Łódź

Oceń ośrodek szkolenia kierowców, w którym zdobyłeś lub zdobywasz drogowe uprawnienia.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Łódź

Postprzez naamah85 » środa 26 października 2011, 10:13

makor napisał(a):naamah85 mnie ten ruch na placyku na Nowym Józefowie nie przeszkadzał - wręcz uważam, że fajnie że był, bo na egzaminie, także po rękawach inni jeździli i kompletnie mnie już to nie rozpraszało ;) Placyk jest rzeczywiście dość daleko, ale ma to swoje plusy można poza obszarem zabudowanym sobie nieco wdepnąć choć przez chwilę;P.

z tym, że ja jeździłam tam na motorze, a jak po placyku śmigały z 4 motorki w jednym czasie plus inne pojazdy to robiło się ciasnawo (niby są 4 ósemki, z tym, że jedna Delty więc odpada, jedna na końcu drugiego parkingu na płytach betonowych - taka trochę kiepska, zresztą czasami tam coś stoi i nie da się pojeździć, dwie w miarę ok, z czego tylko jedna z całym slalomem - czyli "egzaminacyjna". Do tego dojazd do górki z jednej strony ograniczony rękawami (zatem jak na rękawach były 4 L-ki to ciężko było przeciąć im trasę)... pewnie jakbym była na B to by mi nic nie przeszkadzało, ale na A po pierwsze zawsze musiałam dostać się na placyk (mieszkam dość daleko, więc trochę mi to czasu zabierało), po drugie na motorze na placyku spędza się ponad połowę jazd (szczególnie jak początki nie są zbyt piękne), więc jasne, że najfajniej byłoby gdyby był pusty i dało się jak najwięcej tam pośmigać :p
Jednakże rozumiem, że utrzymanie takiego placu to nie małe pieniądze i że trzeba go podnajmować ile się da... no i że przede wszystkim ta szkoła przynajmniej ma swój własny plac, co przy kat A ma wg mnie przeogromne znaczenie (tak jak pisałam, spędziłam na nim większość godzin z 20 praktycznych)
naamah85

Postprzez luke21 » niedziela 06 listopada 2011, 21:52

Witam!
Wszystkim chciałbym polecić Auto Szkołe EXPERT której siedziba znajduje sie na ul. Wyszyńskiego 97. Zarówno egzamin teoretyczny jak i praktyczny zdałem za pierwszym razem. Sukces ten zawdzięczam najwspanialszemu instruktorowi, jakim jest pan BOGDAN. Jest to osoba godna pochwały i polecenia. Zwraca uwagę na wszytko tak aby jak najlepiej przygotować kursanta do egzaminu. Dzięki jego zaangażowaniu, nauczyłem się dobrze i pewnie jeździć . Na egzaminie egzaminator nie zaskoczył mnie żadnym poleceniem, ponieważ mój instruktor wszystkiego doskonale mnie nauczył. Bogdan nauczył mnie opanowania , pewności i wiary we własne umiejętności i w siebie. POLECAM!!!
luke21

Postprzez desq89 » piątek 25 listopada 2011, 16:51

SZCZERZE NIE POLECAM SZKOLY EASY DRIVE !!! (http://WWW.autogroober.pl) OBRAZAJA KURSATNOW SA CHAMSCY ,KLAMLIWI, SPOZNIAJA SIE, SPIA PODCZAS KURSU, GDY SIE UMAWIASZ PRZYCHODZISZ I DOWIADUJESZ SIE ZE SA ODWOLANE..., NIE MOZNA ZADAC ZADNEGO PYTANIA PODCZAS JAZDY POPROSTU PORAZKA JAKAS NIE POLECAM !!! SZKODA TWOICH PIENIEDZY!!!.
desq89

