przez marta_p » wtorek 03 lipca 2007, 21:08
przez invx » wtorek 03 lipca 2007, 21:27
Pani powiedziała, że u nich trwa to 10 dni (czy to prawda Question ) pod warunkiem że Wrocław w ciągu 3 dni je do nich dośle (znając pocztę polską - nie bardzo w to wierzę). Podpowiedzcie, szczególnie CI z Rybnika i okolic co zrobić, żeby to jakoś przyspieszyć? Może iść do WORDU odebrać papiery i samemu je do Rybnika wysłać?
przez marta_p » wtorek 03 lipca 2007, 21:37
invx napisał(a):Pani powiedziała, że u nich trwa to 10 dni (czy to prawda Question ) pod warunkiem że Wrocław w ciągu 3 dni je do nich dośle (znając pocztę polską - nie bardzo w to wierzę). Podpowiedzcie, szczególnie CI z Rybnika i okolic co zrobić, żeby to jakoś przyspieszyć? Może iść do WORDU odebrać papiery i samemu je do Rybnika wysłać?
zostaje cierpliwie czekac :)
w rzeszowie jak zdawalem, to papiery z wordu, do urzedu, szly chyba 4 dni :roll:
przez ella » wtorek 03 lipca 2007, 21:38
Długo to u Was trwało,
co zrobić, żeby to jakoś przyspieszyć?
Może iść do WORDU odebrać papiery i samemu je do Rybnika wysłać?
przez marta_p » wtorek 03 lipca 2007, 21:52
ella napisał(a):Długo to u Was trwało,
cały wątek o odbiorze prawa jazdy.
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=4053
Bardzo dziękuję za link, przejrzałam go już wcześniej, niestety nie odpowiada na zadane przeze mnie pytania.co zrobić, żeby to jakoś przyspieszyć?
Nic. Musisz czekać tak jak wszyscy.
Chyba niekoniecznie nic, ludzie dzwonią proszą i robią jeszcze inne rzeczy (pytanie: jakie?) i jakoś MOŻNA jak widać.Może iść do WORDU odebrać papiery i samemu je do Rybnika wysłać?
Nikt ci dokumentów nie wyda do ręki.
przez scorpio44 » wtorek 03 lipca 2007, 22:11
przez marta_p » środa 04 lipca 2007, 12:39
scorpio44 napisał(a):Trochę nie rozumiem, w czym dylemat z tą opłatą... Skoro nie wiadomo, czy trzeba teraz, czy można później, to nie jest logiczne, że trzeba przyjąć na wszelki wypadek, że trzeba teraz, i zapłacić?
przez gardziej » środa 04 lipca 2007, 13:22
przez marta_p » środa 04 lipca 2007, 14:49
gardziej napisał(a):ludzie czesto pytaja, kiedy placic w wydziale komunikacji
odpowiedz jest jedna - zeby odebrac prawko trzeba dac w zamian dowod wplaconych pieniazkow, czy zrobi sie to miesiac wczesniej, czy w ten sam dzien, nie ma to znaczenia - po prostu dowod wplaty trzeba dac "w zamian"...
przez ella » środa 04 lipca 2007, 15:08
przez marta_p » środa 04 lipca 2007, 15:25
ella napisał(a):WORD wysyła dokumenty dwa razy w tygodniu i na to Ty już nie masz wpływu. Natomiast zapłać za to prawo jazdy (nawet jak nie trzeba teraz tylko przy odbiorze) i dostarcz kwitek do Wydziału Komunikacji (nie do WORD) Wtedy możesz juz spokojnie czekać a nawet dzwonić do Wydziału i się dowiadywać. Masz pewność, że Twoje prawko zaczęto robić. A właśnie czasami jest tak, że ludzie nie płacą tam gdzie trzeba rzeczywiście najpierw zapłacić i papiery leżą nie wysłane do PWPW.
przez ella » środa 04 lipca 2007, 15:34
Rano zadzwonię jeszcze do WORDu wroclawskiego i zapytam czy dostarczyć im tą oplatę czy też nie,
przez radbar1 » środa 04 lipca 2007, 18:05
przez marta_p » środa 04 lipca 2007, 20:51
radbar1 napisał(a):mam ten sam problem :) Zdałem prawko teraz w sobote we Wrocławiu. Dopiero po przeczytaniu tego tematu zadzwoniłem dziś do wydziału Komunikacji w Miechowie (tam mieszkam -koło krakowa) i zapytałem kiedy mam zapłacić. Pani powiedziała, że musze zapłacić jak oni dostaną te papiery z Wrocławia dopiero wyślą zlecenie do Warszawy :) Poprostu masakra kto takie przepisy wymyśla ale co zrobić. Musze teraz dzwonić i prosić szwagra żeby pojechał i zapłacił za mnie bo Pani zażyczyła sobie zobaczyć dowód wpłaty dopiero wyślą te papiery :) , na wiadomośc że mieszkam we Wrocławiu i podróż wyniesie mnie dodatkowe 100 zł :) powiedziała że to mój problem :D Dobrze, że tam jeszcze ktoś z rodziny się ostał :P
przez radbar1 » środa 04 lipca 2007, 21:35