Warszawa

Oceń ośrodek szkolenia kierowców, w którym zdobyłeś lub zdobywasz drogowe uprawnienia.

Moderatorzy: ella, klebek

polecam

Postprzez drzewiecka » wtorek 02 lutego 2010, 18:36

Po fatalnych doświadczeniach w Babskiej szkole trafiłam na PIK i tu dopiero dowiedziałam się jak jeździć. W Babskiej jazda wyglądała raczej na przetrwanie 2 godzin i to na dodatek w widocznym lęku. W PIK-u trafiłam na szalenie cudownego człowieka, pokazał mi całą masę rzeczy, o których nie miałam pojęcia po 30 godzinach w Babskiej. Na PIK trafiłam dzięki temu forum i wiem, że to była super decyzja. polecam gorąco PIK, widać, że wiedzą co robią. Jeździłam z dwoma panami, najlepiej dostać się jednak do szefa, gość jest po prostu genialny !!!
drzewiecka

uwaga colina na radarowej

Postprzez doktorrekk » wtorek 02 lutego 2010, 22:07

:!: moja dziewczyna miała okazję się dobrze przekonać co to za szkoła naturalnie chciała zaoszczędzić zapytała się wyglądającego trochę dziwnie starszego człowieka który ich reklamował (z pewnością był w pracy pijany i dziwnie się zachowywał wobec jakiejś starszej pani też tam pracyjącej :arrow: wygadywał jakieś bzdury bez żadnego sęsu a ona najwyraźniej czekała aż ten skończy i sobie pujdzie) i faktycznie instruktorzy nieco lepsi od typowych :arrow: przeciętnych jednak właściciel który zresztą robił wtedy w taksówkarstwie (najwyraźniej wiele osób się poznało na szefie i interes go nie karmi :lol: ) to OSZUST jakich mało ponieważ przez jego złodziejstwo co jakiś czas pojawiał się jakiś kolejny ich ulotkarz a ponieważ jeden z nich (ulotkarzy z innej szkoły) czasami z nią rozmawiał wiemy jak wygląda sprawa tej szkoły tzn. nie tylko okrada kursantów ale także nie chce płacić im za reklamę (rezygnyją bo nie mają szans na odzyskanie wypracowanych pieniędzy) ale także kierwcy mieli problemy z odzyskiwaniem od owego M. O. NALEŻNYCH IM PIENIĘDZY skandal
stop OSZUSTOM!!!!!!!
doktorrekk

Re: Eryk Gos:)

Postprzez pacia79 » wtorek 02 lutego 2010, 23:48

jaa napisał(a):zgadzam się jak najbardziej z moją przedmówczynią -Eryk to genialny instruktor:) zdałam już egzamin (za drugim razem na radarowej, pierwsze podejscie na bemowie nieudane...) i moge z cała pewnością napisać, że jest właśnie jego zasługa. To człowiek bardzo sympatyczny, spokojny, wesoły, a jednocześnie wymagający. Na egzaminie dzięki niemu nic mnie nie zaskoczyło (pierwsza wpadka- z mojej winy;)) i jestem już kierowcą:))(tylko czekam na dokument.....)
Pan Eryk współpracuje ze szkołą nauki jazdy Pik na ursynowie. Ośrodek bez rewelacji, ale nie narzekam... na wszystkie jazdy umawiałam się telefonicznie, bezpośrednio z instruktorem, a to chyba najważniejsze:))

W sumie to nie ma znaczenia dla mnie czy to reklama czy też nie. Ja wiem jedno Eryka polecam gdzie tylko się da. To idealny instruktor - jest spokojny, opanowany, nie chwyta za kierownicę i wprowadza nerwowej atmosfery, tłumaczy wszystko idealnie, a jazda samochodem ze stresującej dla nowicjusza staje się przyjemną. Fajne uczucie jak zaczyna się nad wszystkim w aucie panować :) Egzamin zdałam i teraz jak tylko słyszę, ze ktoś ma z tym kłopoty to kieruję na doszkalanie do Eryka i on pomaga :)
pacia79