Postprzez IZA01 » poniedziałek 05 grudnia 2011, 22:00

Witam wszystkich
1grudnia udało mi się zdać egzamin na prawo jazdy kat B :).Długo to trwało zanim zdałam ten egzamin.Kurs na prawo jazdy skończyłam w sierpniu 2008 w auto szkole BAJON na ulicy Solec,nikomu nie polecam tej szkoły w niej wyjezdzicie godziny i nic więcej,do egzaminu Was tam nie przygotują. Po kursie u Bajona podchodziłam do egzaminu 9 razy:(,po 9 dałam sobie spokój.
Po trzech latach postanowiłam spróbować jeszcze raz. Tym razem wybrałam auto szkołę EXPERT z Wyszyńskiego i wyjątkowego instruktora którym jest BOGDAN.Jazdy z Bogdanem to naprawdę przyjemność!Ten człowiek nauczył mnie wszystkiego od podstaw (choć nie było łatwo pozbyć się starych nawyków)
Bogdan to instruktor z powołania,cierpliwy(podziwiam go za to) dokładny,opanowany po prostu profesjonalista,wymagający,zwraca uwagę na wszystko nawet na drobiazgi od których zależy powodzenie na egzaminie.To on nauczył mnie dobrze i pewnie jezdzić . Po jazdach z Bogdanem zdałam egzamin za PIERWSZYM razem gdyż byłam profesjonalnie do niego przygotowana. Polecam wszystkim auto szkołę EXPERT i instruktora BOGDANA:)) Jak macie problemy ze zdaniem egzaminu on Wam pomorze,zdacie jak ja :))
Bogdan DZIĘKUJE!!!
IZA.R
IZA01

Postprzez agatacie » sobota 10 grudnia 2011, 15:54

Przeszłam szlak bojowy z ośmioma instruktorami (tak wyszło) chociaż godzin w sumie wyjeździłam niecałe 60. Zdecydowanie najlepszym instruktorem, okazał się ten 9-ty Pan Marcin od WOTY. Są w tej szkole dobrzy instruktorzy, którzy rzeczywiście uczą jeździć ale Marcin to mistrzostwo Świata. Ma doskonałe kompetencje,jako kierowca, ale co niezwykle ważne jako dydaktyk. Jest człowiekiem niespotykanie kulturalnym (co w dzisiejszych czasach jest niezwykłe), ma doskonałe wyczucie i wie co potrzeba konkretnemu kursantowi, żeby mu się udało sprawnie pojechać. Taki instruktor to skarb!
agatacie

Postprzez DPP » poniedziałek 12 grudnia 2011, 21:14

Ja zdałem na prawo jazdy dnia 1 grudnia 2011 roku (za pierwszym razem). Chodziłem do szkoły "Ekspert" na Wyszyńskiego. Miałem przyjemność szkolenia się pod okiem instruktorów Bogdana i Marka (pozdro dla obu) obaj byli bardzo wymagający, ale przygotowali mnie bardzo dobrze. Jazdy z nimi wymagały ode mnie większego skupienia i umiejętności niż to co spotkało mnie na egzaminie. Jak mówił Bogdan: "to co będziemy robić będzie trudniejsze niż na egzaminie państwowym" - miał rację. Zapraszam każdego chętnego chcącego zdań na prawko za pierwszym (ewentualnie za drugim) razem egzamin państwowy na prawo jazdy.
DPP

Postprzez temida » wtorek 13 grudnia 2011, 23:23

Witam,
06 grudnia zdałam egzamin na prawo jazdy kat. B za czwartym razem. Kurs ukończyłam w auto szkole na Bałutach, gdzie nie zostałam dobrze przygotowana do egzaminu pod względem praktycznym. Jeździłam źle, chaotycznie, kurczowo trzymałam kierownicę, bałam się samochodu, jego obsługi, innych samochodów na drodze – mogłabym jeszcze długo tak wymieniać.
W związku z tym, iż nie chciałam w nieskończoność podchodzić do egz. praktycznego zaczęłam szukać w sieci, czytać opinie innych. W ten sposób natrafiłam na Auto Szkołę Expert przy ul. Wyszyńskiego, a właściwie bardziej na osobę instruktora – p. Bogdana. Zadzwoniłam, udało się. Rozpoczęłam jazdy doszkalające z p. Bogdanem. Właściwie uczyłam się wszystkiego od początku, bo nic mi nie wychodziło, wszystko robiłam nieprawidłowo bądź też nie do końca dobrze. To p. Bogdan nauczył mnie precyzyjnie wykonywać wszystkie manewry, to dzięki niemu nabrałam pewności siebie za kierownicą, przestałam bać się jeździć, przestałam bać się innych samochodów, zaczęłam dostrzegać wszystkich i wszystko wokół siebie, a także uspokoiłam emocje.
Idąc na czwarty egzamin – ostatni, miałam przekonanie, że egzaminator niczym mnie nie zaskoczy podczas egzaminu praktycznego, gdyż jestem dobrze do niego przygotowana. Egzamin zakończył się wynikiem pozytywnym. Zawdzięczam to wspaniałemu instruktorowi - p. Bogdanowi, który wszystkiego mnie nauczył. To człowiek z dużym doświadczeniem, niebywale taktowny, cierpliwy i wyrozumiały. Czas przeznaczony na jazdy był całkowicie i właściwie wykorzystany do końca. Gdybym przypadkiem nie zaczęła czytać opinii na temat auto szkół – myślę, że zdawałabym egzamin jeszcze bardzo długo. Uważam tak, ponieważ nigdy nie przypuszczałam, że kiedykolwiek zrobię prawo jazdy. Instruktor Bogdan pomógł mi uwierzyć we własne możliwości. Ograniczenia przestały istnieć. A zatem jeśli nie wychodzi Wam nauka jazdy, nie jesteście w stanie zdać egzaminu praktycznego polecam instruktora Bogdana, który nauczy Was wszystkiego, skoryguje błędy, a tym, którzy zastanawiają się nad wyborem auto szkoły doradzam, aby nie popełnili takiego samego błędu jak ja – wybierzcie od razu Experta z Wyszyńskiego – nawet jeśli mieszkacie w odległej części Łodzi. Polecam.
P. Bogdanie bardzo dziękuję.
A.
temida

