Łódź

Oceń ośrodek szkolenia kierowców, w którym zdobyłeś lub zdobywasz drogowe uprawnienia.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Łódź

Postprzez WERA8 » poniedziałek 22 listopada 2010, 17:45

Auto-szkoła MARCIN PETRYKOWSKI to jest najgorsza szkoła :evil: !!!!!!!!!!! Pan Marcin jest wiecznie pijany chodzi mu tylko o kase, wykłady prowadzi tylko poprzez włączenie filmu i wychodzi egzamin zadawałam kilka razy dopóki nie poszłam do szkoły RELAX - wykupiłam 10h. i ZDAŁAM za pierwszym razem :spoko:
WERA8

Postprzez ggluptasekk07 » poniedziałek 22 listopada 2010, 18:13

AUTO SZKOŁA KLEKSIK
Uwaga na tą pseudo auto-szkole! To zmarnowane pieniądze! Niby miło i w ogóle ale co z tego jeśli jazdy zaczynają się o 15 minut za późno i kończą o 20 minut za wcześnie? A w między czasie przerwy na tzw. "odpoczynek"?! Tragedia!! Auto szkoła nastawiona jest tylko na czysty zysk! Wykłady to puszczanie filmików kursantom i pozostawienie ich samym sobie! Pod koniec nauki, gdy przeliczasz sobie swoje godziny okazuje się że kilku brakuje, a właściciel twierdzi że jest wszystko ok! Gorzej niż tragedia! Strzeżcie się!
ggluptasekk07

Postprzez mk. » wtorek 23 listopada 2010, 18:51

Polecam auto szkołę EXPERT i pana Bogdana. Instruktor wymagający, dbający by kursant jeździł bezbłędnie, co skutkuje świetnymi wynikami- jego kursanci zdają za pierwszym, drugim podejściem. A przy tym pan Bogdan to naprawdę fajny, dowcipny człowiek, który stwarza wspaniałą atmosferę podczas jazd :) Myślę,że gdybym nie trafił do niego straciłbym dużo więcej czasu i pieniędzy na jazdy i egzaminy ;p A tak wczoraj udało się zdać przy drugim podejściu i już czekam na odbiór prawka ;)
mk.

Postprzez bella77 » poniedziałek 29 listopada 2010, 21:58

Auto Szkoła Marcin Petrykowski - polecam tą szkołę instruktorzy są ok zaświadczenia wydawane terminowo Agnieszka zawsze punktualna tzw. babka z ikrą uczy nie tylko pod egzamin ale również jak sobie dać radę po egzaminie .
bella77

Postprzez KaWik » sobota 04 grudnia 2010, 18:34

Serdecznie polecam auto szkołę EXPERT na Retkini oraz wspaniałego INSTRUKTORA Pana Bogdana. W 2007r byłam kursantką innej auto szkoły do egzaminów podchodziłam aż 6 razy po czym zniechęcona przestałam podchodzić do kolejnych z przekonaniem, że nigdy się nie nauczę dobrze jeździć. Po trzech latach auto szkoła EXPERT z P. Bogdanem spadła mi z „ nieba” :D .Jest to bardzo wymagający ale zarazem przesympatyczny instruktor nauka z nim to sama przyjemność. Wykupiłam kilka jazd i zdałam za pierwszym razem (03.12.2010r. ) po tak długiej przerwie. I tak kończy się moja historia… :)

Tylko EXPERT :thumb2:
KaWik

Postprzez aleksandra1987 » wtorek 07 grudnia 2010, 11:39

ja polece wam szkołę s.slazak ale jazda naprawdę warto miło i bez stresu a co najważniejsze naprawdę uczą tam jeździć.polecam rowerowa 3
aleksandra1987

Korepetycje

Postprzez WhoKnows » środa 08 grudnia 2010, 13:12

Jeżeli któreś z was czuje się niepewnie przed egzaminem. Chcielibyście się dowiedzieć dokładnie jak wygląda egzamin, poznać jego kryteria,jak wykonywać najlepiej wszystkie zadania, jednym słowem jak najszybciej i bezstresowo go zdać i mieć to już za sobą to dla takich osób organizuję wykłady, lub korepetycje indywidualne w zależności od ilości chętnych. Ja jestem Egzaminatorem prawa jazdy z doświadczeniem zdobytym w Ośrodku Łódzkim i Piotrkowskim. Moje zdobyte tam doświadczenie staram się zamienić na waszą wiedzę w tym zakresie. Zawsze okazuje się to pomocne. Jeżeli macie tylko jakieś pytania , proszę o P.W.
Nie jestem Auto-Szkołą i to nie jest reklama żadnej z nich. Ja po prostu weryfikuję zdobytą przez was wiedzę z wiedzą praktyczną Egzaminatora. Poprawiam braki w kształceniu.
Sądzę że lepiej zweryfikować posiadaną wiedzę przed egzaminem i dowiedzieć się od egzaminatora czego jeszcze nie wiemy, niż płacić za każdy egzamin i na nich się uczyć.
Pozdrawiam
WhoKnows

