przez Snuj » sobota 10 kwietnia 2004, 00:34
Co prawda egzaminu państwowego egzaminu teoretycznego jeszcze nie zdawałem, ale zdawałem taki egzamin Wewnętrzny w szkole nauki jazdy.Zrobiłem 1 błąd.Te pytania i odpowiedzi co masz zawarte w książeczce, internecie są takie same i nic nie jest pomieszane.Moja rada jest taka : Zanim zaczniesz wykuwać te pytania - bo trzeba je wykuć na blache.Przeczytaj wpierw Kodeks Ruchu Drogowego, co prawda zajmie ci to cały dzień, ale napewno ci się to przyda nie tylko przy egzaminie teoretycznym.Jeśli już przeczytasz ten kodeks, zabierz się za pytania.Poszukaj w książeczkach, internecie, takich pytań, rozwiązuj nawet te same z innych żródeł i rozwiązuj je na logike ANALIZUJAC sobie nawet głosno myśląc.To naprawde wiele pomaga.Dzięki temu wykujesz te wszystkie pytania i pójdzie ci dobrze.Nie ma bata - trzeba wykuć.
Potem pójdziesz na egzamin i zobaczysz że masz takie same pytania.
Wielu ludzi ich nie zdaje bo idą na tzw."sztuke" a nóż się uda.Najczęstszym powodem niezdania jest pośpiech, a wszystkie pytania trzeba analizować spokojnie i się nie śpieszyć, czasu jest 25 minut.Trzeba niekiedy poruszyć wyobrażnią.A jak mówiłem - nie zaszkodzi wykuć.
Pozdrawiam.
Ustępować w pewnych sprawach jest często najlepszą polityką.