie wybrać jakiego się chce a jest ich sporo,elastyczne godziny spotkań i moglabym jeszcze tak wiele wymieniać...no ale nie da się każdemu dogodzić,każdemu odpowiada coś innego..:)
marina25

Postprzez martas3 » niedziela 22 marca 2009, 00:45

Ja natomiast robiłam kurs w auto szkole Wota. Jeśli chodzi o teorię to nie jest prowadzona w jakiś zachwycający sposób i ja nudziłam się na wykładach. Natomiast jazdy wspominam bardzo miło. Trafiłam na miłego instruktora p. Witka który naprawdę dużo mnie nauczył. Z czystym sumieniem mogę polecić również jako instruktora p. Jerzego bo znajoma z nim jeździła i była bardzo zadowolona. Pozdrawiam wszystkich.
martas3

Postprzez rybak » czwartek 16 kwietnia 2009, 17:08

Witam wszystkich. Chyba jak wiekszosc tutejszych wpisow i ja potwierdzam iz autoszkola Łaciński jest na prawde godna uwagi.. wlasnie dzis mialem moj pierwszy egzamin i zarazem ostatni poniewaz go zdalem :D Mimo iz mialem manewry w miejscu gdzie wczesniej nei bylem instruktorzy rzygotowali mnie tak dobrz eze dalem sobie spokojnie rade. Pozatym ze wspaniale przygotowane byly wyklady jak i jazdy (latwosc dobierania terminow) chce podkreslic wspaniala atmosfere jaka panuje w tej szkole. Na pochwale zasluguje kazdy instruktor a wiem co mowie bo los tak ulozyl mi jazdy ze mialem przyjemnosc jezdzenia z kazdym z nich. Jedyne co mi pozostaje powiedziec to zlozyc wielkie podziekowania w kierunku tej autoszkoly.
Pozdrawiam:)
rybak

Postprzez WojtekP » piątek 17 kwietnia 2009, 17:40

AGRA!

Cena kursu (1300zł, zniżka 50zł dla uczących się) może nie należy do najniższych - ale za to poziom nauczania jest wysoki. Teoria wykładana wieczorami (17:00 - 21:00), w blokach trzygodzinnych przez właścicielkę autoszkoły p. Grażynę i jej męża. Przystępnie, bez zanudzania, z ciekawymi przykładami, cenne praktyczne uwagi. Rozrysowane Rondo Solidarności, omówienie kruczków na skrzyżowanaich itp.

Jazdy z p. Andrzejem - doświadczony, starszy już wiekiem, nieprzesadnie krytykujący, czujny, jedzie tam, gdzie chcesz, by przećwiczyć trudniejsze odcinki.

Samochody - Yaris, Corsa CDTi i jedna Corsa benzynowa. Auta w dość dobrym stanie, Ople mają ponad 100tys. km przebiegu, Yarisy są młodsze. Jest też VW Polo, nówka, dla potrzeb osób niepełnosprawnych. Miałem okazję się nim przejechać, bo któregoś razu zabrakło aut (dwa stały z awariami).

Położenie autoszkoły to jej największy atut - chcąc, nie chcąc za każdym razem zaczynając i kończąc jazdy trzeba zaliczyć przejazd przez to cholerne Rondo Solidarności. Nie traci się czasu na dojazd w okolice, gdzie przebiegają egzaminy - praktycznie od razu zaczynamy jeździć w najpopularniejszych rejonach; dokładnie przećwiczone Lumumbowo, Stare Bałuty, zawracanie na Pl. Wolności itp. Plac manewrowy również bardzo blisko - przy M1 od strony Praktikera - więc też w zasięgu tras egzaminacyjncyh.

Ogółem - ostatnie statystyki zdawalności wg autoszkół mówią same za siebie ;)
13.02.2009. początek kursu
02.03.2009. pierwsze jazdy
04.04.2009. koniec kursu
16.04.2009. egzamin teoretyczny (+)
egzamin praktyczny (+)
23.04.2009. prawo jazdy do odbioru(idealny prezent imieninowy)
WojtekP

Postprzez Kasica » sobota 18 kwietnia 2009, 23:59

Kurs robiłam w autoszkole "Zasada" po kilku zmarnowanych (10!) godzinach z P.Jurkiem,który na skrzyżowaniu trzymał swoje sprzęgło (a ja potem się dziwiłam ze auto mi wcześniej nie gasło) i łapał mi za kierownicę jeździłam z P.Andrzejem ani 1 zlego słowa powiedzieć nie moge,egzamin wewn. potrzebny i fakt jest to stres,ale P.Mirek nie jest po to ,aby głaskać po głowie i nas puścić w paszcze lwa(czyt.:na egzamin państwowy) naprawdę dużo wyniosłam z jazd z Nim i mimo,ze marudzi,to nie jest to bezpodstawne. Nie zgadzam się,ze placyk jest w złym miejscu,przecież wszędzie trzeba dojechac i każda chwila za kółkiem powinna nas czegoś nauczyć ,łuki,górka są ok.
Kilka godzin przed egzaminem dokupiłam w innej autoszkole,-"Samprodukt"-P.Andrzej pomógł doszlifować m.in moje parkowanie równoległe tyłem :roll:
Sporo nerwów mnie ten kurs kosztował,ale jazda za kierownica swojego->bezcenna
31.01.2009 -za 3 razem...
05.02.2009-PRAWKO W KIESZENI!!!
Obrazek
Kasica

Postprzez lolik » czwartek 30 kwietnia 2009, 15:44

Witam!