Postprzez kroles » czwartek 09 grudnia 2010, 18:02

Kurs na prawo jazdy rozpoczęłam w sierpniu. Urlop, wiecej wolnego czasu. Pomyślałam, że to najodpowiedniejszy czas. Wybrałam auto szkołę, do której wcześniej chodził mój brat. Jemu się udało zdać za 1 razem, dlatego pomyślałam, że to dobry pomysł. Niestety mój wybór okazał się totalną porażką. Ale nie bedę o tym pisać. Najważniejsze w tym wszystkim jest to, że mój brat zdobył namiar na super instruktora. Nie namyślałam się dlugo, zadzwoniłam. Umówiłam się na spotkanie dzień przed egzaminem. Tylko wtedy udało mu się mnie wcisnąć :D Wsiadłam do auta i się zaczęło;)Instruktor okazał się naprawde super facetem. Atmosfera była taka, jakbym znała Go od samego początku mojej nauki związanej z prowadzeniem auta. BOGDAN bo własnie tak ma na imię ten instruktor dał mi tak wspaniałe rady, że przestałam sie stresować i na nastepny dzień skoro świt wyruszyłam na egzamin. Spotkanie z BOGDANEM bardzo sie opłacało. Zdałam egzamin za PIERWSZYM razem. Instruktor z mojej auto szkoły nie chciał mi wydać papierów do WORDA, a tu po kilku godzinach jazdy z BOGDANEM zdany egzamin. Żałuję, że od razu nie trafiłam do auto szkoły EXPERT na WYSZYŃKIEGO. Auto szkoła EXPERT, instruktor BOGDAN. Polecam!!!!!!!!!!!!!!
kroles

Postprzez ladyfifty » sobota 11 grudnia 2010, 11:25

Ostrzegam wszystkich przed "nauką" w mocno reklamującej się "kobiecej szkole jazdy Anna". Jeden samochód, neurotyczna, wiecznie zdenerwowana i zajęta swoimi sprawami właścicielka, która o ile nie nawija przez telefon to gada z wami w czasie jazdy na każdy temat, za to na temat odbywanej właśnie jazdy - bardzo niewiele. W to miejsce sporo opowieści o pozostałych kursantach. Brak wykładów teoretycznych (obejrzycie sobie jedynie film). Pani będzie pokrzykując kręciła wam kierownicą, będzie sama zmieniała biegi i deptała sprzęgło. Sprzeczne polecenia, komendy wydawane zbyt późno, chaos, brak logiki, nerwowa atmosfera i "rób to, bo ja ci tak mówię" zamiast wytłumaczenia, z czego to wynika. Załatwianie swoich spraw, podrzucanie jakichś obcych osób, czekanie na Panią po pół godziny to norma. W sumie stracony czas, pieniądze, elementarne braki w wiedzy - no i wpojone złe nawyki, które później ciężko odkręcić.
Za to bardzo mocno polecam wszystkim auto - szkołę "AGRA" przy Rondzie Solidarności. Doskonałe wykłady teoretyczne, każdy temat wytłumaczony do bólu. Dwie bite godziny jazdy to pełna koncentracja i prawdziwa nauka. Obecnie jeżdżę z Panem Jackiem. To jest fantastyczny, wspaniały instruktor. Spokojny, skupiony, skoncentrowany i cierpliwy, tłumaczy drobiazgowo i zwykłym językiem każdą trudność, każdy manewr, potrafi uspokoić nerwy i stworzyć super atmosferę, która sprzyja nauce. W 2 godziny nauczył mnie wszystkich parkowań. Teraz wierzę, że dzięki niemu zrobię to prawo jazdy:)
ladyfifty

