Łódź

Oceń ośrodek szkolenia kierowców, w którym zdobyłeś lub zdobywasz drogowe uprawnienia.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez madzialenk » sobota 14 listopada 2009, 10:37

Witam.
Właśnie wczoraj (w piatek 13-tego) zdałam egzamin na kat. B na Smutnej.
Kurs skończyłam w 2004r. w AB Autoszkole Mróz, i mimo, że wtedy dokupowałam u nich godziny to trzy razy oblałam praktykę. I stwierdziłam, że dam sobie spokój i że prawko nie jest moim powołaniem chyba.
Tej auto-szkoły NIE POLECAM !!! Za każdym razem jeździłam z innym insktruktorem, a jak pojechaliśmy na plac to chodzili sobie i gadali ze sobą zamiast zająć się kursantem !!!!
W okresie od początku października tego roku dokupiłam łacznie 18 godzin jazd w Auto-szkole PERFEKT Maciej Janaszewski.
Jazdy miałam właśnie z Panem Maćkiem, który jest fantastycznym instruktorem oraz przemiłym człowiekiem i bardzo dobrze przygotował mnie do egzaminu :)
Jeździliśmy po trasach egzaminacyjnych, ale nie tylko. A jeżeli chodzi o plac, to dopóki znowu nie przełamałam się co do rękawa to instruktor chodził koło samochodu za mną krok w krok i uczył :)
Jazdy zaczynałam i kończyłam w miejscu dogodnym dla mnie i nigdy nie było z tym problemu.
Bardzo profesjonalne podejście sprawiło, że polecam i polecać będę właśnie AUTO-SZKOŁĘ PERFEKT (wejście od Kościuszki i od Wólczańskiej ).
Nie spieraj się z idiotą ... najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem ... pokona doświadczeniem ;)
madzialenk

Postprzez limonka2727 » sobota 14 listopada 2009, 16:46

Kurs robiłam w AUTO SZKOLE GOCAR. Miałam jazdy z Panem Eugeniuszem M. Bardzo fajny instruktor człowiek opanowany i spokojny. Naprawdę POLECAM!!!Zawsze sama decydowałam czy jeździmy po mieście czy po placyku. Wszystkie jazdy odbywały się po trasie egzaminacyjnej. :D. Te trasy znałam już na pamięć. :D Człowiek ten w 100% nadaje się na instruktora. :) Umie przekazać wiedzę i przygotować do egzaminu!!! Dzięki jego nauce mam juz prawo jazdy i teraz codzinną jazdą pogłębiam swoje umiejętności. :D Wcześniej kurs zaczynałam i innym instruktorem z Panem WALDEMAREM ... PORAŻKA!!! :cry: Ten człowiek nie ma podejścia do kuranta. Wyjeździłam z tym Panem z 15 godzin i ani razu nie zabrał mnie na trase egzaminacyjną. Codziennie miał humory sprawiał wrażenie jakby ktoś zmuszł go do tej pracy...KOSZMAR!!!!

post edytowany przez moderatora
ona27
limonka2727

L E J D I S

Postprzez akinomka » poniedziałek 16 listopada 2009, 11:04

A ja wam polecam szkołe Lejdis, nie mam doświadczenia bo nie skakałam od szkoły do szkoły, ale nazwa jest świetna ;) podejście super, luźno bez stresu, przygotowanie do jazdy uważam ze profesjonalne szczególnie przez p. Sebiastiana i Rafała bo z kobitkami nie jeździłam, ale oni maja naprawde super wiedze i ten pierwszy dosłownie sypie artykułami z kodeksu co wprawiało mnie w osłupienie bo taka wiedze miec w tak młodym wieku to naprawde jestem pod wrażeniem. Uczyłam sie od podstaw, zdałam za pierwszym razem na maratońskiej i w autku czuje sie jak w domu.
akinomka

