Bykom stop

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez scorpio44 » wtorek 28 października 2008, 14:00

tristan napisał(a):Rodzi się pytanie zasadnicze czy wogóle po najmniejszej linii oporu chamowanie takie ma sens w roku dwutysięcznym ósmym.

Kto znajdzie 3 błędy w tym zdaniu? :) Pomijając brak przecinka, neologizm "chamowanie" i dość dziwny szyk. :)
scorpio44

Postprzez adam_0103 » wtorek 28 października 2008, 14:23

1) wogóle -> w ogóle
2) dwutysięcznym ósmym -> dwa tysiące ósmym
3) po najmniejszej linii oporu -> po linii najmniejszego oporu

Chyba znalazłem... Co dostanę w nagrodę? :D
adam_0103

Postprzez scorpio44 » wtorek 28 października 2008, 14:30

Oł... A wystarczy spore (i szczere) zaskoczenie i podziw autora pytania? :D
scorpio44

Postprzez cman » niedziela 02 listopada 2008, 13:38

Driver'ka napisał(a):Te pokrętło na końcu dźwigni...

Muszę skorzystać z okazji i zapytać Cię bezpośrednio... Dlaczego "Te pokrętło"?
cman

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 03 listopada 2008, 00:29

Perełka z wątku "samochody a ich złe nagminne stanie i utrudniane." :D
rocko19 napisał(a):Chyba nikt niewie bo kierowcy tam nie wiedza chyba coto jest włanczanie:)
scorpio44

Postprzez adam_0103 » czwartek 27 listopada 2008, 16:23

MALINA77 napisał(a):larsa, niemiałam nic złego na mysli pisząc ze za mało 6 tys, po prostu bardzo trudno znaleść fajny samochodzik za ta kwotę i wszystko,
a czytając posta który wczesniej napisałas , odniosłam wrazenie jakbyś chciała mi sie odgrysc , jasne majac 15 tys juz lepiej sie patrzy szukając autka, masz wieksze pole manewrów, ale to tylko moje zdanie, w innym wątku ja prosiłam o pomoc forumowiczów odnosnie autka czy mam kupować małe czy wsiąsc do duzego i w dodatku z automatem , i wiesz co stwierdziłam ze niebedę kasy marnowac byłam nawet ogladac własnie akurat ogladałam yariske , corse i równiez forda ka , zdecydowałam się na yariske ( no tobie się niepodoba, chociaz to wdzieczne autko) zdecydowałam ze ma byc yariska, któregos dnia musiałam sama( bo nie maiłam innego kierowcy do dyspozycji, musiałam liczyc tylko na siebie, oczywiscie wiedziałam na czym automat polega więc...) pilnie gdzies pojechac i odwazyłam sie wsiąsc do tego duzego z automatem i bardzo sobie chwale i jestem sobie wdzieczna ze niekupiłam tej yariski tylko wsiadłam do duzego , dzięki czemu niemam juz oporów a bałam się jak cholera ze niebedę umiała zaparkowac , ze zawielki jest dla mnie , ze automat ,tak wiem pisałaś ze wolisz małe wiec i tak sama musisz zdecydować , ale ja na twoim miejscu uzbierałabym wieksza kwote jesli ci się tak bardzo niespieszy i kupiłabym cos nowszego a wiem ze pisałas ze ma to byc na dłuzej, pozdrawiam

Chyba jedno z dłuższych zdań na forum? :wink:
adam_0103

Postprzez barsiarz » czwartek 27 listopada 2008, 17:19

Nie, ponieważ zdanie rozpoczyna się wielką literą a kończy kropką. To co wyżej zacytowałeś nie jest zdaniem ;)
barsiarz

Postprzez Floyd » czwartek 27 listopada 2008, 17:47

ktośtam napisał(a):wogule

Ludzie, kiedy wy się nauczycie to poprawnie pisać? Nie "wogule" tylko "w ogóle". ;]
Kurs rozpoczęty 13 maja 2008, zakończony 30 października 2008 po 30 godzinach wykładów teoretycznych i 33 godzinach jazd.
Egzamin zdany za pierwszym razem 30 października 2008. \m/
Pełnoprawny kierowca od 12 listopada 2008.
Floyd

Postprzez Glammaniara » czwartek 27 listopada 2008, 20:17

Ja tam wogóle nie zwracam uwagi na to jak kto pisze. Najważniejsza jest w końcu treśc. Musielibyśmy się przyczepic do każdego polskiego znaku bez "ogonka" czy "kropki". Sama nie używam literki "c" z kreseczką, bo po prostu nie umiem jej zrobic - nie da się na moim laptopie :D Teraz przyczepmy się też do wszystkich, którzy nicki mają napisane z małej litery - w końcu to pewnego rodzaju "nazwy własne" - niech polonista jakiś to nazwie odpowiednio :) Tak czy siak, wiele osób ma błąd :P Gdybym była moderatorem, to własnymi ręcami wywaliłabym takich z foruma! :D
Obrazek
Glammaniara

Postprzez BOReK » czwartek 27 listopada 2008, 20:28

Glammaniara napisał(a):Ja tam wogóle nie zwracam uwagi na to jak kto pisze. Najważniejsza jest w końcu treśc.