Kurs zrobiłam w auto szkole Agma - na ul. Pomorskiej.
Plusy:miła atmosfera, dobra lokalizacja, młodzi instruktorzy - stosunkowo mili, (polecam pana Bartka, Tomka i Marcina). Najlepiej mi się jeździło z panem Bartkiem- punktualny, skupiony na jeździe, spokojny i cierpliwy, zaangażowany w nauczenie kogoś jak jeździć i otwarty na propozycje gdzie pojedziemy i co zrobimy.
Placyk blisko auto szkoły, jakieś 10-15 min. drogi. 1 godz. wystarcza na dojazd do placyku, poćwiczenie rękawa i górki oraz na powrót do szkoły nawet czasem można zaliczyć parkowanie ale to zależy od ruchu na drodze :wink: .
Kurs teoretyczny odbył się szybko, bez zbędnego rozciągania w czasie. Możliwość ćwiczenia testów na komputerze.
Minusy: często jazdy zaczynały się później i kończyły wcześniej, ale to zależało w dużej mierze od instruktora. Brak punktualności mnie najbardziej wkurzał w każdym razie w tej szkole. Jazdy częściowo tylko po trasach egzaminacyjnych, jest to w jakimś stopniu związane z tym, że placyk jest poza obszarem typowych tras egzaminacyjnych...dlatego jak ktoś chce pojeździć po śródmieściu i zaliczyć placyk to trzeba wziąć 2 godziny. Trzeba samemu się dopominać o jazdę po "trudnych trasach", a jeśli ktoś nie wie gdzie takowe są to jest problem...Tutaj też dodam aby nie wyszło, że ta szkoła jest beznadziejna, że to też zależy od instruktora, np. pan Tomek od początku wozi kursanta po najtrudniejszych skrzyżowaniach w łodzi... Tak czy owak nie ma jednej strategii uczenia kursantów tak wiec to jest minusem.

Po 1 niezdanym egzaminie postanowiłam wziąć dodatkowe jazdy nie tylko w mojej "macierzystej" auto szkole ale spróbować gdzieś jeszcze i tak trafiłam, po wnikliwej lekturze informacji na forum do auto szkoły Łaciński.
Plusy muszę przyznać, że byłam bardzo mile zaskoczona tym, że podane informacje na forum się potwierdziły. Atmosfera super, jeździłam z panem Stanisławem - bardzo sympatyczny, spokojny i zaangażowany w naukę-polecam!Przede wszystkim punktualność a nawet czasem doliczone dodatkowe minuty, trasy trudne, egzaminacyjne. Wszystkie sytuacje na drodze które sprawiały mi trudność powtarzaliśmy 2, 3 razy, dosłownie wracaliśmy na to samo skrzyżowanie i znów ćwiczyłam ten sam manewr. Pan Stanisław był jak egzaminator mówił gdzie jedziemy a ja sama musiałam wykonać manewr bez jego podpowiedzi w stylu: zmień pas na lewy, włącz kierunkowskaz, jedź prosto i teraz skręć... W końcu poczułam że to ja prowadzę a nie jestem osobą od wykonywania poleceń.
Minusy placyk jest daleko. Jest tylko 3 instruktorów tak wiec trzeba się umawiać z 2 dni wcześniej na jazdę. Ustalenie godziny też może być problemem, w tygodniu można jeździć w zasadzie po południu z tego co ja zauważyłam.
Dodam, że w tej auto szkole wzięłam chyba z 5 godzin tak więc nie przedstawię zapewne całego wachlarza plusów i minusów jakie może wskazać osoba która robiła tam kurs...

Po moim 2 niezdanym egzaminie postanowiłam poszukać jeszcze innej szkoły i tak trafiłam do Agry. Zdecydowałam się na tą auto szkołę ze względu na placyk.
Plusy: bardzo blisko placyk, to było dla mnie bardzo ważne, bo na egzaminie poległam na górce :cry:. Kolejnym plusem, zresztą zauważonym przez innych, jest położenie auto szkoły, w zasadzie nie ważne gdzie się jedzie to i tak jest się na trasie egzaminacyjnej. To też było dla mnie istotne.
Jeździłam z panem Andrzejem, bardzo sympatyczny i energiczny pan w średnim wieku 8). Jeździliśmy po trudnych skrzyżowaniach i oczywiście po trasach egzaminacyjnych. Widać jest w tym instruktorze zaangażowanie i pasje w uczeniu (to tak jak pan Stanisław z auto szkoły Łaciński). Bardzo miło wspominam z nim jazdy :yes:. Potrafił na bieżąco mówić co robi się źle a co dobrze bez czarowania.
Minusy dodatkowe godziny kosztują więcej niż w innych auto szkołach, jazda potrafi się zacząć troszkę później.
Raz jechałam z panem (chyba) Sławkiem, taki młodym, średnio miły.
Tak jak w przypadku auto szkoły Łaciński wzięłam w tej auto szkole niewiele dodatkowych godzin, chyba z 6, tak więc nie dostrzegłam innych plusów i minusów.

Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru auto szkoły! :D
24.02.2009r. egzamin teoretyczny :)
09.02.2009r. egzamin praktyczny I podejście [placyk :), miasto :(]
21.03.2009r. egzamin praktyczny II podejście [placyk :(]
27.04.2009r. egzamin praktyczny III i ostatnie podejście :D [placyk :), miasto :)]
lolik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oceń OSK