Łódź

Oceń ośrodek szkolenia kierowców, w którym zdobyłeś lub zdobywasz drogowe uprawnienia.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez oleczka » wtorek 18 sierpnia 2009, 12:55

Ja polecam nową szkołę " F1 Auto Szkoła M.Jabłońska " !! Bardzo przyjazna atmosfera, do dyspozycji nowe ( żółte ) yariski, 3 rodzaje kursów wedle upodobań i umiejętności, własny placyk na M1, jazda po placu egzaminacyjnym Word. Profesjonalni instruktorzy uczą pewnej i bezpiecznej jazdy a nie tylko zdania egzaminu. Nauka staje się przyjemnością, a późniejsza jazda własnym autkiem sprawia niesamowitą satysfakcję :D Polecam!!
oleczka

Postprzez Sensation » sobota 22 sierpnia 2009, 22:17

[OT skasowany przez moderatora]

Ja chciałbym polecić w 100% AUTO SZKOŁĘ BAJON przy ul. Zielonej. Bardzo sympatyczni instruktorzy, Pani Monika Bajon prowadząca teorię robi to w sposób profesjonalny, wszystko łatwo i przyjemnie wytłumaczyła.
Praktyka również na wysokim poziomie, zostało mi kilka godzin do wyjeżdżenia, a egzamin już mógłbym zdawać.

POLECAM AUTO SZKOŁĘ BAJON ul. Zielona !!!

Pozdrawiam
Od 25.09. 2009r. jestem kierowcą :)

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.
Sensation

Postprzez ataga » niedziela 23 sierpnia 2009, 14:41

Polecam AUTO SZKOŁĘ w Zduńskiej Woli ''KLIMASZEWSKI'',dobra atmosfera,ciekawy sposób nauki,duże wymagania-ale prawo jazdy zdaje się za pierwszym razem.Mam ponad 40 lat wyjeżdziłam ponad 46 godzin , ale tego nie żałuję bo egzamin na prawo jazdy to ''bułka z masłem''.Z mojej skromnej grupy za 1-szym podejściem egzamin zdało 7 osób i każdy ma takie samo zdanie.
ataga

Postprzez AniaK:) » niedziela 23 sierpnia 2009, 15:30

Witam!

Skończyłam kurs w auto szkole Kołodziejczak w Łodzi i jestem bardzo zadowolona. Teoria jest wykładana jasno i zrozumiale. Jazdy odbywaja się po trasach egzaminacyjnych, rozpoczynaja się punktualnie i trwaja pełną godzinę. Plac manewrowy mieści się niedaleko auto szkoły. Polecam jazdy z Panem Andrzejem P. Bardzo miła, niestresująca atmosfera. Instruktor bardzo cierpliwy, doskonale tłumaczy i udziela cennych wskazówek:). Pan Andrzej to człowiek z dużym doświadczeniem i poczuciem humoru, bardzo zaangażowany w to co robi. Miałam dwóch instruktorów, wiec miałam możliwość porównania sposobu przekazywania wiedzy. W sumie wyjeździłam 42 h. Cztery dni temu zdałam egzamin:) Było to moje drugie podejście:) Uważam, że dobry nauczyciel to połowa sukcesu:)

Szczerze polecam jazdy z Panem Andrzejem i OSK Kołodziejczak !!!

www.kkolodziejczak.pl
AniaK:)

