zmiana techniki jazdy autkiem

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

zmiana techniki jazdy autkiem

Postprzez man1 » niedziela 17 czerwca 2007, 23:57

Cześć , do tej pory uczono mnie jęździć Mecedesem Sprinter z zabudową kontenerową (Przewóż pieczywa) i teraz na kursie na prawko przesiadłem się na punto 2 ( 5 drzwiowe) i powiedzcie jak się łatwiej do niego przyzwyczaić?

Bo mój problem polega natym że wtrasie jak jeżdzę to zazwyczaj środkiem drogi i przymijaniu pojazdów jadących z przeciwka też zbyt blisko środka jezdni się trzymam z obawą że paką zachacze odrzewa ( strach psychiczny) i instruktor ciągle wrzeszczy namnie że do prowadze do zderzenia czołowego. tak patrząc to podczas mijanki odległości między samochodami jest ok 1/2 m bo w tym momencie jak zerkne to widzę drogę przy moim lewym błotniku.
A chciałbym dodać że jak zmojej strony drogi drzew niema to jest prawidłowo manewr wykonywany ( zjeżdżam wtedy bardziej na prawą krawędź jezdni)

Jak sobie z tym poradzić,?

(dodam tylko tyle że instruktor powiedział że mam symptom "kierowcy soluwek"
muwiąc w przenośni, i on niewie jak mi doradzić w tej sytuacji)

Moje uszanowanko dla innych uprzejmych Kierowców , a są jeszcze tacy choć żadko spotykani.
man1

Re: zmiana techniki jazdy autkiem

Postprzez jimorrison » poniedziałek 18 czerwca 2007, 02:20

man1 napisał(a):Jak sobie z tym poradzić,?

(dodam tylko tyle że instruktor powiedział że mam symptom "kierowcy solÓwek"
mÓwiąc w przenośni, i on niewie jak mi doradzić w tej sytuacji)

jezdzic, jezdzic, myslec, jezdzic wolniej :) i jeszcze raz jezdzic. jak umiesz smigac sprinterem to i z malym punto sobie dasz rade.
Rozumiem, ze masz do tej pory kategorie C? I teraz postanowiles zrobic kat. B? (aczkolwiek sprinter powinien lapac sie pod kat.B).
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Re: zmiana techniki jazdy autkiem

Postprzez man1 » poniedziałek 18 czerwca 2007, 06:48

jezdzic, jezdzic, myslec, jezdzic wolniej :) i jeszcze raz jezdzic. jak umiesz smigac sprinterem to i z malym punto sobie dasz rade.
Rozumiem, ze masz do tej pory kategorie C? I teraz postanowiles zrobic kat. B? (aczkolwiek sprinter powinien lapac sie pod kat.B).

Sprinter łapie się pod kat B (<3,5 t ) , a dotej pory niemam prawka jeździłem tylko podrogach żadziej uczęszczanych ( poza miastem i nigddy pomieście) jedynie przez wioski i drogach dojazdowych donich. Moge dodać że przez 2 lata takiej jazdy żadnego zadrapania niemiałem na aucie.

niżej umieszcze linka do fotki tego samochodu ( uwaga samochód jest podobny konstrukcyjnie)

http://img.otomoto.pl/photos/300x225/T2/T274/T27426/T274268_1.jpg[/quote]
man1

Powrót do Luźna gadka