Kraków

Oceń ośrodek szkolenia kierowców, w którym zdobyłeś lub zdobywasz drogowe uprawnienia.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Monika J » piątek 27 lutego 2009, 09:31

A którą szkołę Ty promujesz?
Monika J

Postprzez Pinhead » piątek 27 lutego 2009, 10:44

Gdybym promował to wiedziała byś jaką :) Logiczne prawda ?
Pinhead

beznadzieja !!!

Postprzez miki437 » piątek 27 lutego 2009, 10:56

To co pisze Pani Monika, ze OSK AUTOTOP CZUBAJ@KUREK ZAJĄŁ PIERWSZE MIEJSCE W RANKINGU ORGANIZOWANYM PRZEZ MORD 2008r. ZE ZDAWALNOŚCIĄ 45% ZA PIERWSZYM PODEJŚCIEM. jest totalna bzdura i KLAMSTWEM !!!
Piszac takie rzeczy trzeba sie dobrze wczytac w materialy zrodlowe.
A mianowicie zakres tego rankingu okreslal tylko jeden wybrany miesiac z roku 2008. Dla potwierdzenia prosze popatrzec na ilosc zdajacych, ktora w w/w/ firmie wynosila 31 osob.
Owszem niewiedza Pani Moniki moze ja tutaj w jakims stopniu usprawiedliwiac ale mam powazne powody przypuszczac ze za ta wypowiedzia kryja sie osoby pracujace w tej firmie usilujace manipulowac biednymi owieczkami usilujacymi zdobyc wymazony dokumant prawa jazdy.
Nawiasem mowiac w ostatnich miesiacach pokazaly sie rankingi ktore zawieraja bledne informacje m. innymi ten opisany wyzej.

Moja sugestia jest taka dla tych co chca rozpoczac kurs w jakiejs szkole - pytajcie sie znajomych co przed wami robili juz kursy, gdzie je robili i jak tam bylo i idzcie do sprawdzonych firm z duza renoma.
miki437

Postprzez Monika J » piątek 27 lutego 2009, 14:14

Droga Miki,nie pracuję w tym ośrodku, ani w żadnym innym,sama miałam duży dylemat który ośrodek wybrać,i wybrałam autotop,kierując się tylko opiniami innych. Ten ranking ukazał się w dzienniku polskim,i stąd wiem że autotop wygrał ranking 2008 podałam linka. Dobrze napisałaś że trzeba się wczytać, a pisze czarno na białym że ten ranking obejmuje okres od stycznia do września 2008r. i w/w osrodek wygrał z frekfencją 45,2% za pierwszym podejściem. Ja naprawdę jestem bardzo zadowolana i tylko z tąd moja pochwała dla osrodka. Poczytaj wypowiedzi innych,wszystkie pozytywne.
Monika J

Postprzez angelika » piątek 27 lutego 2009, 16:04

ja Cię obronię Moniko J :) już odezwałam się kilkanaście postów wyżej... Polecam szkolę AutoTop Czubaj&Kurek... Zdałam egzamin za pierwszym razem, moja koleżanka, która zaczynała kurs równolegle ze mną (czyli w listopadzie 2008) zdała egzamin w lutym również za pierwszym podejściem tak jak ja!!!
Dziwią mnie te Wasze kłótnie i wzajemne oskarżenia, bo biedne owieczki (jak przyszłych kursantów nazywacie) zamiast uzyskać rzetelnych informacji na temat szkół jazdy czytają wasze durne i wyssane z palca przypuszczenia, że niby inni podszywają się za pracowników kursu... Powaga ludzie, bo zachowujecie się jak dzieci...!!!!

Jeśli ktoś chce naprawdę zapytać o tą szkołę podaję swój nr gg 6553911... Pisać w weekendy bo studiuje, a na mieszkaniu nie mam dostępu do neta...

Naprawdę wstydźcie się!!!! :?
angelika

Postprzez miki437 » piątek 27 lutego 2009, 18:34

Jeszcze raz powtarzam , że ranking podany przez dziennik polski jest błędny. Bo jak mi wytłumaczysz, że dwa miesiace pózniej ten sam dziennik polski podaje zdawalnośc według której ta firma AutoTop Czubaj&Kurek w roku 2008 jest na 26 miejscu.
Gdzie jest to pierwsze miejsce.
Wybrałas sobie jakiś tam błedny ranking którym podpierasz sie wychwalając tę firmę ale nie ma to odzwierciedlenia w rzeczywistości.
Nie twierdzę, że jest to zła firma lecz jak wiele innych normalna.
I nie jest na pierwszym miejscu w zdawalności w Krakowie w 2008 roku.
miki437

Postprzez Monika J » piątek 27 lutego 2009, 19:13

Miki, dziennik polski nie miałby co robić tylko drukować jakieś fałszerstwa na temat osk,gdzie logika a gdzie sens, i jeszcze raz powtarzam ranking obejmuje okres od stycznia do wrzesnia 2008r. a Ty piszesz prawdopodobnie o rankingu 2009r.