autoszkoła Driver Łódź

Postprzez wujek84 » wtorek 17 listopada 2009, 04:33

Historia zaczeła sie tak:
Mój kolega polecił mi ośrodek krztałcenia kierowców LOK, jednak okazał sie wielka lipą.
Pan B.., instruktor nie potrafi uczyć, krzyczy, jest wybuchowy.. nie polecam, zmieniłem ośrodek szkolenia.
Poszukalem na własną ręke ośrodka i znalazlem ta http://www.driver.lodz.pl szkole i szczerze polecam. Uczył mnie Pan Artur, naprawde w porzadku człowiek, nawet jak mi sie wykłady na uczelni przedłużyły to nie było problemów, że sie spoznilem, nawet pod uczelnie pare razy podjechal po mnie, za co bardzo mu jestem wdzieczny. Egzamin zdałem za drugim podejściem, pierwsze oblanie ewidentnie moja wina i stresu. Teraz czekam na odbiór prawa jazdy 8) . Jak ktoś by szukal to szkoła DRIVER w Łodzi na Lutomierskiej 115b. Naprawde polecam, jak cos to Pana Artura (z innymi instruktorami nie mialem do czynienia w tej szkole)
wujek84

Postprzez polaola » środa 18 listopada 2009, 12:18

Szczerze polecam szkołę AMATOR na ul.Strażackiej (przy Rzgowskiej).
Naukę jazy autem zaczynałam od zera, nic nie wiedziałam , gdzie gaz a gdzie sprzęgło.
Poprosiłam więc o instruktora niezwykle cierpliwego i wyrozumiałego , z powodów oczywistych.
Uczył mnie pan Jarek. Na początku nic mi nie wychodziło , po prostu koszmar, ale on niezrażony tłumaczył co źle robie i zaczelam robic postępy :D
Egzamin praktyczny zdałam za pierwszym podejściem na Maratońskiej, myślę że w dużej mierze dzięki Jarkowi .Udzielił mi kilku rad, co prawda oczywistych w stylu- nie denerwuj się , badź pewna siebie, wszystko rób powoli to unikniesz błędów- ale jakże skutecznych.
Atmosfera w szkole fantastyczna, pełen profesjonalizm .
Polecam serdecznie naukę w AMATORZE, a w szczególności Jarka :D
polaola

F1 Auto Szkoła

Postprzez oleczka137 » poniedziałek 30 listopada 2009, 11:08

Bardzo profesjonalna szkoła, mimo krótkiej działalności ma na swoim koncie wiele sukcesów. Z resztą najlepiej przekonać się samemu lub zaufać opiniom osób już przeszkolonych http://www.f1autoszkola.com/?page=opinie.
oleczka137

POLECAM V-MAX

Postprzez epson » piątek 04 grudnia 2009, 21:21

Witam, ja właśnie robie kurs w całkiem nowej szkole V-max na Piotrkowskiej , jak narazie ok wykłady prowadzone na prezentacjach multimedialnych także wygląda to ciekawie, że o dziwo spać mi sie nie chciało, jazdy jak dla mnie bardzo fajnie, mój instruktor to naprawde wielki gość nauczylem sie przy nim wszystkiego, wyrozumiały, spokojny ,opanowany wyskoczyłbym z jego nazwiskiem ale nie wiem czy moge .jakby ktos chcial zapisac sie na kursik to z całą pewnościa wszystkiego nauczy sie w V-max!! aaa no i zaje…fajna sprawa że moge umawiać się tam gdzie pasuje, zawsze podjedzie do domu albo pod szkołę:D
epson

Łaciński

Postprzez ewelimka » wtorek 08 grudnia 2009, 01:30

Witam,
Jestem szczęśliwą posiadaczką prawa jazdy od tygodnia!!! Zdałam za trzecim razem. Myślę, że w dużej mierze przyczynił się do tego Tomek z Autoszkoły Łaciński. Nie uczęszczałam tam na kurs, a jedynie brałam jazdy dodatkowe, wzięłam ok. 10 godzin, gdyż miałam roczną przerwę pomiędzy kursem a egzaminem. Polecam tę szkołę (a mam porównanie między dwiema) między innymi dlatego, że Tomek nie uczył na pałę, tłumaczył, gdy czegoś nie wiedziałam. Dla niego to żaden problem po jazdach wyciągnąć kartkę i narysować sytuację, która jest problematyczna. Jeśli chodzi o rękaw, to nareszcie w Autoszkole Łaciński nie uczono mnie przy którym słupku mam zrobić pół obrotu, a przy którym ¾ ;-) W poprzedniej szkole jeździłam z trzema instruktorami i każdy uczył trochę inaczej i niestety po takim rękawie nie umiałam parkować. Na egzaminie za każdym razem udawało mi się przejechać plac manewrowy, a wiem, że istnieją tacy, którzy wpadają na rękawie. Pewnie to wszyscy ci, którzy przejeżdżają rękaw za pomocą śmiesznych wskazówek. Nie słuchajcie tych instruktorów! To bzdura, trzeba czuć samochód, na ulicy nie będzie pachołków!! To dzięki Tomkowi nie będę standardową „babą za kierownicą”, która nie umie zaparkować albo wycofać. Aha i jeszcze jedno Tomek rozpoczynał i kończył jazdy o czasie, co też jest niewątpliwie ważne, gdyż u innych instruktorów w innej szkole zdarzało się różnie.
ewelimka