Postprzez yaris » niedziela 18 grudnia 2011, 20:33

Auto szkoła Easy Drive na Piotrkowskiej to JEDNA WIELKA MASAKRA. Skusiłam się na kurs z tą szkołą dzięki ofercie cenowej jaką przedstawili na jednej ze stron internetowych. 749zł w sumie może i adekwatnie do tego co oferują...
Zdjęcia na ich stronie są nieaktualne. Szkoła ma nową lokalizację na Piotrkowskiej. Sala do wykładów jest maleńka, nie ma żadnych komputerów jak zapowiadają, a z tą kawą i napojami to już mogli sobie darować bo aż śmieszne jak naciągają ludzi. Na kursie wraz ze mną było około 19 osób więc kto przyszedł spóźniony nie miał gdzie siedzieć.... :|
Z instruktorami nie raz wpadłam w konflikt. Z resztą nie da ze spokojem wytrzymać jak każda jazda jest z innym instruktorem co jest ich błędem bo czuję się na roztrojeniu dróg, kogo słuchać bo każdy inaczej mnie prowadzi. Do tego baardzo ciężko jest się umówić na jazdy, jest bardzo dużo chętnych, więc były tygodnie kiedy w ogóle nie jeździłam. Zdarzyło się że jedyną jazdę jaką miałam w tygodniu mi odwołali. Uważam, że w życiu po tej szkole się nie nauczę jeździć!!!! Lekcje kończą się 20minut przed czasem. Zegarek w samochodzie jest przestawiony więc wygląda na to że wszystko w porządku -.-
"4 lekcje pierwszej pomocy medycznej. Swoją wiedzą podzieli się z Tobą wykwalifikowany lekarz medycyny pracy." - w rzeczywistości 2godziny wykładu przed projektorem. Idzie usnąć.
Można wymieniać i się żalić ale naprawdę NIE polecam tej szkoły. Nabawiłam się tylko stresu.
yaris

Postprzez beamar52 » wtorek 20 grudnia 2011, 16:39

NIE ROZUMIEM,JAK MOŻNA WYPISYWAĆ TAKIE RZECZY O AUTO SZKOLE"EASY DRIVE",TRZEBA BYĆ NAPRAWDĘ BARDZO KONFLIKTOWĄ OSOBĄ,ŻEBY POPAŚĆ W KONFLIKTY Z WSZYSTKIMI INSTRUKTORAMI....JAZDY MIAŁAM ZE WSZYSTKIM TRZEMA PANAMI I NIE PRZYPOMINAM SOBIE ŻADNEJ SCYSJI,A EGZAMIN NA PRAWO JAZDY ZDAŁAM ZA 1 RAZEM!!!
PRZYKRO MI,ŻE NIEZADOWOLONE,BO PEWNO DO BÓLU KONFLIKTOWE OSOBY OCZERNIAJĄ,TAK WSPANIAŁĄ KADRĘ.
ZASTANÓWCIE SIĘ GŁĘBOKO,ZANIM COŚ KŁAMLIWEGO SKROBNIECIE NA FORUM
beamar52

Postprzez MSKZilina » piątek 23 grudnia 2011, 14:52

Ja ze swoje strony mogę bardzo polecić w sumie tak jak inni w tym temacie bo to dzięki niemu wybrałem tą auto szkołę a nie inną . Wszystkim chciałbym polecić Auto Szkołe EXPERT której siedziba znajduje sie na ul. Wyszyńskiego 97. Zarówno egzamin teoretyczny jak i praktyczny zdałem za pierwszym razem. (zdałem Ja jak i moja dziewczyna , żeby ktoś nie napisał że to może był przypadek) . Zajęcia teoretyczne prowadził instruktor – p. Bogdan rzeczowo i na temat no i nie raz nie dwa rzuci jakiś żarcikiem . Jazd już nie mieliśmy mieć okazji z p.Bogdanem wszyscy do niego walą drzwiami i oknami i umówić się jest ciężko choć nie jest to nie realne wiadomo renoma itd ja nie mogę nic napisać na temat uczenia bo nie miałem tej przyjemności , mnie zależało na czasie tak więc uczyć jeździć uczyli mnie tacy panowie jak Irek vel Ojciec , Kamil 1 , Kamil 2 z nimi miałem najwięcej zajęć i każdemu mogę polecić tych panów , w sumie to chyba miałem zajęcia tam z każdym instruktorem (Irek vel Ojciec , Kamil 1 , Kamil 2 , Krzysiek 1 , Krzysiek 2 , Jarek ) i każdy czegoś innego mnie nauczył zauważał inne błędy ( moim zdaniem to bardzo fajnie że nie mieliśmy zajęć tylko z jednym instruktorem) za co im chwała zajęcia prowadzone na luzie jak coś nie wyjdzie nikt nie krzyczy tylko robi wszystko , aby było dobrze i było dobrze !! Egzamin praktyczny zdany 22 grudnia na Maratońskiej bez żadnych problemów . I z tego miejsca jeśli panowie to czytają to wielkie DZIĘKI !! Do zobaczenia na drodze . Jak ktoś się zastanawia nad wybranie szkoły TO Z CZYSTYM SUMIENIEM POLECAM TĄ AUTO SZKOŁĘ !! M and A :) :)
MSKZilina

Postprzez endriux92 » poniedziałek 02 stycznia 2012, 22:36

AUTO SZKOŁA EXPERT !!! WYSZYŃSKIEGO 97
Oba egzaminy zdałem bez żadnego problemu i stresu za 1 razem.
Dziękuję słynnemu już p. Bogdanowi i p. Markowi za świetne przygotowanie.
Luźne a zarazem konsekwentne podejście do nauki sprawiło że szybko nauczyłem się prowadzić auto. Zajęcia prowadzone na pełnym luzie co jakiś czas przerwane dobrym dowcipem co rozluźniało atmosferę :) Gorąco polecam ! Jestem bardzoooooooooooooo zadowolony !!!

Jędrzej
endriux92

Postprzez MF1908 » poniedziałek 09 stycznia 2012, 01:39

Auto Szkoła ISJ (Innowacyjna Szkoła Jazdy) http://www.isj.pl
Ja polecam nowo otwartą szkołę jazdy ISJ.
Szkoła jest świeża ale instruktor który ją otworzył uczył mnie jeszcze w starej auto szkole w której pracował (Driver).
Naprawdę świetny instruktor, dobrze mi wszystko wytłumaczył, przed egzaminem (po wyjeżdżeniu 30h nie poszedłem od razu na egz.) dokupiłem sobie u niego 5h w jego nowej szkole, nie było nawet problemu i pojeździłem troszkę dłużej :)

Nie będziecie żałować.
MF1908

Postprzez artrax » środa 11 stycznia 2012, 23:18

Witam!
Polecam wszystkim Auto Szkołę Expert. Dzięki instruktorom Bogdanowi i Markowi udało mi się zdać egzamin teoretyczny jak i praktyczny za pierwszym razem. Są to świetni instruktorzy, przekazują umiejętności w sposób prosty do zrozumienia i skuteczny do zdania pozytywnie egzaminu. Od nich nauczyłem się jazdy samochodem oraz pewności na drodze. Wszystkim polecam instuktorów Bogdana i Marka.
POLECAM EXPERT!
artrax

Postprzez RoXer » wtorek 17 stycznia 2012, 19:42

Ja również polecam autoszkołę EXPERT (retkinia). Wszyscy piszą o p. Bogdanie ale są też pozostali instruktorzy, którzy potrafią bardzo dobrze wytłumaczyć w prosty i jasny sposób jak obchodzić się z pojazdem i ogólnego zachowania na drodze. Zawsze można pogadać i nigdy nie jest nudno. Aż chce się tam przychodzić!! Dzisiaj zdałem teorie, za 2 dni praktyczny tak więc trzymać za mnie kciuki :P

19 stycznia 2012 Zdałem za pierwszym (0 błędów). Chciałbym podziękować instruktorom za sprawną i skuteczną naukę, szczególnie brawa należą się Irkowi, z któym miałem jazdy przed egzaminem. Wytłumaczł mi co i jak, ew. pułapki na trasie. W tej autoszkole pieniądze nie idą na marne. Po kursie i zdanym egzaminie uważam się za kierowce ale bez doświadczenia:P Polecam gorąco
17.01.2012r. - Teoria zdana
19.01.2012r.- Praktyczny zdany
30.01.2012r.- Odebranie prawka
RoXer

