przez ewelimka » wtorek 08 grudnia 2009, 01:30
Witam,
Jestem szczęśliwą posiadaczką prawa jazdy od tygodnia!!! Zdałam za trzecim razem. Myślę, że w dużej mierze przyczynił się do tego Tomek z Autoszkoły Łaciński. Nie uczęszczałam tam na kurs, a jedynie brałam jazdy dodatkowe, wzięłam ok. 10 godzin, gdyż miałam roczną przerwę pomiędzy kursem a egzaminem. Polecam tę szkołę (a mam porównanie między dwiema) między innymi dlatego, że Tomek nie uczył na pałę, tłumaczył, gdy czegoś nie wiedziałam. Dla niego to żaden problem po jazdach wyciągnąć kartkę i narysować sytuację, która jest problematyczna. Jeśli chodzi o rękaw, to nareszcie w Autoszkole Łaciński nie uczono mnie przy którym słupku mam zrobić pół obrotu, a przy którym ¾ ;-) W poprzedniej szkole jeździłam z trzema instruktorami i każdy uczył trochę inaczej i niestety po takim rękawie nie umiałam parkować. Na egzaminie za każdym razem udawało mi się przejechać plac manewrowy, a wiem, że istnieją tacy, którzy wpadają na rękawie. Pewnie to wszyscy ci, którzy przejeżdżają rękaw za pomocą śmiesznych wskazówek. Nie słuchajcie tych instruktorów! To bzdura, trzeba czuć samochód, na ulicy nie będzie pachołków!! To dzięki Tomkowi nie będę standardową „babą za kierownicą”, która nie umie zaparkować albo wycofać. Aha i jeszcze jedno Tomek rozpoczynał i kończył jazdy o czasie, co też jest niewątpliwie ważne, gdyż u innych instruktorów w innej szkole zdarzało się różnie.