Witam.Chciałbym poruszyc tu jeden intrygujący mnie temat a mianowicie przejscia dla pieszych przepis nam mówi ze nie mozemy sie zatrzymywac na "pasach" ale ja tu przytocze przykład mamy rondo i wlasnie tam gdzie są trójkąty podporządkowujące przed nimi są pasy i co nie moge sie zatrzymać na pasach tylko przed nimi?? co mi to troche ogranicza widocznośc?? inaczej mówiąc moze ktos objasnic jak to jest z tym zatrzymywaniem na pasach bo juz słyszałem rózne wersje.. mozna stac na pasach ??
A teraz 2 pytanko jest znak zakaz skrętu w lewo parenascie metrow dalej jest skrzyzowanie no wiec ten znak dotyczy zakazu skretu w lewo i zawracania natym skrzyzowaniu ale jezeli chcialbym zawrocic jeszczeprzed skrzyzowaniem ale juz za znakiem to niemoge tak??? i tu mnie nurtuje to poniewaz przeczytałem artykuł ktory mowi ze za znakiem mozna zawrocic?? wkleje tu link do tego wiec sami ocenicie.http://auto.gazeta.pl/auto/1,48316,4612788.html
To jest Znaki dotyczące zawracania i skręcania w lewo.Prosze o wypowiedzi z góry dzieki.