Wyższa Szkoła Jazdy w Warszawie

Postprzez ankaaa_aa » środa 03 lutego 2010, 15:43

Witam, zdałam dzisiaj egzamin na prawo jazdy :D i chciałabym bardzo gorąco polecić wszystkim Wyższą Szkołę Jazdy z Warszawy. Ja
osobiście kurs na prawo jazdy robiłam kilka lat temu w Lublinie,
jednak nie udało mi się wówczas zdać egzaminu. Po długiej przerwie
postanowiłam spróbować ponownie i zapisałam się do WSJ na ul. Batorego przy Polach Mokotowskich. O wyborze
szkoły zdecydowała dogodna lokalizacja (tuż przy metrze) oraz
samochody na których się jeździ (Toyoty Yaris). Wkrótce okazało się,
że lepiej nie mogółam trafić. :lol: Zdałam egzamin w Warszawie już za
pierwszym razem (a talentu do jazdy nie mam za grosz). Sukces ten zawdzięczam mojemu instruktorowi, Panu
Robertowi, który okazał się uosobieniem cierpliwości i
spokoju (a nie było mu ze mną łatwo :roll: ). Nauka jazdy była prowadzona
bardzo profesjonalnie, a wszystkie błędy i watpliwości wyjaśniane
fachowo i konkretnie (wcześniej jeździłam aż z 5 instruktorów i wszyscy byli beznadziejni). Pan Robert w krótkim czasie nauczył mnie nie
tylko zasad ruchu drogowego oraz sztuki prowadzenia i panowania nad
samochodem, ale też pomógł mi się przełamać i nabrać pewności siebie
za kierownicą. Wszystkie jazdy odbywały się w przyjemnej atmosferze i
czuć było autentyczne zainteresowanie i troskę instruktora o kursanta (a nie pieniądze za kolejne jazdy doszkalające). Naprawdę gorąco polecam wszystkim tę szkołę (www.wsj.waw.pl).
ankaaa_aa

UNIKAJCIE ALEJAZDY-OSZUSTWO

Postprzez kingaGOLD » czwartek 18 lutego 2010, 10:55

uważajcie moi drodzy na NICH nie mogą nauczyć dobrze jeżeli uczą na starych jariskach tymbardziej jeżeli na masce mają d4d bo to DIZLE tymi się nas nie egzaminyje nie egzaminyje więc pieniądze od razu ladują w błocie
u nich jeżdzicie na darmo tak jak ja (cztery razy nia zdałam a obiecali że się uda za każdym :roll: kolejnym) jeżeli chodzi o colinę to właśnie wczoraj dostałam od jednego gościa ich niebieski kartonik-reklamę ale od kogo :!:
gość ubrany jak pajac podpity i dziwnie się zachowujący tzn. był bardzo nachalny i traktował mnie jakby mnie znał oraz dziwny wzrok ZBOCZENIEC :?: wczoraj wieczorem wychodząc z wordu na radarowej nadal tam stał a było jeszcze ciemno!!!!!!!!! :arrow: przestraszyłam się więc UWAŻAJCIE DZIEWCZYNY :!:
staram się nigdy nikogo po wyglądzie nie oceniać ale czuję że tym razem intuicja mnie nie myli dlatego dobrze radzę unikajcje tej szkoły-meliny dla podejrzanego towarzystwa WŁAŚCICIEL też musi być CIEKAWYM OSOBNIKIEM też mógłby podać ręke szefowi expressu ze szkoły z krakowskiej na włochach gdzie trochę sie na początku doszkalałem
DZIĘKI doktorrekk za przestrogę bo miałam tam zapytać o jazdy :shock: a do tego nie uczą teorii (mam z nią problemy) trochę jeszczę powalczę o prawo jazdy i dam wam kilka rad/rekomendacji gdy trochę pojeżdżę bo przy tej liczbie szkół jak można przekonać się i/lub wyczytać syfu nie brakuje życzę wszystkim powodzenia i unikania takich... jak wyżej wymienieni na razie
Ostatnio zmieniony wtorek 23 lutego 2010, 17:09 przez kingaGOLD, łącznie zmieniany 1 raz
kingaGOLD