Postprzez gosia nykiel » niedziela 13 grudnia 2009, 22:29

witam a ja polecam v max o ktorej byla juz tu mowa. Musialam wykupic 5 jazd dodatkowych po 3-cim oblanym egzaminie i zdecydowalam sie wlasnie wykupic je tam. I wiem ze lepiej trafic nie moglam. Jestem juz po 3 godzinach, w tym tygodniu koncze. I przez te 3 godziny jezdzilam po rondzie solidarnosci wiecej niz przez 30 w osrodku w ktorym robialm kurs Instruktor Łukasz podchodzi do tematu bardzo profesjonalnie, widac ze jest to to co lubi robic Nie denerwuje sie, nie krzyczy haha, zawsze wytlumaczy i podpowie co zrobic zeby bylo lepiej ja z :D e swojej strony polecam Pozdrawiam wszystkich :D :D :D
gosia nykiel

Polecam AUTO-RIDER

Postprzez Anusieczka » wtorek 15 grudnia 2009, 19:55

Wczoraj zdałam egzamin na Maratońskiej - za pierwszym razem!!! Bardzo dziękuję panu Januszowi i Tomkowi ze szkoły AUTO-RIDER. Polecam wszystkim
Anusieczka

Postprzez beatbeat » sobota 19 grudnia 2009, 22:56

Polecam Szkołę Bajon zdałam za drugim razem :D
beatbeat

Postprzez Justka_23 » poniedziałek 21 grudnia 2009, 13:49

Ja również polecam auto szkołe PERFEKT.
Perfekcyjne przygotowanie do egzaminu.
Pełen profesjonalizm!!
Polecam.
Justka_23

Postprzez Robert1984 » wtorek 22 grudnia 2009, 13:42

Ja uczęszczałem do auto szkoły DACAR na ulicy Piotrkowskiej, no i jestem bardzo zadowolony. Instruktor z którym ja miałem jazdy, świetnie potrafił wszystko wytłumaczyć, zawsze wesoły i z dobrym poczuciem humoru. Minus to cena, ale jak ktoś chcę się nauczyć jeździć, a nie tylko patrzeć gdzie najtaniej to wybierze tą samą szkołe co Ja. ich strona: www.dacar-lodz.pl może się komuś przyda. :)
Robert1984

Postprzez Asterek » środa 23 grudnia 2009, 17:53

Ja wybrałam Auto Szkołę GOCAR i jestem bardzo zadowolona. Teoria wyłożona w sposób ciekawy i przyswajalny, zakończona oczywiście egzaminem wewnętrznym, a następnie jazdy z przemiłym instruktorem p. Andrzejem. Naprawdę dużo mnie nauczył, czego dowodem jest egzamin państwowy zdany bezbłędnie:) (pierwszy to ewidentnie moja wina) Polecam wszystkim:)
23.09.2009 - początek kursu
30.11.2009 - koniec kursu
01.12.2009 - teoria (+)
09.12.2009 - praktyka (-)
21.12.2009 - praktyka (+):):):)
Asterek

Postprzez Martolina » wtorek 29 grudnia 2009, 12:36

Absolutnie nie polecam autoszkoły DRIVER na Lutomierskiej.Trzy razy oblalam egzamin, jestem teraz na doszkalaniu w AGRZE.Okazuje się,że nie byłam nauczona podstawowych rzeczy,typu ustawienie fotela,lusterek,parkowania prostopadle tylem,po skosie,a rownolegle z tym trojkatem to juz w ogole porazka(bo co zrobic jesli lusterka są ciut inaczej ustawione)!Jestem poprostu nieźle wkurzona,a pieniądze za kurs wyrzuciłam w błoto.Polecam natomiast AGRĘ, gdyby mnie było stac wykupiłabym kolejne 30h ,żeby się u nich doszkalac...
Martolina

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oceń OSK