Postprzez fireplace » wtorek 25 sierpnia 2009, 13:08

Witam,
Ukończyłam kurs w Auto-Szkole mgr Jarosław W., przy ul Rzgowskiej koło "czerwonego ryneczku".
Wykłady odbywały się z panem Wójtowiczem - było bardzo sympatycznie, czasem rzucił jakimś żartem - ogólnie bardzo bardzo miło wspominam - nie było nudy :D
potem zaczęłam praktykę, dostałam na poczatek czerwoną Corsę i pana Pawła, a potem jeździłam Jariską z panem Piotrem - instruktorzy byli opanowani, nigdy nie zdarzyło się, żeby na mnie nakrzyczeli nawet jak robiłam coś za 8 razem i nadal nie wychodziło tak jak trzeba :lol: jeździliśmy w miejsca, gdzie odbywa się państwowy egzamin - tam cały czas wskazywali na popełniane błędy przez innych i jak ich uniknąć. Generalnie czułam się bardzo dobrze przez nich przeszkolona - nie byli tez nudni, miło się gadało w czasie jazd itd.
Nie żałuję ani jednej złotówki tam zapłaconej przeze mnie.
Egzamin państwowy oblałam za 1 razem na placu - ale to tylko i wyłącznie moja wina, ponieważ puściłam za wysoko sprzęgło ze stresu i auto mi zgasło (co nigdy nie zdarzyło mi się na naukach) 8)
za 2 razem placyk był zaliczony i pojechaliśmy na miasto, nie bałam się, bo bardzo dobrze wiedziałam jak mam na wszystko reagować - no i zdałam!!!! :D :D :D
Polecam wszystkim tą szkołe - bardzo dobrze przygotowali mnie do egzaminu i w ciągu 4 miesięcy mam już upragnione prawo jazdy.
Co więcej wiem, że częściej to dziewczyny zdają egzamin za 1 czy 2 razem, bo są bardziej dokładne od facetów także tu duzy plus dla nac 8) :lol:
Pozdrawiam wszytskich zdających, uczących sie, głowa do góry, poźniej będziecie się z tego smiac:)
fireplace

Postprzez pippirrup » wtorek 01 września 2009, 01:22

macv6 napisał(a):Witam,
dzisiaj skończyłem jazdy w LOK-u i cóż moge powiedzieć P-O-L-E-C-A-M.

Zajęcia teoretyczne w trybie sobotnio-niedzielnym przebiegły w miłej atmosferze i były wg. mnie przeprowadzone w sposób profesjonalny.

Jazdy miałem z instruktorem B. polecam tego instruktora i zaprzeczam wszelkim wypowiedziom które są w tym wątku na jego temat.

Zajęcia praktyczne przebiegły w miłej i przyjemnej atmosferze, zajęcia zaczynały się zawsze punktualnie, a czasami nawet wcześniej. Wyjeździłem dokładnie 30h nic nie było opuszczane czy omijane. Polecam każdemu zajęcia z tym instruktorem. Jazdy miałem na Toyocie Yaris i kilka godzin na Oplu Corsie.
Podsumowując, uważam, że po szkoleniu w LOK-u jestem dobrze przygotowany do egzaminu i mam nadzieję, że zdam. :)

Trochę pan sobie przesłodził, panie Andrzeju, post na kilometr jedzie autoreklamą LOK-u, bo jak czytam o "miłej i przyjemnej atmosferze" z B. to nie wiem czy się śmiać czy płakać. A serio B. to kawał ch*ja reszta dziada, ale co się dziwić, w końcu były żołnierz... Jazdy z nim odradzam, chyba, że ktoś chce ćwiczyć umiejętność niezwracania uwagi na instruktora. Inni wyglądali na w miarę porządnych; teoria "w trybie sobotnio-niedzielnym" znośna.
pippirrup

Postprzez doggy » sobota 26 września 2009, 13:26

W czwartek zdałem egzamin za 5 podejściem. Bez wątpienia tyle pieniędzy musiałem wydać z powodu złego wyboru autoszkoły.

Kurs robilem 2 lata temu. Oblalem 1,2,3 egzamin. Wykupilem 6h u WOTY, wtedy tuz przed koncem 4 egzaminu przy samym cmentarzu oblalem za sciecie ciaglej linii przy zakrecie. Jazdy w WOCIE bardzo milo wspominam, jedyne minusy to cena (44zl za godzine, ale naprawde warto, no i ten dojazd do placowki, ale ASZKOLA GODNA POLECENIA) Po oblamym egzaminie mialem roczna przerwe. 1,5 tygodnia temu wykupilem jazdy u JUSZCZAKA i szkolilem sie pod okiem pana Marcina K. Człowiek przemily, sympatyczny, o super podejsciu, zna sie na rzeczy, wytlumaczy kazdy blad, doradzi, podpowie.. Naprawde swietny gosc, ktoremu zawdzieczam to, ze za 10 dni bede miec do odbioru upragniony plastik:)

pozdrawiam!!
Ostatnio zmieniony wtorek 02 marca 2010, 16:11 przez doggy, łącznie zmieniany 2 razy
doggy

auto szkoła Łaciński w Łodzi

Postprzez pawelekeudezet » niedziela 27 września 2009, 20:40

witam, chcialbym polecic przyszlym kierowcom auto szkole Łaciński. znajduje sie ona na jaracza naprzeciwko szkoly podstawowej 111. znajomy ktory uczyl sie jezdzic w tej szkole polecil mi nauke tam. Jestem bardzo zadowolony z wyboru ktorego dokonalem, juz pierwszego dnia zostalem zapoznany ze wszystkimi instruktorami ktorzy znaja sie na rzeczy. instruktorzy w czasie jazdy sa bardzo spokojni, potrafia przekazac wiedze w łatwy i zrozumialy sposob. w ciagu 30 godzin zostalem przygotowany do egzaminu tak ze i teorie i praktyke zdalem za 1 razem:) serdecznie polecam tą auto szkółke!!
ps. jak bedziecie jezdzic z Tomkiem zrozumiecie dlaczego mi sie tam podobało:D

SZEROKOSCI!!
pawelekeudezet

Andrzej Kostulski www.akos.pl

Postprzez mata » poniedziałek 28 września 2009, 09:35

Witam autoszkoła A.Kostulski jest super, w pełni profesjonalna kadra instruktorska, nawet jazda z panem Kostulskim jest do przeżycia, czasami krzyknie, ale na pewno jest to na plus dla kursanta. Ja mogę z całą pewnością to potwierdzić. Zajęcia z teorii są dobrze przekazane i tak samo z pierwszej pomocy przedmedycznej. Chciałabym naprawdę polesić Auto Szkołę Andrzej Kostulski, www.akos.pl Bardzo dobrze jeździ się z panem Adamem i Tadeuszem super instruktorzy i do tego bardzo cierpliwi. Jeśli jeszcze się wahacie nad wyborem autoszkoły, to bardzo polecam wybierzcie tą szkołę.
mata

Postprzez Superagora83 » poniedziałek 28 września 2009, 18:21

Uczyłam sie w Auto Szkole F1, to stosunkowo nowa auto szkoła w Łodzi, ale jestem zachwycona! Przede wszystkim profesjonalni instruktorzy, oprócz zajęć teoretycznych i nauki jazdy, zdobyłam wiedzę na temat techniki jazdy, co jest bardzo istotne, a w mało której auto szkole tego uczą. Naprawdę szkoła nauki jazdy godna polecenia!!! :D :D :D
Superagora83

Postprzez Dante_1991 » piątek 02 października 2009, 00:01

Ja się uczyłem w Autoszkole Juszczak i powiem jedno - to najlepszy wybór jakiego mogłem dokonać. Oceny autoszkoły dokonam w punktach by zapewnić przejrzystość.

1. Cena
Cena jak cena. Norma czyli 1100 zł. Nie sugerowałem się zbytnią samą ceną, a położeniem autoszkoły na terenie Teofilowia i dobrych opinii znajomych którzy zdawali w tej szkole.

2. Sala Wykładowa
PEŁEN PROFESJONALIZM!!! Od pierwszych chwil wiedziałem za co płacę, a płaciłem za jakość. Klimatyzowana, ładnie i przyjaźnie urządzona sala wykładowa w praktycznie samym centrum miasta niedaleko DW Fabrycznego i Placu Dąbrowskiego. Wiele słyszałem o różnych szkołach, że np. wykłady odbywają się w garażu. U Juszczaka jest profesjonalnie i przyjemnie. W kazdej chwili można sobie wstać, zrobić kawkę czy herbatkę. Teorię miałem w trybie ekspresowym w ciągu 5 dni. Wykładowcą jest Pan Jacek Juszczak - kierownik autoszkoły. Powiem tyle - przesympatyczna postać, z dużym poczuciem humoru. Nie raz przerywał wykłady bo polepszyć atmosferę rzucajać jakiś dowcip lub jakąś opowiastkę. Uśmiech z ust mu nigdy nie schodzi.

3. Jazda
Jazdy miałem z panem instruktorem Marcinem K. Myślę, że do najstarszych instruktorów nie należy, ale zdecydowanie zna się na swoim fachu. Jest człowiek miły, sympatyczny, strasznie cierpliwy, nigdy nie krzyczy. Zawsze doradzi, rzuci żartem. Naprawdę, cały czas czuwał na moją jazdą, dawał co chwilę wskazówki, nie lenił się, a porządnie wykonywał swoją pracę. Raz zaspałem na jazdy niestety, ale nie przepadły mi, gdyz pan Marcin okazał zrozumienie :) 2 godziny jazd miałem z innym instruktorem, bodajże panem Sławkiem - w starszym wieku, ale strasznie opanowany człowiek. Naprawdę potrafił rozładować atmosferę, gdy wsiadłem do auta i tak naprawdę byłem trochę zestresowany chwilową podmianą instruktora. Jeśli chodzi o stan techniczny aut to bez zastrzeźeń. Raz przełożono mi jazdy o kilka godzin, gdyz padła pompa paliwowa w Yariscie, ale usterkę naprawili na bieżąco :). O czymś to świadczy.

4. Podsumowanie
Za tydzień zdaję egzamin praktyczny w ośrodku na Smutnej i wykupiłem sobie kilka godzin jazd. Mam nadzieję, że jakoś to będzie, ale wracając do tematu autoszkoły, szkoła pana Juszczaka jest zdecydowanie warta polecenia.
Dante_1991

...

Postprzez pszczółka » sobota 03 października 2009, 17:24

...
Ostatnio zmieniony środa 03 marca 2010, 09:48 przez pszczółka, łącznie zmieniany 2 razy
pszczółka

Safe i Agra

Postprzez m&m » środa 07 października 2009, 22:07

Ocena 2 szkol, bo mielismy troche zawirowan:

Safe Driving (a wlasciwie po zmianie wlasciciela juz chyba tylko Safe) z Al. Wlokniarzy - nie polecam, po pierwsze tylko 2 auta: Yaris i Panda (pod egzaminy w Plocku bodajze) i 2 instruktorow, stad slabo z terminami (w teorii poniedzialek-piatek 8-20, w praktyce ciut inaczej), ktore na dodatek lubia byc odwolywane na dzien przed. Instruktor Pan Wojtek - specjalista od motocykli, moze i na motorach sie zna, ale na nauczaniu kierowcow na kategorie B zdecydowanie nie, uslyszalem od niego ze (cytuje) "Holowczyc ze mnie nie bedzie bo jezdze tak samo beznadziejnie jak moja zona", a jak zle sie ustawilem na skrzyzowaniu to odwalil focha i nie obserwowal juz drogi tylko gapil sie przez boczna szybe, az specjalnie zajechalem droge komus, by go rozbudzic - wyznaje zasade, ze cos mowi raz, a jak ktos robi to zle, to juz nie ma co strzepic jezyka. Gdybym jezdzil wiecej z wlascicielem szkoly, Panem Tadeuszem, to moze by cos z tego bylo, jednak Pan Wojtek preferowal dlugie proste, bez zakretow, redukcji, problemow. U Pana Tadeusza widac pedagogiczne zdolnosci i wieloletnie doswiadczenie w nauce jazdy, jednak nie byl w stanie nadrobic wiekszosci godzin zmarnowanych z Panem Wojtkiem. Jeszcze inne minusy Safe: jazdy zaczynaly sie czasami nawet 10 minut pozniej i konczyly 10 minut wczesniej, dlugie rozmowy przez telefon w czasie jazd byly na porzadku dziennym, zalatwialismy tez w czasie kursu naprawe autoalarmu, zakupy, bankomaty, etc., bardzo nierowny placyk, ale podobno mial sie zmienic, wiec moze jest juz OK.

