Wiecie co?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Wiecie co?

Postprzez Kasia » sobota 28 października 2006, 23:50

Ostatnio bardzo żadko tu bywam, ale... czasami mi się zdarza.... I widzę że "starzy bywalcy" są bardzo aktywni. Napisali bardzo dużo postów. Ci młodzi jakoś się chyba nie starają? Pozdrowienia dla wszystkich.
Kasia

Postprzez Sławek_18 » niedziela 29 października 2006, 09:03

ja tam widze, ze "starzy" użytkownicy raczej się trochu mniej udzielają.... Miło Cię znowu czytać :)
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez Salansky » niedziela 29 października 2006, 14:47

Nowym czasem trudno wkrecić sie w rozmowe:P

Zadają tylko pytania, dostają odpowiedzi i znikają wraz ze zdaniem egzamu :)
12-13 XI 2005 - Teoria
16 XI 2005 - 27 I 2006 - Praktyka
30 I 2006 - Egzamin teoria+praktyka. Error.
10 III 2006 - Podejście drugie praktyka. Done.
20 III 2006 - Wyrobione.
23 III 2006 - Odebrane.
133 dni - 1218zł
Peugeot 107 + President HARRY II
Salansky

Postprzez She18 » niedziela 29 października 2006, 15:10

Salansky napisał(a):Nowym czasem trudno wkrecić sie w rozmowe:P

Zgadzam sie z przedmówcą :) Czasem jest trudno ale chyba daje rade :wink:
Egzamin zdany:12.05.2006r.
Prawko odebrane:24.05.2006

Obrazek
She18

Postprzez Sławek_18 » niedziela 29 października 2006, 23:24

Salansky napisał(a):Nowym czasem trudno wkrecić sie w rozmowe:P

Zadają tylko pytania, dostają odpowiedzi i znikają wraz ze zdaniem egzamu :)

Nie tyle co trudno, tylko poprostu dużo tematów sie powtarza i starym sie niechce ruszać klawiatury aby pisać po już któryś tam raz 8) :lol:
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez kamiles » niedziela 29 października 2006, 23:58

Sławek_18 napisał(a):(...) i starym sie niechce ruszać klawiatury aby pisać po już któryś tam raz 8) :lol:

i tu - moim skromnym zdaniem - leży pies pogrzebany :(
Wam się nie chce, nowi to czują i... jak dostaną odpowiedzi na swoje pytania, więcej tu nie wracają...
Czasami dajecie nowym dobitnie odczuć kto tu rządzi - wiem, wiem - regulamin... ale przeczytałam tu dzisiaj czyjąś wypowiedź (i to nie był ktoś nowy na forum) odnośnie ograniczenia prędkości, że przepis przepisem, ale czasem stosowanie się do niego to przejaw bezmyślności na drodze i tak mi się to skojarzyło z Waszymi odpowiedziami na niektóre posty... czasem ktoś prosi o odpowiedź, której można udzielić w kilku słowach, a czyta kilka postów o przestrzeganiu regulaminu, teksty w stylu: a skąd się tacy biorą etc ... kiedy można było to załatwić jednym zdaniem...
tak myślę, ale na pewno za chwilę ktoś mi odpisze, że powstaje bałagan na forum itd itp... już to słyszałam... na szczęście nie pod swoim adresem
pozdrawiam
P.S. A może jak Wam się nie chce, to poczekajcie chwilę, może odpowie ktoś (nowy), komu się chce...
kamiles

Postprzez cman » poniedziałek 30 października 2006, 00:06

No ja akurat jestem podobnego zdania. Wolę odpowiedzieć 10 razy na to samo pytanie, niż odsyłać ludzi do szukajki albo FAQ (ogólnie).
cman

Postprzez miros » poniedziałek 30 października 2006, 00:52

po co powstalo FAQ?
ano po to, zeby zamiast pisac po raz setny to samo pytanie, ktore zostalo zadane trzy tematy nizej, osoba zainteresowana, mogla sobie sama znalezc odpowiedz i nie tracila czasu (swojego jak i naszego)
zreszta kto wam broni odpisywac na pytanie, ktore jest w FAQ? jesli zdarzycie, zanim ella zamknie temat, to prosze bardzo.

Wolę odpowiedzieć 10 razy na to samo pytanie

a wiesz co by sie stalo, jakbys tak odpowiadal 10 razy na to samo? byloby 10 takich samych tematow, a to tylko jedno pytanie. powiedzmy, ze znowu 10 osob zadaje inne pytanie, potem znowu 10 razy inne i co mamy....? SMIETNIK.
otwierasz jeden temat - TO SAMO, drugi temat - TO SAMO. przychodzi nowy uzytkownik, patrzy na liste tematow i widzi SYF, dochodzi do wniosku, ze nie ma sensu szukac odpowiedzi na swoje pytanie, posrod tych setek podobnych tematow, wiec lepiej bedzie zalozyc nowy temat, no i koleczko sie zamyka.