Postprzez Rebeka » piątek 20 stycznia 2012, 16:18

5 stycznia o 10:05, w jakże sprzyjającej aurze śniegu z deszczem, padły słowa, na które czekałam od września, kiedy to rozpoczęłam swoja przygodę z prawem jazdy – „Gratuluje, wynik egzaminu pozytywny” :)
Zdałam za 1 razem :) a więc jednak to się zdarza.
Kurs kończyłam w Expercie na Wyszyńskiego. Wybrałam ich zachęcona pozytywnymi opiniami na tym forum i generalnie się nie rozczarowałam. Teoria prowadzona przez sławetnego już pana Bogdana. Nie było rozwiązywania testów, wiec jak dla mnie wielki plus. Liczyłam, iż zajęcia praktyczne też uda mi się mieć z panem Bogdanem, ale niestety… Pan Bogdan ma swoich kursantów, wybieranych wedle jakiegoś potajemnego klucza, którego nikt zdradzić nie chciał. Tak więc jeździłam z innymi – chyba ze wszystkimi instruktorami z tej szkoły. Ponoć maksymalnie miałam mieć 4, a skończyło się na 7 :)

Plusy Experta:
- zupełnie bezstresowa nauka – pokochałam jeździć od 1 godziny :)
- kadra – pedagodzy z powołania, zwłaszcza Pan Irek, Kamil, i Jarek (z nimi jeździłam najczęściej) – 30 godzin śmiechu :)
- potrafią nie tylko uczyć, ale i nauczyć – mój łuk po liniach zachwycił egzaminatora :)
- spójny u wszystkich instruktorów sposób tłumaczenia poszczególnych manewrów, co nie sieje zdezorientowania
- nastawienie nauczania na zdanie egzaminu – ach to „bliżej prawej” :)
Minusy:
- nastawienie nauczania na zdanie egzaminu – w czasie 30 godzin jazd tylko raz byłam w centrum, dwa razy na rondzie i nigdy nie parkowałam prostopadle tyłem
- taka ilość instruktorów w połowie kursu zaczęła mi przeszkadzać – nikt nie wiedział, co umiem i czego ode mnie wymagać

Ponieważ mój czas oczekiwania na egzamin teoretyczny wynosił blisko miesiąc, aby nie tracić kontaktu z kierownicą zapisałam się na parę godzin do innej autoszkoły – tu zdecydowała bliskość od pracy. Markus z Narutowicza. Jeździłam z Krzysiem. Znów właściwy człowiek na właściwym miejscu :) Dzięki niemu poznałam centrum z perspektywy auta, nauczyłam się prawidłowego poruszania po różnych rondach, no i parkowanie prostopadłe tyłem – uwielbiam :)

Po egzaminie teoretycznym, nastał kolejny miesiąc czekania na praktyczny. W tygodniu poprzedzającym egzamin, postanowiłam poszukać nowego instruktora, który zupełnie obiektywnie powie, jak mi idzie. Padło na Deltę. Jeździłam z panem Jackiem i ponownie strzał w 10 :) Pan Jacek po kilku minutach wspólnej jazdy dokładnie wiedział, nad czym muszę popracować i kiedy zachować zimną krew :) Wytykał mi najdrobniejsze błędy – i chwała mu za to. Nie myślałam, że to możliwe, a jednak znów zrobiłam coś po raz pierwszy – parkowanie równolegle tyłem po lewej stronie :) Te zaledwie dwie godziny były dla mnie, jak klamra łącząca wszystkie umiejętności w całość.

I jeszcze Grzesiek z auto szkoły „Grześ”. Tu zadziałało polecenie koleżanki. Jakże trafne! Jeździliśmy łącznie 4 godziny w tym dwie tuz przed moim egzaminem i choć początkowo nie byłam przekonana, czy to dobry pomysł, efekty egzaminu świadczą same za siebie :) „Rozjeździłam się”, a Grzesiek ma niebywałego nosa do egzaminacyjnych haczyków :) I cudowną wiarę w człowieka :)

Serdecznie pozdrawiam wszystkich moich instruktorów - miałam do nich niesamowite szczęście :) i dziękuję za czas, który mi poświęcili – łącznie wyjeździłam 42 godziny. Do zobaczenia na drodze :)
Rebeka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oceń OSK