prawo jazdy C bez B czy to możliwe ?????? prosze o pomoc!

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

prawo jazdy C bez B czy to możliwe ?????? prosze o pomoc!

Postprzez eisenberger » piątek 19 stycznia 2007, 00:29

Witam!!! Mam następujące pytanie :

Mam orzeczony przez sąd zakaz prowadzenia pojazdów kat. A,B na 4lata(nawiasem mówiąc niesłusznie bo ja nie prowadziłem auta ale tak wyszło apelacja w toku ale.......) z uwagi na zawód prawo jazdy jest mi niezbędne do pracy , sąd przychylił się do mojego wniosku i nie orzekł zakazu prowadzenia wszelkich pojazdów. Chciałem więc zrobić kat. C lecz dowiedziałem się że musze posiadać kat.B żeby zrobić C...... na forum wyczytałem jednak że do kat. C potrzebne jest zaświadczenie o zdanym egzaminie na kat. B czy jest ktoś w stanie mi odpowiedzieć na pytanie jak mogę uzyskać prawo jazdy kat C ?????? teoretycznie mam kat. B czasowo zatrzymane ......Wiem na pewno że jeżeli ktoś posiada np. kat. A<B<C i zostanie mu zatrzymane prawo jazdy kat A>B to zostaje mu C logicznie myśląc w drugą stronę też przepisy powinne traktować tak samo . bardzo proszę o poradę gdyż brak uprawnień to dla mnie katastrofa finansowa ... mam też alternatywę bo mogę zrobić kat. C na Ukrainie tylko też nie jestem pewny czy to do końca zgodne z PRAWEM.......
eisenberger

Postprzez Tomek_ » piątek 19 stycznia 2007, 11:44

Obawiam sie, ze musisz miec wazna kategorie B, aby zrobic C.
Sytuacja dosc nietypowa i moge sie mylic, ale mysle ze tak jest. Sady czasem zostawiaja na prosbe kategorie np. C czy D jesli ktos potrzebuje do pracy, wtedy tak, ale jesli chcesz dopiero ja zrobic to mysle, ze musisz miec wazne prawo jazdy kategorii B.
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Postprzez eisenberger » piątek 19 stycznia 2007, 18:45

własnie sytuacja nietypowa....... :( i nikt jednoznacznie mi nie odpowiedział , moze ktos mi podpowie gdzie zasiegnac informacji (na 100%)na ten temat
eisenberger

Postprzez ella » piątek 19 stycznia 2007, 21:26

Wydaje mi się, że tylko w starostwie mogą ci na to odpowiedzieć.
ella
Moderator

Powrót do Luźna gadka