Kurs rozpocząłem 17 stycznia 2013r w OSK ZDZ, u Pana Zbigniewa Kowalskiego, zakończony dopiero w czwartek, cóż - nie mogłem szybciej. Zdecydowanie jeden z najlepszych OSK w Radomiu, każdy kto tu był go poleca, rzadko się zdarza żeby po nim ktoś nie zdał

25 czerwca - teoria. Zdana za pierwszym. I to na 74pkt, co mnie nieźle zaskoczyło !
Ponieważ miałem przy sobie tylko na następny teoretyczny, nie zapisałem się od razu na praktyczny, zrobiłem to dopiero w poniedziałek, wyznaczono mi godzinę 12:40 4 lipca 2013 r, więc na egzamin długo nie czekałem.
Czwartek od 8 godziny spędziłem w samochodzie, aż do 11:30, później egzamin. Obsuwa 35min, zaproszenie do poczekalni, kolejna obsuwa, egzaminator poprosił mnie dopiero o 13:43. Było trochę osób, około 13, uprzejmi kursanci, każdemu życzyliśmy powodzenia... niestety niektórzy nie opuścili nawet placu...
Jako 4 od końca byłem ja do odstrzału, dostałem Hyundaia nr 22, egzaminatora pana Rafała Lewickiego, złoty człowiek, ewidentnie nie chciał na siłę odstrzelić - wykonał wszystkie zadania i zakończył egzamin. Miałem do sprawdzenia poziom płynu do spryskiwaczy i światła mijania, trwało to może 45sek razem, egzaminator podjechał na łuk, zaliczony od razu, wzniesienie bez jakiegokolwiek zjazdu w dół, i wyjeżdżamy na miasto, jedziemy w lewo, Limanowskiego, Maratońska, 1905go roku, Młodzianowska, Mariacka, Narutowicza, Podwalna, Tochtermana, Lekarska, Wałowa, Rwańska, Rynek, Wolność, Reja, Limanowskiego, i dalej chyba znowu w Maratońską, ale nie pamiętam dokładnie jak ta trasa przebiegała dalej - pojechałem gdzieś na skrzyżowanie dwupoziomowe i zawracanie, i wróciłem na Suchą z wynikiem pozytywnym

Ogólnie szybko łatwo i przyjemnie, do wordu zajechałem o 14:18, odebrałem świstek... i poszedłem wprowadzić się w stan w którym jazda samochodem jest nielegalna

Pozdrawiam Pana egzaminatora, jeśli kiedykolwiek to przeczyta