prawko A1 na A

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

prawko A1 na A

Postprzez morfioza » piątek 15 września 2006, 20:23

Witam!! chciałbym ubiegać się o prawko na motor ale narazie mogę mieć tylko A1.. W moim pytaniu chciałby zapytać czy jak zdam na prawko A1 w wieku 16 lat to czy jak skończe 18 to czy dostane prawko A od ręki czy trzeba jakiś egzamin i kurs?? jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość
morfioza

Postprzez MiKuS tCz » piątek 15 września 2006, 20:33

Niestety bedziesz musiał iść na nowy kurs i zdawać osobno na katA
to samo jest w przypadku B1 na B ...
Obrazek
MiKuS tCz

Postprzez morfioza » piątek 15 września 2006, 20:38

Dzieki!! z tego co przez ten czas w necie znalazłem to wiem że jest 10h praktyki na kursie i sam egzamin praktyczny!!
ale ddzieki za odpowiedź!!

MiKuS tCz napisał(a):to samo jest w przypadku B1 na B ...

B mnie narazie nie interesuje jestem, człowiekiem typu "motor i nic więcej"
morfioza

Postprzez Tomek_ » piątek 15 września 2006, 22:46

2. Egzamin państwowy obejmujący wyłącznie egzamin praktyczny przeprowadza się dla osoby
ubiegającej się o uprawnienie do kierowania pojazdem w zakresie prawa jazdy kategorii:
1) B+E, C+E, C1+E, D+E lub D1+E;
2) A, B, C lub D, jeżeli posiada odpowiednio prawo jazdy kategorii A1, B1, C1 lub D1;

§ 3. 1. Liczbę godzin zajęć teoretycznych i praktycznych dla każdej osoby podlegającej szkoleniu podstawowemu ustala indywidualnie instruktor, przy czym:
1) liczba godzin dla zajęć teoretycznych nie może być mniejsza niż:
a) 30 godzin w zakresie kategorii A, A1, B, B1, T prawa jazdy lub pozwolenia - w tym co najmniej 4 godziny szkolenia teoretycznego i ćwiczeń w zakresie udzielania pierwszej pomocy ofiarom wypadków drogowych,
2) liczba godzin dla zajęć praktycznych nie może być mniejsza niż:
b) 20 - przy kategorii A, A1, C1, C1+E, D1+E, T,
3) wymogi, o których mowa w pkt 1, nie dotyczą osób ubiegających się o prawo jazdy kategorii A, B, C lub D, jeżeli posiadają prawo jazdy odpowiednio kategorii A1, B1, C1 lub D1 albo zaświadczenie o uzyskaniu pozytywnego wyniku egzaminu państwowego w zakresie prawa jazdy odpowiednio
kategorii A1, B1, C1 lub D1.

3) w zakresie kategorii A lub B prawa jazdy, to określona w ust. 1 pkt 2 liczba godzin zajęć praktycznych ulega zmniejszeniu o 10, jeżeli osoba posiada prawo jazdy odpowiednio kategorii A1 lub B1.
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Powrót do Luźna gadka