Przepraszam wszystkich ale pozwolę wkleić post , który wczoraj zostawiłem przy mieście Mysłowice .
Ja jestem z Katowic dlatego dla ziomków z Katowic wklejam :
Czytając moich przedmówców pozostaje mi tylko podziękować najwyższemu że trafiłem na taką szkołę jaką trafiłem .
Mam na myśli tutaj OSK Piotr Sorek Motocykle .
Przychodząc na kurs a w moim przypadku była to kategoria „A” nie ukrywam iż byłem pełen obaw gdyż myślałem że jestem już za stary na realizację moich młodzieńczych marzeń .
Pan Piotr choć człek młody a na pewno dużo młodszy ode mnie okazał się kopalnią wiedzy . Jego doświadczenie a za razem cierpliwość zrodziła we mnie a w zasadzie ze mnie prawdziwego specjalistę motocyklowego ( teraz ściemniam ) i wiem że zostanę pożarty przez wytrawnych motocyklistów bo doświadczenie , technika itp. przychodzi z czasem .
Pozostawiając żarty na boku powrócę do tematu .
Teoria jak teoria trzeba się nauczyć , zdać i czy ktoś lubi czy nie , obejść się tego nie da . Choć ponad 20 lat mam prawo jazdy B okazało się że testy a prawdziwe życie to dwie odmienne sfery i nauka niestety nie ominęła mnie choć nie ukrywam że przed kursem czułem się pewny z zakresu przepisów RD .
Zapomnijmy o tym …..nigdy więcej testów ..
Kurs na motocykl okazał się niesamowitą przygodą i zabawą w jednym . Miałem okazję uczyć się na trzech różnych motocyklach . Poznałem wszystkie elementy i zakamarki motoru .
Ucząc się obserwowałem inne szkoły jazdy i innych kursantów i o radości poziomem kształcenia , wiedzą jaką otrzymałem przewyższałem wszystkich na palcu manewrowym .
Jako jedyny nauczyłem się między-gazu , przeciwskrętu itp. Na skrzyżowaniach hamuję biegami jak wytrawny motocyklista .
Na kursie miałem na sobie powierzoną od szkoły profesjonalną kurtkę , kask no i oczywiście kamizelkę L-ki w której wygląda się jak idiota ale cóż .
Jedynym minusem jest to iż Pan Piotr często śpiewa podczas jazd – a głosu on niestety nie ma

Na egzaminie Państwowym na osiemnaście osób zdało trzech muszkieterów a ja byłem w tej niesamowitej trójce

Byłem zszokowany gdyż przewyższałem wiedzą i umiejętnościami dosłownie wszystkich na egzaminie
Naprawdę z pełną odpowiedzialnością polecam tą szkołę tym bardziej że prowadzą kursy na A i B.
W razie pytań chętnie odpowiem co i jak na egzaminie gdyż ten dzień zapadł mi w pamięci chyba na zawsze .