Włamanie do auta w czasie burzy :[

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Włamanie do auta w czasie burzy :[

Postprzez maciass » piątek 19 stycznia 2007, 11:05

no więc dziś rano spotkała mnie bardzo niemiła niespodzianka - ok 8 wychodziłem z domu, chciałem wziąć mamy auto (Ford Fiesta r. 2006) i pojechać na Bielany do Media Markt kupić w promocji laptopa, auto stoi na ulicy przed domem - podchodzę i widzę, że szyba jest wybita.. pierwsza myśl - coś w czasie burzy ją rozwaliło, ale z drugiej strony co to mogło być :roll:

podchodzę bliżej, zajrzałem do środka i już wiedziałem - ktoś korzystając z tego że szaleje huragan i nikt z domu nie wychodzi, próbował odpalić samochód - kierownica rozebrana, osłona kolumny kierowniczej też, wszędzie sterczą kable, szyba w środku, poduszki powietrznej w kierownicy brak :evil: wygląda na to że ktoś sobie nie poradził z blokadą skrzyni biegów,albo po prostu nie mógł odpalić :) to niby nie moje auto ale sporo nim jeżdże i traktuje prawie jak swoje, jak to zobaczyłem opanowała mnie straszna wściekłość, i zarazem poczucie beznadziejnej bezsilności.. wszystko przez to że jakaś jeb** ciota nie potrafi/nie chce sie jej zarobić kasy uczciwie i woli sie wzbogacić na czyjejś własności :evil: samochód oczywiscie ubezpieczony więc tragedii nie ma, ale wściekłosc pozostaje :x

oto jak to wygląda:

Obrazek
Obrazek[/img]
prawo jazdy kat. B od grudnia 2006 ;)
maciass

Postprzez cman » piątek 19 stycznia 2007, 11:11

Współczuję, sam nie wiem jakbym się wnerwił, gdyby mi się takie coś przytrafiło. Ale najgorsza to jest chyba właśnie ta bezsilność... jak sobie tak pomyślę, gdyby mi się jakimś sposobem udało złapać takiego gnoja... to chyba bym użył narzędzia, które mam zawsze przy sobie...
cman

Postprzez Xsystoff » piątek 19 stycznia 2007, 13:17

Dal sie odpalic czy na lawecie do serwisu ? Szkoda prawie nowego autka...
Xsystoff

Postprzez maciass » sobota 20 stycznia 2007, 02:35

udało się odpalić, jutro szyba ma być wstawiona i samochód do odbioru, ale poduszke trzeba z Niemiec sprowadzać i dopiero za tydzień będzie :/

najlepsza byla mama - nie poszła nawet obejrzeć auta, dopiero 2 godz. pozniej kiedy nagle sobie przypomniała że na podłodze z przodu zostawiła swoje nowiutkie ("superwygodne") buty, to natychmiast pobiegła cała spanikowana żeby zobaczyć czy chociaż buty są :lol: :lol: typowe dla kobiet ;) na szczescie szmaciarz na buty sie nie skusił ;)
prawo jazdy kat. B od grudnia 2006 ;)
maciass

Postprzez Xsystoff » sobota 20 stycznia 2007, 17:28

Poduszka pewnie pojawi sie niedlugo na gieldzie albo na allegro...
Xsystoff

Powrót do Luźna gadka