Pewnie, że najwazniejsza jest treść i fajnie by było, gdyby człowiek mógł drugiemu bezpośrednio przekazywać myśli. Niestety nie potrafimy tego robić, więc używamy kodów - mowy i pisma. Żeby dało się zrozumieć druga osobę, musi ona posługiwać się "naszym" kodem, czyli stosowac się do jego reguł. Ucieczki nie ma - im bardziej ktoś kaleczy język, tym trudniej jest mu przekazać treść, która przecież jest najważniejsza. ;)

Natomiast co do plogonków - jeśli nie używasz ć ze względów technicznych, to lepiej od razu nie używaj polskich znaków w ogóle. Będzie czytelniej, bo każdy będzie z góry wiedział że stosujesz formę "internetową', a i tobie będzie wygodniej. Serio to piszę.
BOReK

Postprzez MALINA77 » czwartek 27 listopada 2008, 20:44

adam_0103 napisał(a):
MALINA77 napisał(a):larsa, niemiałam nic złego na mysli pisząc ze za mało 6 tys, po prostu bardzo trudno znaleść fajny samochodzik za ta kwotę i wszystko,
a czytając posta który wczesniej napisałas , odniosłam wrazenie jakbyś chciała mi sie odgrysc , jasne majac 15 tys juz lepiej sie patrzy szukając autka, masz wieksze pole manewrów, ale to tylko moje zdanie, w innym wątku ja prosiłam o pomoc forumowiczów odnosnie autka czy mam kupować małe czy wsiąsc do duzego i w dodatku z automatem , i wiesz co stwierdziłam ze niebedę kasy marnowac byłam nawet ogladac własnie akurat ogladałam yariske , corse i równiez forda ka , zdecydowałam się na yariske ( no tobie się niepodoba, chociaz to wdzieczne autko) zdecydowałam ze ma byc yariska, któregos dnia musiałam sama( bo nie maiłam innego kierowcy do dyspozycji, musiałam liczyc tylko na siebie, oczywiscie wiedziałam na czym automat polega więc...) pilnie gdzies pojechac i odwazyłam sie wsiąsc do tego duzego z automatem i bardzo sobie chwale i jestem sobie wdzieczna ze niekupiłam tej yariski tylko wsiadłam do duzego , dzięki czemu niemam juz oporów a bałam się jak cholera ze niebedę umiała zaparkowac , ze zawielki jest dla mnie , ze automat ,tak wiem pisałaś ze wolisz małe wiec i tak sama musisz zdecydować , ale ja na twoim miejscu uzbierałabym wieksza kwote jesli ci się tak bardzo niespieszy i kupiłabym cos nowszego a wiem ze pisałas ze ma to byc na dłuzej, pozdrawiam

Chyba jedno z dłuższych zdań na forum? :wink:
no co, czepiacie sie :lol: , o jejku, zado uzywam polskich znakow, a na innym forum koncze zdanie zawsze z wykrzyknikiem , poprostu, jak pisalam to niezwrocilam uwagina takie pierdołki jak kropka :D :lol:
21.08.08 g.13:30 WORD-egz.teoria (+)
28.10.08 g.11:00 WORD-egz.placyk (+), miasto(+)
Obrazek
MALINA77

Postprzez MALINA77 » czwartek 27 listopada 2008, 20:45

Floyd napisał(a):

Ludzie, kiedy wy się nauczycie to poprawnie pisać? Nie "wogule" tylko "w ogóle". ;]
a co ci to przeszkadza, wazne ze ty piszesz poprawnie, :lol:
Obrazek
MALINA77

Postprzez Khay » czwartek 27 listopada 2008, 22:50

MALINA77 napisał(a):a co ci to przeszkadza, wazne ze ty piszesz poprawnie, :lol:

Właśnie problem, że po setnym takim kwiatku człowiek zaczyna mieć wątpliwości... I jeśli już to "nie zwróciłaś". Edytować posty to też nie jest wielka sztuka... :(

Ja rozumiem, że można mieć problem z ortografią jak człowiek używa komunikatorów np., ale forum? Wystarczy firefox i już, ortów mniej o jakieś 90% (przejdą tylko rozmaite "morza"). To tak trudno, jeśli się nie umie samemu, wspomóc się techniką...? :/

Pozdrawiam
Khay
Khay

Postprzez Floyd » czwartek 27 listopada 2008, 23:20

MALINA77 napisał(a):
Floyd napisał(a):

a co ci to przeszkadza, wazne ze ty piszesz poprawnie, :lol:

Błędy ortograficzne i niedbałe pisanie świadczą nie tylko a piszącym ale też o braku poszanowania, dla tego który to będzie musiał odcyfrować. ;] Nie wkładasz wysiłku w napisanie czegoś ergo nie warto tego czytać.
Kurs rozpoczęty 13 maja 2008, zakończony 30 października 2008 po 30 godzinach wykładów teoretycznych i 33 godzinach jazd.
Egzamin zdany za pierwszym razem 30 października 2008. \m/
Pełnoprawny kierowca od 12 listopada 2008.
Floyd

Postprzez MALINA77 » czwartek 27 listopada 2008, 23:32

Khay napisał(a):
MALINA77 napisał(a):a co ci to przeszkadza, wazne ze ty piszesz poprawnie, :lol:

Właśnie problem, że po setnym takim kwiatku człowiek zaczyna mieć wątpliwości... I jeśli już to "nie zwróciłaś". Edytować posty to też nie jest wielka sztuka... :(

Ja rozumiem, że można mieć problem z ortografią jak człowiek używa komunikatorów np., ale forum? Wystarczy firefox i już, ortów mniej o jakieś 90% (przejdą tylko rozmaite "morza"). To tak trudno, jeśli się nie umie samemu, wspomóc się techniką...? :/

Pozdrawiam
Khay
Otóż nie wiem jak się cytuje kila zdań z różnych wypowiedzi, i dlatego napisałam post pod postem.
Obrazek
MALINA77

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka