MORD Nowy Sącz O/T Nowy Targ

Tutaj możesz umieścić informacje i opinie dotyczące danego ośrodka egzaminacyjnego oraz zdać relację z egzaminu.

Moderatorzy: ella, klebek

MORD Nowy Sącz O/T Nowy Targ

Postprzez Abernathy » piątek 21 listopada 2014, 23:29

http://www.mord.pl/

W tym wątku umieszczamy
- relacje zdane/oblane - pamiętaj, że mają one służyć również innym zdającym, postaraj się więc umieścić tutaj przede wszystkim istotne informacje (zachęcamy również zwłaszcza osoby, które nie uzyskały pozytywnego wyniku, do dołączenia skanu lub zdjęcia arkusza przebiegu egzaminu, dzięki któremu jednoznacznie będzie widać popełnione błędy i konkretną przyczynę niezaliczenia/przerwania egzaminu)
- informacje dotyczące danego ośrodka (tylko nie takie, że ktoś gdzieś usłyszał albo kolega dowiedział się od kolegi - niech to będą w miarę sprawdzone informacje)
- wszelkie rady i porady z nim związane
- nie podajemy nazwisk egzaminatorów (ustawa o ochronie danych osobowych)
- wszelkie off topy będą przesuwane albo kasowane

Postaraj się, aby ten wątek mógł jak najlepiej służyć innym osobom.

Pojazdy egzaminacyjne:
Kategoria B - Mitsubishi Colt
Abernathy

Re: MORD Nowy Sącz O/T Nowy Targ

Postprzez Emilka1989 » środa 18 listopada 2015, 21:15

Dzisiaj miałam swoje pierwsze podejście do egzaminu praktycznego. Niestety nie zdałam. Oblałam na łuku. Jestem zła na siebie bo wiem jak to robić a tutaj stres nie z tej ziemi i wyjechałam za linię. Wcześniej miałam teorię. Bezbłędnie 74/74. Szkoda mi bo egzaminator nawet ok. S.R-inicjały :lol:
Emilka1989

Rozmowa z egzaminatorem Edwardem Rusnarczykiem

Postprzez WORDwatch » sobota 28 września 2024, 20:08

Obrazek

Rozmawiają:
Jolanta Michasiewicz, redaktor naczelna PRAWA DROGOWEGO@NEWS
Edward Rusnarczyk, były egzaminator MORD w Nowym Targu

Powracamy do 23 sierpnia 2018 r. i tragicznie przerwanego na torach w Szaflarach egzaminu. Po zapowiedzi pojawiły się bardzo różne komentarze. Jedni ocenili „O czym tu rozmawiać?”, inni: „Pan patrzy na egzaminatorów tylko z jednego punktu widzenia”, „sprawa nie jest tak jednoznaczna jak się Panu wydaje”, „czy był pedał sprzęgła po stronie egzaminatora?”, „czy były naciski na egzaminatorów w MORD w kwestii sposobu prowadzenia egzaminów, decyzji egzaminatorów?”.

Organizatorzy: Fundacja Zapobieganie Wypadkom Drogowym, Polski Klaster Edukacyjny oraz redakcje tyg. PRAWO DROGOWE@NEWS i portalu L-INSTRUKTOR
WORDwatch

Re: MORD Nowy Sącz O/T Nowy Targ

Postprzez Cyryl8 » niedziela 29 września 2024, 09:32

Podczas szkolenia instruktor ma po pierwsze sam rozejrzeć się czy przejechanie przez przejazd będzie bezpieczne, w drugim momencie, jeżeli uczący się nie zrobił tego samego, hamujemy unimiżliwiajac mu wyjazd bez upewnienia się.
Ten wypadek dowiódł, że nie rozejrzał się ani egzaminator, ani zdający.
Zdającemu może się to zdarzyć, bo jeszcze nie jest zdolny do samodzielnej jazdy, ale egzaminatorowi - nie.
Cyryl8

Powrót do Ośrodki egzaminowania kierowców