Kraków Ronda Zdjcia pomozcie:)

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Kraków Ronda Zdjcia pomozcie:)

Postprzez Raffal » wtorek 23 stycznia 2007, 12:49

Witam chcialem sie dowiedzic czy ma moze ktos z was zdjecia rond krakowskich z lotu ptaka albo takie rozrysowane zebym mogl sobie je powtorzyc ? mam niedługo egzamin i chcialbym to popowtarzac sobie szczegolnie interesuje mnie Plac centralny w NH jak ktos moze pomoc to bylbym bardzo wdzieczny

raffffal@gmail.com
Raffal

Postprzez ella » wtorek 23 stycznia 2007, 13:26

ella
Moderator

Postprzez Pinhead » wtorek 23 stycznia 2007, 16:30

To tak przy okazji napisze że ostatnio na rondzie Czyżyńskim nieżle się zamotałem przez brak namalonych strzałek na jezdni przez światłami. Jechałem od al. Pokoju i zamierzałem skręcić w lewo na rondzie czyli na ul. Jana Pawła II. Jechałem pasem nr 10 (na zdjęciu) i zatrzymałem się na pasie 8 nad wysepką (czerwone światło). I w tym miejscu nie ma strzałek informujących z którego pasa gdzie można skręcić !!! Na logike wiadomo że ze skrajnie lewego możemy zawrócić a ze skrajnie prawego jechać prosto czyli wyjechać z ronda. Tak na oko wygląda że z pasa 8 można zjechać z ronda... a niestety nie można. Dopiero za światłami są strzałki informujące już po fakcie kierowce gdzie może jechać z tego pasa. W moim przypadku dowiedziałem się że moge tylko skręcić w lewo co też uczyniłem. Ale z tego pasa zawrócić też nie moge więc troche kilometrów dodatkowo trzeba było przejechać :twisted: Polecam zobaczyć to miejsce kursantom bo naprawde łatwo tam oblać przez niedorobione oznakowanie drogi.
Pozdrawiam
Pinhead
Pinhead

Postprzez mckoval » wtorek 23 stycznia 2007, 16:47

ja od siebie dodam, że mimo iż prawko mam, chętnie skorzystam z tych plansz. Powiem więcej - zaciekawiły one nawet mohjego starszego, który porusza się po drogach autkiem prawie 40 lat...
Początek kursu: 04.07.2006
Koniec kursu: 12.08.2006

Zdane: 12.01.2007 (wreszcie :D)
Odebrane: 23.01.2007 :D
mckoval

Postprzez Raffal » wtorek 23 stycznia 2007, 16:54

Dziekuje za te plansze :) mam egzamin za tydzien i troche niepewnie sie czuje:( a te tablice napewno mi nie zaszkodza:) a raczej napewno pomoga jeszcze raz wielkie dzieki
Raffal

Postprzez Pinhead » wtorek 23 stycznia 2007, 16:54

To jeszcze polecam zwrócić uwage na skrzyżowanie sławne chyba w całej Polsce przez idiotyzm tego kto je zaprojektował http://ww6.tvp.pl/6287,20070110444121.strona (ten film z początku wygląda jak reklama więc się nie zrażać, potem się rozkręca :wink: ). Prawo jazdy już mam i troche głupoty na drogach widziałem ale to co jest na tym skrzyżowaniu przewyższa wszystko :) Jechałem od tej gorszej strony (od strony Akademików, bez sygnalizatora kierunkowego) i wygląda to jak by chory człowiek z pędzlem biegał i malował pasy gdzie popadnie. Całkowity brak przejrzystości oznakowania. Do tego znak "nakaz jazdy po lewej stronie" wprowadza w bład... pojechałem po swojemu bo nie chciało mi się bawić w te idiotyzmy. Jak ktoś niedoświadczony jedźie tam na L lub co gorsza na egzaminie to współczuje :)
Pozdrawiam
Pinhead
Pinhead

Postprzez ella » wtorek 23 stycznia 2007, 22:09

ella
Moderator

Powrót do Luźna gadka