Wam się nie chce, nowi to czują i... jak dostaną odpowiedzi na swoje pytania, więcej tu nie wracają...

no bo jesli maja tylko jedno pytanie do zadania i temat prawka ich nie interesuje to po jaka cholere maja tu wracac?
zaczynaja kurs, maja jakies watpliwosci, wiekszosc z nich sama znajduje na nie odpowiedz, posrod tych 4 tys tematow, ktore sa na forum, jesli im sie nie udalo, to zakladaja nowy temat i uzyskuja odpowiedz. potem zdaja egzamin i wiecej tu nie wracaja.
ja nie mam zamiaru rozpieszczac leni. niech poswieca troche swojego czasu i poszukaja odpowiedzi. napewno im to wyjdzie na dobre.
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez cman » poniedziałek 30 października 2006, 01:00

miros napisał(a):a wiesz co by sie stalo, jakbys tak odpowiadal 10 razy na to samo? byloby 10 takich samych tematow, a to tylko jedno pytanie. powiedzmy, ze znowu 10 osob zadaje inne pytanie, potem znowu 10 razy inne i co mamy....? SMIETNIK.

Ale ja nie mówię, żeby wszystkie tematy pozostawiać. Odpowiedzieć i wrzucić do kosza. Tylko zamiast odpowiadać na zasadzie "poszukaj sobie sam" i zamknąć, lepiej odpowiedzieć konkretnie i zamknąć. Jeżeli już biorę się za odpowiedź na jakieś pytanie, to zamiast dawać odpowiedź "poszukaj...", która pytającemu nic nie da, wolę odpowiedzieć tak, aby ktoś się od razu dowiedział tego, czego chce.

Po to ona jest, żeby nie zadawać niepotrzebnych pytań. Czy tak trudno najpierw sprawdzić a potem pytać?.

Tak, tylko że niektórzy nigdy się tego nie nauczą. Co z tego, że ja jednemu, drugiemu i dziesiątemu napiszę, żeby korzystali z wyszukiwarki, przyjdzie jedenasty i zapyta o to samo.
cman

Postprzez miros » poniedziałek 30 października 2006, 02:55

przyjdzie jedenasty i zapyta o to samo.

no to jego sprawa. jesli nie potrafi sobie poradzic w tak prostej sprawie, jak przeszukanie tematow za pomoca "szukajki" to mu wspolczuje.
nie umie, to niech sie nauczy, albo nie otrzyma odpowiedzi.

robcie jak chcecie, mi sie juz dawno znudzilo odpowiadanie setny raz na to samo pytanie.
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez ella » poniedziałek 30 października 2006, 10:12

I nic się w tej materii nie zmieni.
Zbyt dużo osób napracowało się nad zrobieniem tutaj porządku i zbyt wiele go pilnuje. Zbyt wiele pracy zostało włożone w rozkręcenie tego forum.Więc nie widzę potrzeby burzenia tego. Prawdopodobnie dlatego wchodzi tutaj tylu kursantów dziennie w poszukiwaniu wiadomości. Czasami jest 100 postów w ciągu dnia. Więc chyba to forum cos ma co przyciaga ludzi. Pewnie to, że łatwo wszystko znaleźć poprzez porządek w działach. Rzućcie okiem na inne fora o tej samej tematyce. Kilka postów dziennie albo wcale. Dlaczego? Przecież są tak samo znane jak to. Może dlatego, że nikt tam nie pilnuje porządku i wiekszość odpowiedzi mija się z celem. Wszędzie off topy i te same pytania. Ale zauważyłam że na kilku zaczyna też pojawiać sie wątek odsyłania do opcji SZUKAJ.
To forum działa tak jak inne gdzie najpierw opcja SZUKAJ. Niestety jest to wszędzie wymagane na każdym szanującym sie forum.
I nic się tutaj nie zmieni. FAQ został utworzony przez forumowiczów dla forumowiczów, żeby im ułatwić pracę, więc należy z niego korzystać.
Jak już wiele rzay pisałam jest to forum o określonej tematyce anie towarzyskie więc nie spodziwajmy sie że wiele osób wejdzie tutaj i zostanie na dłużej. Normalna kolej rzeczy -wchodzę, pytam, zdaje i odjeżdzam.
Kto che zostaje na dłużej ale nikt nikogo tu na siłe nie trzyma.

Tematów do dyskusji jest wiele ale jakoś nowi nie bardzo garną się do poważniejszych rozmów. Wiele wątków stoi pustych. Dlaczego?
Jakoś też mało chętnych wypowiedziało się nad propozycją utworzenia nowej strony , która ma być założona specjalnie dla forumowiczów. Czyżby ktos nowych nie dopuścił? A mówicie, że ciężko się wcisnąć w dyskusję. Trzeba tylko chcieć dyskutowac a nie odpowiadać tylko na te same kilka pytań.

Kto chce może dalej dyskutować w tym temacie ale nic to nie zmieni.
Kto che może dalej pisać, a komu się nie podoba może tu nie pisać. Może przecież skoczyć na inne fora gdzie będzie lepiej.
ella
Moderator

Postprzez Cycu » poniedziałek 30 października 2006, 10:48

Poczekajmy chwilke na nowelizację Prawa o ruchu drogowym :wink: wtedy pojawi się wiele nowych pytań :lol:
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :D :D :D
Cycu

Powrót do Luźna gadka