szkoła której nie polecam

Postprzez aniolek155 » niedziela 21 lutego 2010, 15:04

Szkoła której nie polecam to Krzyś na Saskiej Kępie,to co się tam wyprawia to żenada...Właściciel dba tylko o to żebyś zapłacił,a reszta go nie obchodzi.Instruktorzy robią co chcą.Jeżdziłam z panem który wrzeszczał na mnie,dowiedziałam się parę niemiłych rzeczy o sobie...żenada,a drugi pan dopisywał sobie godziny,których nieprzejeździło się....od tego pana też dowiedziałam się też różnych rzeczy niemiłych o sobie....Z Właścicielem Panem KM umówiłam się raz na jazdy nie dość,że nie przyszedł to po zadzwonieniu do niego dowiedziałam się,że ma inne rzeczy do roboty i gdyby tak do każdego dzwonił to by z torbami poszedł...Musiałam się przepisać do innej szkoły z głęboką urazą psychiczną do jazdy samochodem.
aniolek155

Polecam Qmobil

Postprzez samira » czwartek 04 marca 2010, 14:58

Po fatalnych doświadczeniach i traumie, wywołanej kursowyci jazdami, trafiłam na doszkalanie do p. Kuby, bo do egzaminu nie miałam nawet po co podchodzić. Pan Kuba jest świetny w tym, co robi, a jazda Nim jest warta każdej wydanej złotówki. Jest zrównoważony, nie ujawnia negatywnych emocji. Podczas pierwszej jazdy, kiedy samochód zgasł mi chyba piętnasty raz (kurs robiłam na 5-cio biegowej Yarisce, gdzie instruktor wymagał ruszania bez gazu) pan Kuba spokojnym głosem po raz piętnasty powiedział "włączamy silnik i ruszamy z gazem". Wszystko tłumaczy, zwraca uwagę na pułapki na trasie egzaminacyjnej i na znaki, które są kiepsko widoczne i można je przeoczyć. Po czterech godzinach jazdy z Nim przestały być straszne skręty w lewo i zawracania na rondach. Dodam, że po kursie nie miałm bladego pojęcia, jak poprawnie taki manewr wykonać, bo inktruktor łapał za kierownicę i sam nią kręcił. (parkował na mieście też głównie sam...)
Także pojeżdżę jeszcze trochę z Kubą i spokojnie pójdę na egzamin ze świadomością, że umiem jeździć. A nie tylko z papierem, który stwierdza, że "ukończyłam kurs i jestem gotowa do złożenia egzaminu państwowego", hehe.
samira

imola URSYNÓW

Postprzez babu » sobota 06 marca 2010, 22:22

uczyłem się jeździć w szkole imola na Ursynowie na KEN co do wykładów zamiast 30h było ich pewnie coś koło 25-28 h mi to wystarczyło gdyż interesowałem się wcześniej i tylko uzupełniłem swoje informacje

co do jazd uczyłem się na fiacie grande punto i pojechałem na egzamin do Łomży instruktor super nie ucinał czasu przyjeżdżał 3 min wcześniej aby się przygotować i wyruszyć o równej umówionej godzinie instruktor spokojny solidny i nauczył mnie tak że zdałem za 1 razem na pw mogę podać nr
06.03.2010 - teoria (+) - 18 lat i 9 dni
06.03.2010 - plac(+) miasto (+) - 18 lat i 9dni

16/03/10 trwa postępowanie
22/03/10 do odbioru i odebrane

ZDANE ZA 1 RAZEM !!!
babu

Postprzez motylek09 » czwartek 11 marca 2010, 12:37

JA teraz szukam dobrej szkoły w okolicach ronda Wiatraczna.Czy możecie mi cos polecic?
Jestem studentką,wiec licze tez na jakieś znizki...
motylek09

Re: OSK BARTEK ul. Odlewnicza

Postprzez doris 0202 » piątek 12 marca 2010, 14:06

mirabellaa napisał(a):Ja polecam ośrodek "Bartek" na Odlewniczej. Tydzień temu zdałam egzamin - za pierwszym podejściem! Wszystko dzięki mojemu fenomenalnemu instruktorowi Mateuszowi, który był: cierpliwy, opanowany i tolerancyjny (znosił różne dziwne akcje na drodze), profesjonalny, a przy tym zna wiele "patentów" niesamowicie ułatwiających wykonywanie manewrów autem. Szczerze polecam.