Postprzez krzyszu_fym » sobota 11 grudnia 2010, 14:44

Witajcie!
Ukończyłem kurs prawa jazdy w pewnej auto-szkole na Górnej, ponieważ jednak miałem miesięczną przerwę między ukończeniem kursu, a egzaminem państwowym postanowiłem doszkolić się dodatkowymi jazdami.
Idealnym rozwiązaniem okazała się Auto-Szkoła EKSPERT na ul. Wyszyńskiego 97 (Retkinia, obok Tesco), którą poleciła mi kuzynka.
Bogdan, instruktor ww. auto-szkoły, pokazał mi jak wiele jeszcze miałem braków. Wszystkie jednak szybko nadrobiłem, słuchając wskazówek instruktora. Bogdan jest kompetentnym instruktorem, zna specyfikę egzaminów państwowych, podkreśla elementy istotne z punku widzenia egzaminatora. Dodatkowo w EKSPERCIE istnieje możliwość wykupienia czasu na placu manewrowym WORDu (o czym nie miałem pojęcia).
Aby nie rzucać słów na wiatr, mogę się pochwalić wczorajszym osiągnięciem, a mianowicie zdanym egzaminem z prawa jazdy za pierwszym podejściem.
Jeżeli ktoś z was czuje się niepewnie przed egzaminem, a ukończyliście już kurs, chcielibyście się dowiedzieć dokładnie jak wygląda egzamin, jak wykonywać najlepiej wszystkie zadania, jednym słowem jak najszybciej i bezstresowo zdać egzamin państwowy i mieć to już za sobą, to koniecznie skierujcie się do Bogdana z Auto-szkoły EKSPERT.

PS. plusem obecnych warunków pogodowych jest większa tolerancja egzaminatora na przekraczanie linii ciągłej.
krzyszu_fym

ODRADZAM EXPERT

Postprzez omo niewiadomo 2000 » środa 15 grudnia 2010, 18:06

[OT usunięto]

Polecam regulamin
omo niewiadomo 2000

Postprzez baripoland » piątek 17 grudnia 2010, 00:30

Witam. Chciałbym polecić wszystkim szkołę Driver. Bardzo dobrzy instruktorzy, opanowani, potrafią wytłumaczyć. Zdałem za pierwszym razem na maratońskiej, teoria też oczywiście 100% za pierwszym razem. Znam 2 osoby które był w tej szkole i obie również zdały za pierwszym razem (to oni polecili mi tą szkołę). Pozdrawiam
9-12-10 Egzamin teoretyczny 18/18
15-12-10 Egzamin praktyczny
17-12-10 Prawo Jazdy:: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.
23-12-10 Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
23-12-10 Prawko odebrane
baripoland

Postprzez Maciej_łódź » wtorek 21 grudnia 2010, 11:59

Cześć dopiero co zdałem egzamin na prawko za pierwszym razem i teoria i praktyka. teoria to wiadomo trzeba sie nauczyc a praktyka..trafilem do szkoly "JUSZCZAK" i to byl świetny wybór profesionalizm i naprawde fajni ludzie. polecam. Naprawde znają sie na robocie> :spoko: :spoko: :spoko:
Maciej_łódź

Postprzez michooo » środa 29 grudnia 2010, 16:12

Polecam Extreme.

Wyjezdziłem u nich 32h i zdałem za 1 razem ;) Teoria prowadzona całkiem interesująco, byliśmy przepytywani z tematów omawianych na poprzednich zajęciach, ale dzięki temu przepisy miałem w małym palcu. Są bardzo elastyczni, mimo, że całe dnie spędzam na uczelni, udało mi się ustawiać nawet po 3 jazdy w tygodniu (każda po 2h). Polecam p. Marka, naprawdę dobrze przygotowuje, omawia każdą możliwą sytuację na danym skrzyżowaniu, jeździliśmy po najczęstszych trasach egzaminów, po wszystkich "haczykach". Potrafił rzetelnie oceniać moje postępy, nie naciągając na siłę na dodatkowe jazdy. Jedyne zastrzeżenia są takie, że czasem się spóźniał i ( jak dla mnie to wada) uczył rękawa na sposób, a nie nie na wyczucie, chociaż jest to szybsze i ułatwia zdanie w stresie. Ogólnie, wydaje mi się, że trochę za duży nacisk jest kładziony na wyćwiczenie i wykucie się tego co na egzaminie, a nie na faktyczną naukę poruszania się w ruchu drogowym (ale to może dotyczyć wszystkich auto szkół). Chociaż z drugiej strony, ciężko przygotować kogoś do egzaminu mając do dyspozycji 30h. Dlatego uważam, że to dobra szkoła, jeśli ktoś chce zdać za 1 razem, szybko i w miłej atmosferze.
michooo

Postprzez fff » wtorek 11 stycznia 2011, 15:15

Bardzo polecam pana Bogdana ze szkoły Expert, profesjonalny, cierpliwy, stwarza bardzo miła atmosferę, uczy jeździc bezpiecznie i dynamicznie. Zdałam za drugim razem bo za pierwszym zjadł mnie stres. Pan Bogdan dał mi kilka psychologicznych wskazówek jak podejść do egzaminu i udało się.
fff

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oceń OSK