Łódź

Oceń ośrodek szkolenia kierowców, w którym zdobyłeś lub zdobywasz drogowe uprawnienia.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Łódź

Postprzez adrian12 » środa 12 stycznia 2011, 12:12

Ja osobiście polecam Szkołe jazdy Agma na Narutowicza. Zdałem wczoraj egzamin i w końcu będę mógł cieszyć się upragnionym plastikiem...szczególne podziękowania dla Zbyszka i Malwiny
adrian12

Postprzez kluskaa » poniedziałek 24 stycznia 2011, 12:52

kilka dni temu zdałam egzamin na prawo jazdy :D i to "już" za drugim podejściem. i wkrótce odbiorę upragniony plastik!
wszystko to zasługa auto szkoły EXPERT z Retkinii, i wszystkich cudownych instruktorów z którymi jeździłam - szczególne podziękowania dla Pana Irka :spoko:, każdy cierpliwy, wymagający a przy tym megaśnie sympatyczny, co niewatpliwie pomaga przy nauce, eliminuje stres i wprowadza bardzo przyjazną atmosferę w czasie jazdy! Wszyscy oni są zdolni wyszkolić każdą osobę i zrobić z niej dobrego kierowcę - nawet ja zdałam egz "już" za drugim podejściem, chociaż nie wierzyłam że tak optymistyczny scenariusz jest realny ;)
ale tak już podsumowując - jeśli ktoś się waha i zastanawia którą szkołę wybrać - kierujcie swe kroki do EXPERTA! Mimo swojego "młodego wieku" jest ona najlepsza :)
kluskaa

Re: Łódź AUTO SZKOŁA "FUKS"

Postprzez Niebieski ptak » wtorek 25 stycznia 2011, 08:19

Serdecznie polecam. :DU Pana Juliusza zarówno zajęcia teoretyczne, jak i godziny jazd to sama przyjemność. :D Nikt nie stresuje się przed jazdami, na teorii nikt się nie nudzi :spoko: . Pan Juliusz często ubarwia zajęcia dodając cenne, praktyczne porady, nieocenione w późniejszych godzinach jazdy za kółkiem :thumb2: . Pan Juliusz nie tylko przekazuje wiedzę, jest przede wszystkim wręcz podręcznikowym przykładem instruktora z krwi i kości. Zadałam za 1 razem, jak wszyscy z mojego kursu :D :D :D :D :D .
Ostatnio zmieniony środa 26 stycznia 2011, 09:05 przez Niebieski ptak, łącznie zmieniany 1 raz
Niebieski ptak

Postprzez Vaterial » wtorek 25 stycznia 2011, 23:19

Witam. :wink:

Wybrałem auto szkołę "Extreme", która mieści się przy ul. Narutowicza. Gorąco polecam tam naukę. Ceny są naprawdę w porządku. Terminy wykładów są bardzo dobrze rozplanowane. Same wykłady są dość krótkie jednak zwięzłe, ciekawe i na temat.
Moim instruktorem był p. Robert. Widać, że jest to osoba z doświadczeniem i umiejąca wykonywać swój zawód. Miła atmosfera podczas jazd, najczęściej odwiedzane rejony to trasy egzaminacyjne. Omawianie różnych "zmyłek" na owych trasach. Dzięki temu na egzaminie nie byłem zaskoczony żadnym zadaniem, ponieważ wszystkie z nich robiłem na jazdach, większość nawet w tych samych miejscach (np. zawracanie w tej samej bramie, itp).
Reasumując, gorąco polecam tę auto szkołę, ponieważ potrafią oni naprawdę rzetelnie przygotować kursanta zarówno do egzaminu teoretycznego, jak i praktycznego. :spoko:
P.S. Kursy dostępne są również w zakresie prawa jazdy B1.
Vaterial

Re: EXPERT!!!!

