witam wkoncu
zdałem za 4 razem miałem przyjemną stonowaną egzaminatorke
zdałem gdyż moja frustracja w zwiazku z 4 podejsciem dała mi
w glowie kopa do śmialej bojowej jazdy i jechalem pewnie
nabuzowany, wkręcając sobie ze ja jzu ten egzamin zdałem a
ide tylko dla formalności.Poskutkowało wygrałem z samym sobą.
Poglebia to fakt iz za trzecim razem powinienem byl juz zdac
lecz egzaminator niedosyc iz wmusil mi próbe wymuszenia po
30 minutach to w dodatku klnął nie chcialem jednak pisac skarg bo wiadomo z czym sie to wiąze.
Zrobilem konkretne opracowania wszystkich skrzyżowan na trasie
egzamiacyjnej porobile zdjecia na najwazniejszych kzyżówkach
posciagalem satelitarne zdjecia wysokiej rozzielczosci
zktorych dobrze widac bylo znaki poziome a nawet pionowe opracowalem kilka wariantów ich tras i poskutkowało.
Jesli by ktos byl zainteresowany to jestem w posiadaniu
kopalni wiedzy na temat manewrów na trasie egzaminu na kat b.
wskazówki co do placu:
wsiadasz i regulujesz najpierw fotel tak aby po wciśnieciu sprzegla miec lekko ugiętą nogę prostujesz rece na kierownicy
nadgarstki powinny zachodzic za naszą kierownicę przy wyprostowanych rekach trzymając kierownicę należy miec ugiete lekko rece w lokciach, zagłówek powinien nieznacznie wystawac poza nasza glowe.
ustawiasz lusterko wsteczne by widziec dobrze tylna szybe na wysokosci oczu!BY SIE NIE SCHYLAC ANI NIE PODNOSIC SIE!
LUSTERKA BOCZNE NIE USTAWIAMY POD liNIE! BO WYJEDZIEMY NA MIASTO I BEDZIEMY WIDZIELI KRAWEZNIKI I PASY A NADJEZDZAJACYCH AUT JUZ NIESTETY NIE!
LUSTERKA BOCZNE REGULUJEMY JOYISTICKIEM W TEN SPOSÓB ABY W LUSTERKU LEWYM MIEC JAK NASZERSZE POLE WIDZENIA NA LEWO OD POJAZDU,POWINNISMY WIDZIEC JEDYNIE OBRYS POJAZDU NIE USTAWIAMY LUSTERKA TAK ABY WIDZIEC POLOWE POJAZDU I POLOWE OBSZARU ZA POJAZDEM! BO TO TYLKO OGRRANICZA NAM DYNAMICZNĄ ZMIANE KIERUNKU RUCHU MAJAC MALY KAT WIDZENIA KOSZTEM USTAWIENIA LUSTERKA NA BOK POJAZDu!
zapinasz pas patrzysz czy nie skrecony pociagasz patrzysz czy dolega czy nie uciskaczy nie ejst luźny
patrzysz czy zadna z kontrolek nie pali sie na czerwono mim to sprawdzasz czy drzwi sa zamkniete sprawdzasz w lusterkach czy wokol pojazdu nie ma zagrozenia ze kogs potracisz najedziesz
odpalasz REnówke przy wcisnietym sprzegle spuszczasz reczny hamulec w dół
wlaczasz swiatla mijania!
wrzucasz jedynke gazujesz na 1500 2000 obrotów
leciutko zwalniasz sprzeglo,jak zaczyna brac
to do konca powolo spuszczasz spzegielko
jedziesz na jedynce po skrecie na luku odrazu prstujesz kola,cofasz na półsprzegle
jak twoje lusterko prawe jest na wysokosci 1 slupka
dajesz jeden pelny szybki obrót kierownicą w prawo,
zerkasz w lusterko lewe prawe szybko czy bedzesz jechal dobrze i nie najedziesz na linie i w tym momencie odrazu
lapiesz sie prawo reką o prawe seidzenie zagłówek patrzac przez szybe tylną krecisz kiere lewą reką jak juz widzisz
w prawym lusterku lub na wyczucie w tylnej szybie ze kola
zrównóją sie z liniami odkrecasz kiere w lewo
i lekko kntrujesz i celujesz wzrokiem wsrodkowy slupek
tak by os pojazdu zmierzala do srodkowej tyczki
przed koperta hamulec sprzegielko z wyczuciem i mamy luk
na górce podjezdzasz
wciskasz hamulec nozny sprzeglo zaciagasz reczny
sprzeglo masz caly czs wcisniete dajesz gaz na 2000 obrotów
(patrz obrotomierz) caly czas trzymasz gaz! na tych obrotach
leciutenko niemalze do polowy popuszczasz sprzeglo jak poczujesz
lekkiprzysiad puszczasz reczny w dół odpuszczasz sprzeglo
do konca przy caly czas wcisnietym gazie i sie nigdy nie stoczy. to takie male wskazówki odemnie
moj mail: progresma@wp.pl
pozdro :lol: