pytanko o światła- dla pewności :)

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

pytanko o światła- dla pewności :)

Postprzez endriu19 » niedziela 29 lipca 2007, 09:56

mam do was pytanko o sprawdzanie świateł w oplu lub chevrolecie, ja napiszę co ja sądzę a wy mi powiecie czy mam rację...

więc najpierw włączamy zapłon, potem włączamy wsteczny bieg i sprawdzamy światełko, wyłączamy wsteczny bieg i włączamy silnik a następnie światła pozycyjne a przy nich oświetlenie tablicy rejestracyjnej, potem światła mijania, potem przy światłach mijania światła przeciwmgielne, potem światła drogowe, potem kierunkowskazy, potem światła awaryjne, potem światła STOP, potem klakson i to by było wszystko z przeglądu, mam rację czy gdzieś się mylę, proszę o wypowiedzi ... ?
endriu19

Postprzez dylek » niedziela 29 lipca 2007, 10:40

Hehehe - widać, że jesteś typowo przygotowany pod lubelski WORD :D:D:D
Kilka uwag:
1) - włączasz silnik tylko wtedy, gdy egzaminator ci każe to zrobić - jeśli nic nie powie to sprawdzaj dalej na włączonym zapłonie. :)
2) - nie przeciwmgielne, a przeciwmgłowe tylne ;)
3) - w oplu musisz się dodatkowo upewnić, czy wszystkie drzwi i tylną klapę masz domknięte (chevrolet ma kontrolkę) - bo 1 zadanie kończy się ruszeniem z miejsca, a z otwartymi drzwiami nie wolno jeździć ;)
4) - warto również spojrzeć, czy nie masz "kapcia" bo to zawsze może się zdarzyć a jazda na flaku to również błąd ;)
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez endriu19 » niedziela 29 lipca 2007, 10:46

dokładnie pod lubelski, a mój osk to moto-start :lol:
nom dzięki za uwagę o kapciu, a o drzwiach wiedziałem tylko chodziło mi o światła ale dzięki za uwagę o drzwiach, we wtorek mam swój pierwszy raz, teorie już zaliczyłem, ale mniej się boję bo mam snickersa :D , a jeśli powiem przeciwmgielne zamiast przeciwmgłowe to może mnie oblać :?:
endriu19

Postprzez johnydriver » poniedziałek 30 lipca 2007, 18:27

dylek napisał(a):4) - warto również spojrzeć, czy nie masz "kapcia" bo to zawsze może się zdarzyć a jazda na flaku to również błąd ;)

I czy tablice rejestracyjne są czytelne bo mocno zabrudzone to błąd
Leśnym dziadkom z WORDów mówie NIE
johnydriver

Powrót do Luźna gadka