Postprzez izasob » piątek 28 stycznia 2011, 23:55

Witam!
Wszystkim przyszłym kierowcom polecam Auto Szkołe EXPERT na ul. Wyszyńskiego. Jeśli chcecie nauczyć się porządnie jeździć samochodem oraz solidnie i profesjonalnie przygotować się do egzaminu na prawo jazdy, to tylko u nich!!!!! Zarówno egzamin teoretyczny jak i praktyczny zdałam za pierwszym razem :D Sukces ten zawdzięczam najwspanialszemu Instruktorowi, jakim jest BOGDAN. Jest to osoba godna pochwały i polecenia, jednym słowem instruktor z powołania. Dzięki jego zaangażowaniu, nauczyłam się dobrze jeździć i nabrałam pewności siebie. Egzaminator nie zaskoczył mnie żadnym poleceniem, ponieważ mój instruktor wszystkiego doskonale mnie nauczył. Nie tylko jazdy, ale takze opanowania i rozsądku na drodze oraz wiary we własne siły i umiejętności.
Polecam, polecam i jeszcze raz polecam Auto Szkołe Expert i Instruktora Bogdana :)
izasob

Postprzez ladyfifty » czwartek 03 lutego 2011, 16:23

Zdałam!!! :D Dziś zdałam (za 3-cim razem co prawda) ale zdałam!:) I zawdzięczam to szkole "AGRA" przy Rondzie Solidarności i mojemu o świętej cierpliwości instruktorowi Jackowi, którego stąd teraz pozdrawiam. Ja się w tej "Agrze" doszkalałam po wykupieniu kursu nauki jazdy w kobiecej szkole "ANNA" gdzie w efekcie niczego się nie nauczyłam, za to zaszczepiłam sobie lęk przed prowadzeniem samochodu i kompletny chaos w głowie. W sumie jednej rzeczy się tam nauczyłam - mistrzowskiego czekania pod sklepami na właścicielkę. "Agra" miała ze mną orkę na ugorze, ale mogłam tam za darmo chodzić na zajęcia teoretyczne (a wykładowcy niczym prof. Miodek czyli z pasją) i wytłumaczone wszystko do wymiotów - a już jazdy z Panem Jackiem to jest mistrzostwo świata, on by świnkę morską też chyba jeździć nauczył - a nie tylko mnie :) Jeśli ktoś szuka naprawdę dobrej szkoły to niech idzie do "AGRY" szczerze polecam.
ladyfifty

OSK MOBIL

Postprzez multicolored » niedziela 06 lutego 2011, 01:02

całaONA napisał(a):Najlepsza autoszkoła w Łodzi - OSK MOBIL (http://www.mobil-lodz.pl). Jeśli tam pójdziesz, nie pożałujesz.
Poszłam tam w ciemno, bo nic nie słyszałam o tej szkole. I bardzo się cieszę, że to zrobiłam. Nie umiałam nic, kiedy tam poszłam. A dzięki nauce w tej szkole, zdałam prawo jazdy za pierwszym razem :D Wykłady z teorii nie były nudne, wręcz przeciwnie! Porządnie przygotowane (nie tak jak słyszałam o innych szkołach). Jazdy, rewelacja :D Świetna atmosfera :) Super instruktorzy! Doskonale Cię nauczą i wszystko wytłumaczą :) Nie wiesz do której autoszkoły pójść, wybierz MOBIL! Gwarantuje Ci, będziesz zadowolony ze swojej decyzji!

Ja również polecam OSK Mobil-naprawdę świetna szkoła. Super instruktorzy,którzy potrafią trafić do każdego, są bardzo cierpliwi i naprawdę chcą nauczyć.Zależy im na tym,aby kursant jak najszybciej zdał egzaminy i mógł się cieszyć z prawka. Zajęcia z teorii nie były nudne, a jazdy to sama przyjemność. Można liczyć na rzetelną i obiektywną ocenę umiejętności ucznia. Jest to mała i nowa auto szkoła, ale warto zaryzykować, przekonacie się,że nie pożałujecie tej decyzji. To będzie dla was super przygoda a zarazem czas nauki, połączycie przyjemne z pożytecznym.Gorąco polecam OSK MOBIL!:)
multicolored

Postprzez anusiam » środa 09 lutego 2011, 14:45

kluskaa napisał(a):kilka dni temu zdałam egzamin na prawo jazdy :D i to "już" za drugim podejściem. i wkrótce odbiorę upragniony plastik!
wszystko to zasługa auto szkoły EXPERT z Retkinii, i wszystkich cudownych instruktorów z którymi jeździłam - szczególne podziękowania dla Pana Irka :spoko:, każdy cierpliwy, wymagający a przy tym megaśnie sympatyczny, co niewatpliwie pomaga przy nauce, eliminuje stres i wprowadza bardzo przyjazną atmosferę w czasie jazdy! Wszyscy oni są zdolni wyszkolić każdą osobę i zrobić z niej dobrego kierowcę - nawet ja zdałam egz "już" za drugim podejściem, chociaż nie wierzyłam że tak optymistyczny scenariusz jest realny ;)
ale tak już podsumowując - jeśli ktoś się waha i zastanawia którą szkołę wybrać - kierujcie swe kroki do EXPERTA! Mimo swojego "młodego wieku" jest ona najlepsza :)

Witajcie.
Ja mam chyba trochę inne zdanie o szkole expert i jazdach z Panem Irkiem. Rzeczywiście instruktor bardzo miły i kulturalny, ale dlaczego każda jego jazda zaczynała się z 10-15 minutowym opóźnieniem to nie wiem? Nie kiedy także lekcje kończyły się trochę za wcześnie. Pan Irek tłumaczył mi że jestem już zmęczona i robię za dużo błędów. Obliczyłam że obcięto mi około 160 minut tj prawie 3 godziny. Oczywiście egzaminu wewnętrznego nie zdałam bo nie wyszło mi parkowanie bokiem.(jak miało mi wyjść jak zaczęłam je ćwiczyć dopiero na 26-ej godzinie jazd. Dano mi do zrozumienia że musze sie doszkolić i zeby dostać papiery wybrałam 4 godziny doszkalajace. Poprosiłam o zmianę instruktora ale żaden nie miał terminów no i pozostał mi Pan Iruś. Juz nie był taki sympatyczny chyba po tym jak w biurze upomniałam sie o swoje 160 minut. Jazdy te prawie nic mi nie przyniosły. Nastepnie doszkalałam sie w Delcie. Powiem tak drożej ale wcale nie lepiej. To samo skracanie jazd, nie nauczono mnie parkowania, a atmosfera taka sobie. Myslałam że jazda w szkole z takim doświadczeniem coś mi przyniesie. Poszłam na egzamin państwowy i oczywiscie obłałam na parkowaniu równoległym. Dwa razy nie wjechałam. Byłam wściekła. Teraz mam sesję ale po sesji musze znaleść jakaś inna szkołę. Muszę poczytac inne fora bo widzę że na tym forum niektóre szkoły chyba sie nieźle lansują. Jak widzę takie cukierkowe wpisy.
Jadnym słowem niepolecam ani Experta ani Delty.
Pozdrawiam Anka
PS. Moja koleżanka tez chodziła do experta i jeździła z Panem Bogdanem. Nie chce sie za nia wypowiadać, ale z tego co wiem to wcale nie jest taki jak go "wylukrowano".
anusiam

Postprzez Hamada » czwartek 10 lutego 2011, 17:54

Co prawda prawo jazdy mam już od dosyć dawna, ale chyba od tamtego czasu nic się nie zmieniło. Polecam "Perfekt" na Wólczańskiej. Bardzo przystępna cena, teoria fajnie wykładana przez p. Maćka. Jeśli chodzi o praktykę - miałem jazdy chyba z każdym instruktorem, ale zdecydowanym nr 1 jest Marcin i - jeśli będziecie mieli wybór - to bierzcie tylko i wyłącznie jego. Trochę surowy, ale i jako instruktor, i jako człowiek - rewelacja: niektóre jego rady wykorzystuję do dzisiaj. ;) Jedynym minusem tej szkoły jest częstotliwość jazd - maks. 2 razy w tygodniu. Tak czy inaczej, nie warto wydawać tych 1200 zł, bo w Perfekcie i nauczycie się świetnie jeździć, i zaoszczędzicie 200 zł.
Hamada

Postprzez myszka812 » wtorek 15 lutego 2011, 10:54

Witam wszystkich forumowiczow.Ja rowniez juz jestem szczesliwym posiadaczem karteczki z napisem "egzamin zdany pozytywnie" i za dwa tygodnie odbieram blankiecik.
Uczylam sie w szkole EXPERT i bardzo ja polecam.Wszystkie egzaminy poszly jak z platka i teoria i praktyka.Uczylam sie u Bogdana i jego polecam jako instruktora.Jazdy z nim byly naprawde bardzo mile i sympatyczne.Jest bardzo opanowana osoba i bardzo dobrze tlumaczy.Potrafil wytlumaczyc wszytsko dobrze nawet takiemu nerwusowi jak ja.Jeszcze raz polecam szkole Expert :D
myszka812

Postprzez koodlaty » piątek 18 lutego 2011, 21:04

JA POLECAM AUTOSZKOŁĘ "KOŁODZIEJCZAK" I INSTRUKTORA PANA ANDRZEJA P.NAUCZYŁ MNIE MANEWROWAĆ AUTEM,KONTROLOWAĆ I PANOWAĆ NAD POJAZDEM,A NIE JAK WIĘKSZOŚĆ INSTRUKTORÓW UCZY NA TYPOWĄ "BLONDYNKĘ"..CZYLI JAK COŚ ZOBACZYSZ W LUSTERKU TO KRĘĆ KIEROWNICA,POTEM 1,5 RAZA ODKRĘĆ ITP GLUPOTY.TAKA NAUKA I NABIERANIE TAKICH NAWYKÓW POWODUJE ZE ODPADA SIĘ NA "RĘKAWIE", NIE MOŻNA SOBIE PORADZIĆ Z POPRAWNYM PARKOWANIEM.ZWYCZAJNIE NI KONTROLUJE SIĘ POJAZDU.
4 RAZY ZADAWAŁEM EGZAMIN I ZA KAŻDYM RAZEM WYJECHAŁEM NA MIASTO.TAM ODPADŁEM I GENERALNIE MOGĘ MIEĆ PRETENSJE DO SIEBIE.EGZAMINATORZY BYWAJĄ RÓŻNI..OGÓLNIE NAJGORSI SĄ MŁODZI,KTÓRZY SZUKAJĄ DZIURY W CAŁYM.STARSZY EGZAMINATOR,DOŚWIADCZONY NIE KOMBINUJE NA CZYM BY KOGOŚ OBLAĆ.INTERESUJE GO PRZEPISOWA JAZDA.W 4 PODEJŚCIU MIAŁEM WŁAŚNIE TAKIEGO "NORMALNEGO PANA" (NIESTETY NAZWISKA NIE MOGĘ ZDRADZIĆ).EGZAMIN BYŁ PRZYJEMNY I MIŁO GO WSPOMINAM..WSZYSTKIM ZDAJĄCYM I PRZYGOTOWUJĄCYM SIĘ DO EGZAMINU ŻYCZĘ TAKIEGO WŁAŚNIE EGZAMINATORA...NIE ZMARNUJCIE TAKIEJ SZANSY,BO RÓŻNE OPINIE KRĄŻĄ,ALE TAM TEŻ SĄ NORMALNI I FAJNI LUDZIE,KTÓRZY ROZUMIEJĄ,IŻ DLA KAŻDEGO ZDAJĄCEGO JEST TO OGROMNY STRES.
koodlaty