Bardzo mnie dziwi Twoje i innych internautów zachowanie oskarżające ośrodki do których nie uczęszczaliście i nie wiecie nic o nauczaniu i zdawalnosci.
Ja tylko poleciłam autotop ponieważ byłam bardzo zadowolona a wyście naskoczyli. PORAŻKA

edytowany przez moderatora prywatne wiadomości wysyłaj na PW
Ostatnio zmieniony piątek 27 lutego 2009, 19:38 przez Monika J, łącznie zmieniany 1 raz
Monika J

Postprzez Pinhead » piątek 27 lutego 2009, 20:17

Monika J napisał(a):Ja tylko poleciłam autotop ponieważ byłam bardzo zadowolona a wyście naskoczyli. PORAŻKA

Porażką to był Twój argument z rankingiem. Przedobrzyłaś z tym marketingiem i bujda wyszła na jaw.
Pinhead

Postprzez Monika J » piątek 27 lutego 2009, 23:09

Ja sobie tego rankingu nie wymyśliłam i nie organizowałam więc nie bardzo rozumiem o jakiej bujdzie mówisz,dla wszystkich zainteresowanych podałam link i jest biało na czarnym, ale Ty nie umiesz przyjąć tego do wiadomości, to twój problem. Nie znasz mnie więc mnie nie osądzaj m in. o kłamstwa bo to już z Twojej strony przegięcie.
Monika J

Postprzez miki437 » sobota 28 lutego 2009, 15:31

Jeszcze raz powtarzam wczytaj się w materiały zródłowe. Zadzwoń do dziennikarza z dziennika KTÓRY PISAŁ TEN RANKING, zapytaj w szkole która tak chwalisz ile kursantów poszło od nich zdawać egzamin w tym okresie co ty podajesz i porównaj z tym co jest napisane w tym rankingu na którym sie opierasz ( TAM PISZE ŻE ZDAWAŁO 31 OSÓB ) TO MOŻE ZROZUMIESZ, ŻE JESTEŚ W BŁĘDZIE !!!
miki437

Postprzez ella » sobota 28 lutego 2009, 16:04

Aż otworzyłam link z tym rankingiem i rzeczywiście jest dziwny. Jak to możliwe, że taki spory ośrodek wypuścił tylko podkreslam tylko 31 osób w przeciągu 9 miesięcy. Tak mało osób się tam zapisuje? Liczba jest zadziwiająca :shock:
AUTO TOP CZUBAJ & KUREK B.KUREK-AL.. POKOJU - 31 - 14 - 45,20%

Czyli tylko 14 osób zdało za pierwszym razem z tej szkoły w ciągu 9 miesięcy.

W tym drugim rankingu liczba osób przystepująca do egzaminu po raz pierwszy jest zupełnie inna

Auto-Top Czubaj&Kurek" Kr.Al.Pokoju 82/6
156
53
34,40%
ella
Moderator

Postprzez Pinhead » sobota 28 lutego 2009, 17:21

ella napisał(a):Tak mało osób się tam zapisuje? Liczba jest zadziwiająca :shock:

Pewna osoba chciała się do nich zapisać jesienią 2008r na jazdy doszkalające. Nie było wolnych terminów na ponad dwa miesiące. Mniej nić 4 osoby na miesiąc kończące kurs ? Żarty jakieś :)
Pinhead

Postprzez Monika J » sobota 28 lutego 2009, 17:34

kurs rozpoczyna się co tydzień średnio 8-10 osób w grupie. Bardzo dużo osób przychodzi też z innych ośrodków,do tego stopnia że zatrudnili instruktorów,bo terminy na jazdy były bardzo długie.
Ostatnio zmieniony wtorek 03 marca 2009, 09:32 przez Monika J, łącznie zmieniany 1 raz
Monika J

Postprzez Anya » niedziela 01 marca 2009, 10:20

z socjologicznego punktu widzenia ten ranking nie ma zadnej wartosci, jako,ze nie pozwala na zasadne porownanie grup. Swego czasu robione byly porzadne rankingi, czyli podzial na 3 klasy szkol- duze, srednie i male i porownywanie zdawalnosci w poszczegolnych grupach wielkosciowych. I wtedy jedynie taki ranking ma wartosc. Porownanie szkoly, gdzie przez rok maja 50 kursantow, ze szkola w ktorej jest ich 500 nie przedstawia zadnej wartosci, ani nie jest jakimkolwiek argumentem by mowic- nasza szkola ma najwyzsza zdawalnosc...
6.05.2008 teoria +(0 bł.) praktyka - (miasto)
26.06 2008 praktyka - (miasto)
20.11.2008 teoria + praktyka + :)
5.12.2008- plasticzek w ręce i...w drogę :)
Anya

Postprzez Pinhead » niedziela 01 marca 2009, 13:03

Tylko co ma wspólnego wielkość szkoły ze zdawalnością procentową ? Procenty są zawsze takie same, obojętnie jaka jest całość. Statystyka była by bezwartościowa tylko jeśli całość (100%) była by zbyt niska aby wyciągać na jej podstawie wnioski. Czyli tylko w przypadku szkół bardzo małych (jedno, dwuosobowe firmy).
Pinhead

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oceń OSK