P.S. PAN Mateusz nie pracuje już w Bartku tylko sam prowadzi szkołę. KOntakt do niego to jazdy.doszkalajace.mateusz.w.interia.pl
Szczerze polecam
doris 0202

Postprzez anka85 » piątek 12 marca 2010, 20:23

BARTKA polecam z calego serca-a tak konkretnie pana Zbyszka . zaliczylam po drodze dwie inne szkoly-gdzie instruktorzy robili sobie moim kosztem wycieczki po miescie .Po ukonczonym kursie i jazdach dod, nie mialam nigdy cwiczonego parkowania !! ani gorki -ciagle odkladali to. Wyciagali kase. Frajerow nie brakuje.

Jestem po 4 godzinach jazdy z panem Zbyszkiem . Jest genialnym nauczycielem .Teraz wiem ile mozna sie nauczyc w 4 godziny . Z tylu siedza osoby uczace sie od niego 'nauczania' a pomimo tego nawet najdrobniejsza pomylka nie ujdzie jego uwadze . Zwraca uwage na wszytsko co inni instruktorzy olewali . Pelny profesjonalizm i dokladnosc .
Anka
anka85

Postprzez niezadowolona_z_OSK » piątek 12 marca 2010, 20:27

motylek09 napisał(a):JA teraz szukam dobrej szkoły w okolicach ronda Wiatraczna.Czy możecie mi cos polecic?
Jestem studentką,wiec licze tez na jakieś znizki...

to moje rejony :) i również jestem studentką :)

Ja jeździłam u Krzysztofa, który uczył w innej szkole (której nie polecam), ale teraz założył swoją tuż obok pętli na Gocławku. Ja zdałam za 1 razem, brat też. Szkoła, w której uczy Krzyś to DROGOWSKAZ. Brat jeździł już w jego szkole i poleca każdego instruktora, który w niej pracuje. Ja mogę polecić Krzysia, bo tylko z nim jeździłam!
niezadowolona_z_OSK

Re: 7-ka

Postprzez Tomasz Sobkowicz » sobota 13 marca 2010, 17:08

Regulamentul napisał(a):Tomasz, masz rację ale nie namawiaj kursantów albo innych znajomych do pisania postów!
a Twoja strona http://www.7ka.pl/ksiega_gosci.htm jest bez cenzury ???

Pozdrawiam

Jeśli chodzi o cenzurę i znajomych, których rzekomo namawiałem.
Wszystkie wpisy są jak najbardziej są dokonane przez Naszych kursantów. Jeśli, ktoś ma jakiekolwiek wątpliwości, do każdego z nich dysponujemy adresem email i może to sam potwierdzić. Wpisy dokonują dobrowolnie i oczywiście po zakończeniu nauki, jest to bardzo miła forma podziękowania, za to co razem tworzyliśmy podczas trwania kursu.
Pozdrawiam :)
Tomasz Sobkowicz

Auto Jazda -Bemowo

Postprzez Emilka3041 » niedziela 14 marca 2010, 17:04

Witam, właśnie wczoraj zdałam egzamin kurs robiłam w Zielonym Listku a 15 jazd doszkalających wziełam w Auto Jeździe na Bemowie.
I polecam jak najbardziej mają toyotę 6 biegową taka jak na egzaminie, i świetnych instruktorów ja jeździłam z Marcinem i polecam go jak najbardziej tłumaczy bardzo dużo, jest cierpliwy, uczy do skutku. W związku z tym że szkoła jest blisko WORD Bemowo to znają wszystkie trasy egzaminacyjne. W piątek jezdziłam dokładnie tą samą trasą co na egzaminie :D
Bardzo polecam bo tu przez 15h nauczyłam się więcej niż w Zielonym Listku przez 30h.
Pozdrawiam
Emilka3041

Postprzez Lolafasola » niedziela 14 marca 2010, 21:02

Odradzam zdecydowanie i stanowczo Babska Szkołę...
doszkalające jazdy brałam tez w Auto Jazda na Bemowie i tez Marcina i tą szkołę polecam również.
Lolafasola

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oceń OSK