Postprzez vivo11 » sobota 19 lutego 2011, 00:27

Witam:)Dzisiaj jest moj szczesliwy dzien,wlasnie wrocilam z egzaminu i nadal nie moge w to uwierzyc ale zdalam,zdalam za pierwszym podejsciem!!!!! :lol: Powiem krotko wybor szkoly jest bardzo wazny.Rok temu moj wybor byl zupelnie przypadkowy,nietrafiony niestety.Po zdanej teorii do egzaminu praktycznego w ogole nie podeszlam.I tak minal rok i postanowilam wznowic nauke tym razem wybralam auto szkole AGRA i juz pierwszy wyklad otworzyl mi oczy na wiele zagadnien o ktorych nie mialam pojecia.Nie zdawalam sobie sprawy z tego jak wazna jest wiedza teoretyczna.Tutaj jest ona bardzo jasno,klarownie wykladana,zaczelo do mnie docierac dlaczego ta jazda tak kiepsko mi szla,po prostu nie rozumialam tylko jezdzilam na slepo.Na prawde szczerze ta szkole polecam,przemili wykladowcy,bardzo mila atmosfera,profesjonalizm w kazdym calu,anielsko cierpliwi instruktorzy(pozdrawiam Macka:)),a uwierzcie mi nie bylam latwym kursantem,krok po kroku tlumacza zasady na drodze.Po kursie uwierzylam ze ja rowniez moge jezdzic a dzisiejszy dzien utwierdzil mnie w tym przkonaniu,jestem megaszczesliwa!!!Dzieki AGRZE za dwa tygodnie odbiore wyczekiwane prawko,dziekuje Wam i pozdrawiam!!!!:)))
vivo11

Postprzez 19Adam90 » wtorek 01 marca 2011, 17:51

kilka dni temu zdalem egzamin na prawo jazdy za PIERWSZYM podejsciem ;)) oczywiscie wszystkie umiejetnosci prowadzenia samochodu zawdzieczam auto szkole "EXPERT" ul. Wyszynskiego a przede wszytskim mojemu instruktorowi Bogdanowi ! Jest cierpliwy , wyrozumialy, bardzo opanowany i potrafi wytlumaczyc wszystko a przede wszytskim jest doskonaly w tym co robi dostosowuje sie do godzin i dni ktore zyczy sobie kursant. Poszedlem bez zadnego doswiadczenia pan Bogdan nauczyl mnie wszystkiego od podstaw. ZA co jestem mu naprawde bardzo bardzo wdzieczny. Nauczyl mnie spokoju za kierownica i opanowania co bylo bardzo potrzebne bo z natury jestem narwana i szyba osoba . tkaze wszyscy do Experta - do Pana Bogdana . Pozdrawiam i powodzenia wszystkim
19Adam90

Postprzez Dante » piątek 04 marca 2011, 10:50

moge polecic instruktora Adama z autoszkoly Wota, jest spokojny, cierpliwy i co najwazniejsze uczy dynamicznej jazdy.
Dante

Postprzez Bogdan » poniedziałek 07 marca 2011, 16:32

Jako iż właśnie zdałem praktykę za pierwszym podejściem, zdecydowałem się polecić autoszkołę Pałgan w której odbywałem kurs. Moim zdaniem jest to szkoła jedna z niewielu, która daje nam możliwość nauczenia się jeździć, a nie tylko przygotowywania do egzaminu państwowego. Godziny jazd przestrzegane wzorowo, świetne prowadzone przez p. Zbyszka zajęcia teoretyczne i niezwykle efektywne zajęcia praktyczne (w moim przypadku wszystkie <prócz bezpośrednich przed egzaminem> z Tadzikiem :D). To co w mojej ocenie się niezwykle ceni, to profesjonalne podejście - bez fuszerki, śmiało mogę powiedzieć, że jazdy kursowe były dużo trudniejsze od egzaminu państwowego, przez co na egzaminie aż się zdziwiłem, że wszystko tak gładko szło, ale to dzięki temu iż tutaj trzeba zdać najpierw egzamin wewnętrzny który w wielu szkołach jest po prostu pomijany i taki ledwo jeżdżący kursant idzie potem zdawać państwowy po 10 razy.
Dla tych którzy to czytają z wewnętrznym mętlikiem (który sam miałem przed wyborem szkoły) do jakiej szkoły się udać powiem tak: nie dajcie się zwieść tym śmiesznym autoreklamom Experta i innych badziewii, to nie są wypowiedzi realnych kursantów tylko ludzi którym najwidoczniej płaci się za robienie kolorowych sentencji z co drugim słowem ze spacją. Najlepiej popytajcie znajomych będących świeżo po kursach lub popatrzcie na forach nie związanych z prawem jazdy, bo tutaj to jest w większości jedna wielka reklama. Pozdrawiam.
Bogdan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oceń OSK