Po tym nieudanym eksperymencie zona zdecydowala sie doszkalanie w szkole Agra (Pomorska/Rondo Solidarnosci) i trafila na super instruktora - Pana Jacka K. Potrzeba bylo sporej liczby godzin, ale nauczyla sie wszystkiego (przede wszystkim dynamicznej jazdy!) i zdala za pierwszym razem, w co nie bylem w stanie uwierzyc. Nie moglem jednak w takiej sytuacji zdecydowac sie na innego instruktora i Pan Jacek takze ze mnie zrobil kierowce, tez zdalem za 1 podejsciem (opisalem to w innym watku). Meczyl mnie na ulicach, ze z auta wychodzilem caly mokry, w czasie 2 h skrecalem i redukowalem wiecej razy niz przez wszystkie jazdy w Safe razem wziete. Przy okazji bardzo milo sie z nim rozmawialo, cierpliwie wszystko wyjasnial - teraz wiem, ze tak powinien wygladac wlasnie praktyczny kurs na prawko.

Atuty Agry to przede wszystkim super instruktor, bodajze 10 aut (Yarisy, Corsy oraz chyba Fabia przystosowana dla niepelnosprawnych), jazdy od godziny 7 do 21, takze w soboty, swietny plac pod M1, z rekawami z malym spadkiem pod koniec, jak na placu na Smutnej, jazdy po trasach, bo zeby wyjechac i wjechac do szkoly treba sie przebic przez Rondo Solidarnosci, jazdy zaczynaly sie i konczyly o czasie.

Gdybysmy zaczeli w Agrze, pewnie nie trzeba by nam dodatkowych jazd doszkalajacych. Szczerze polecamy ta szkole!
m&m

Postprzez Margo » sobota 10 października 2009, 20:27

Jak dla mnie każde miasto powinno mieć oddzielny poddział,a każda szkoła osobny temat wtedy byłoby przejrzyściej moim zdaniem ;)

Ale wracając do tematu. Szkoła w której zaczynałam kurs niestety nie mogę polecić chociaż sam pan instruktor był naprawdę przemiłym człowiekiem. Później miałam jazdy w szkole K&K,która ma siedzibę na ul. Gorkiego. Miałam możliwość jazdy zarówno z instruktorem Piotrkiem jak i Karolem i naprawdę nie mogę złego słowa o nich powiedzieć. Nie powiem miałam chwilę załamania ale oni i tutaj spisali się znakomicie więc z czystym sumieniem mogę polecić tą szkołę bo instruktorzy są przede wszystkim dobrzy w swoim fachu ale zarówno są bardzo w porządku facetami ;)

Potem jeździłam jeszcze w auto szkole Walczak,która ma siedzibę na ulicę Łąkowej,a jej właścicielem jest Maciej. Jest to stosunkowa młoda szkoła ale naprawdę instruktor zwraca uwagę na wiele rzeczy i naprawdę wiele można się od niego nauczyć. Przede wszystkim jazdy odbywają się bezstresowo i naprawdę można dogadać się z nim w każdej kwestii. Do tego jest bardzo dyspozycyjny i elastyczny.

Ja wiem,że w tym temacie każdy zachwala własną auto szkołę [w większości] ale ja te szkoły mam poniekąd z polecenia i naprawdę nie żałuje,wręcz przeciwnie. Uważam,że z każdej z tych szkół nauczyłam się czegoś nowego i innego postrzegania pewnych kwestii dzięki czemu [teraz to wiem] czuję się naprawdę pewnie za kierownicą.
15.09.2009r. zdany egzamin na kategorię B
WORD ŁÓDŹ
Margo

Postprzez kasiunia2911 » piątek 23 października 2009, 23:50

A Ja bardzo polecam Auto-szkołę "manewr".
To niedawno otwarta szkoła z siedzibą przy ulicy P. Skargi 12 obok rynku Górniak.
Instruktor i właściciel pan Robert M. jest osobą bardzo miłą i cierpliwą oraz bardzo wygadaną z indywidualnym podejściem do każdego. Nie olewa kursanta i zwraca uwagę na wszystkie błędy i dzięki temu łatwiej i szybciej mogłam nauczyć się wszystkich potrzebnych zagadnień i manewrów.
Ja jestem bardzo zadowolona i dzięki tej szkole jestem już oczekująca na odbiór wymarzonego dokumentu :D
kasiunia2911

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oceń OSK