Pirat drogowy złapany dzięki internetowi

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez ella » czwartek 07 września 2006, 19:51

Dzięki informacji, która ukazała się na forum internetowym policjanci ukarali pirata drogowego z Olsztyna. Jeden z internautów był świadkiem szalonej jazdy kierowcy Skody na ulicy Leonharda.
Mężczyna jechał bardzo szybko i kilka razy gwałtownie hamował i zmieniał pasy ruchu.

Policjanci, którzy przeczytali wypowiedź w internetowym forum ustalili kim jest właściciel Skody i odwiedzili go w domu.

Zaskoczony kierowca przyznał się do nieostrożnej jazdy i bez protestu zapłacił wysoki mandat.

Trzeba chyba zacząć uważać co się pisze na forum bo nie wiadomo kto nas czyta :wink: Jakby panowie policjanci poczytali wątek w którym ludzie chwalili się ile to oni jeżdzili po drogach albo jak to oni jeżdżą bez prawka ....

Facet musiał byc naprawdę zaskoczony kiedy się przyznał. Przecież mógł powiedzieć, że to nie prawda. Żadnych nagrań nie mają. A słowo pisane bez dowodu nie jest nic warte.
ella
Moderator

Postprzez Xsystoff » czwartek 07 września 2006, 20:57

To info pochodzi z onetu..... malo wiarygodnego zrodla. Sezon ogorkowy ?
Xsystoff

Postprzez miros » czwartek 07 września 2006, 23:48

GLUPOTA
nigdy bym sie nie przyznal, jesli nikt mnie nie przylapal, ani nie ma nagrania to gowno moga zrobic.
to ja panom policjantom dam cynk: ostatnio widzialem jak kierowca jakiegos sraczkowatego samochodu o numerach rejestracyjnych: LOL ALE_BEKA jechal pod prad z predkoscia absurdalna. ZLAPCIE GO !!! bo to wariat !

jesli to prawda co pisza w tym artykuliku, to gosc byl debilem, przyjmujac mandat.

tyle w temacie
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez Matylda » piątek 08 września 2006, 12:32

W życiu nie przyznałabym się :!: Albo mają foto lub zapis z kamery, albo spadanko. Jak można bez jakiegokolwiek dowodu kogoś ukarać? Świadkowie to też lipa, bo tym samochodem mógł jechać równie dobrze jakiś znajomy czy ktokolwiek inny. Nie ma dowodu, a facet głupi że się przyznał.
Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał !
Rozpoczęcie kursu: 22.08.2005
Egzamin 1 podejście: 23.11.2005 zaliczony pozytywnie
Prawo jazdy odebrane: 05.12.2005
Matylda

Postprzez Luraya_ol » sobota 09 września 2006, 17:24

Lol całe szczęscie ze to nie o mnie chodzi hehe:P też mam skode i mieszkam w Ols:P nie no żartuje ja tak nie jeżdżę jak ta osoba opisana w artykule:P
07.04.2006-teoria, plac, miasto (P)
20.04.2006- Prawko odebrane:D
Luraya_ol

Postprzez She18 » sobota 09 września 2006, 20:08

Totalna GŁUPOTA :!: :!: :!: Jak on mógł zapłacic ten mandat, przeciez nic na niego nie maja :dumb:
Egzamin zdany:12.05.2006r.
Prawko odebrane:24.05.2006

Obrazek
She18

Postprzez kgab » sobota 09 września 2006, 22:54

a moze nagrali filmik np. komorką albo cyfrakiem jakims i zamiescili :] ?
ps. wg mnie jednak malo prawdopodobna sytuacja, jak i malo wiarygodne zrodlo
WORD Łódź
13.08.2006 zdany egzamin :)
kgab

Postprzez ella » sobota 09 września 2006, 23:01

kgab napisał(a):a moze nagrali filmik

Tak jak to
Jazda ulicami miasta z zawrotną prędkością i lekceważenie wszystkich możliwych przepisów drogowych. W taki sposób młody mieszkaniec Głuszycy chciał zaimponować kolegom, którzy rejestrowali jego wyczyn kamerą. Na szczęście, nagranie wpadło w ręce policji i pirat trafił za kratki.

http://www.motofakty.pl/artykul/wariacki_rajd.html

Z nagraniem to ten olsztyński rajdowiec nie miałby nic do gadania.
ella
Moderator

Postprzez scorpio44 » sobota 09 września 2006, 23:42

Wszyscy jesteście w takim szoku, że facet przyjął mandat, a on go pewnie przyjął dlatego, że był w jeszcze większym szoku, że został namierzony. ;) Niewykluczone, że jak pomyślał o tym pół godziny później, to sam sobie nie mógł uwierzyć, tak jak wy, że był taki głupi i przyjął mandat. A w silnym paraliżującym zaskoczeniu nie takie rzeczy się robi. ;)
scorpio44

Postprzez Xsystoff » wtorek 12 września 2006, 23:03

ella napisał(a):
kgab napisał(a):a moze nagrali filmik

Tak jak to

O to ten filmik: www.fordprobe.pl/upload/goget.php/bez_tytulu.wmv
Xsystoff

Postprzez Matylda » środa 13 września 2006, 10:30

Co do tego filmiku...to kierowca jest pierdzielnięty na maxa :!: Takim własnie debilom nie powinno sie wydawać prawa jazdy NIGDY :!: Mam nadzieję, ze ten gwiazdor szybko zawinie się na jakimś drzewie, oby tylko sam.
Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał !
Rozpoczęcie kursu: 22.08.2005
Egzamin 1 podejście: 23.11.2005 zaliczony pozytywnie
Prawo jazdy odebrane: 05.12.2005
Matylda

Postprzez Tomek_ » środa 13 września 2006, 16:10

Miński sąd aresztował w środę na 3 miesiące 21-letniego pirata drogowego z Warszawy, który jechał z prędkością 200 km na godzinę, a uciekając przed policją, przejechał skrzyżowanie na czerwonym świetle i spowodował kolizję drogową - poinformowała Komenda Stołeczna Policji.

Piotr W. jechał polonezem w niedzielę w kierunku Mińska Mazowieckiego z prędkością blisko 200 km na godzinę, niebezpiecznie manewrując między pojazdami. W pościg za nim ruszyła mińska drogówka. Mężczyzna uciekając policji przejechał skrzyżowanie na czerwonym świetle - jadąc z prędkością 150 km na godzinę doprowadził do kolizji z innym samochodem i omal nie przejechał policjanta, który sygnalizował mu, by zjechał na pobocze.

Do pościgu dołączyli inni funkcjonariusze. Pirat próbował ukryć się przed policją na działce letniskowej. Gdy policjanci z mińskiej drogówki wkroczyli na posesję, zaczął rzucać w ich kierunku cegłami i kamieniami. Funkcjonariusze obezwładnili go, odnaleźli również porzucony nieopodal samochód. Piotr W. trafił do policyjnego aresztu, a polonez - na strzeżony parking.

Mężczyzna był trzeźwy. Trwa sprawdzanie czy nie był pod wpływem niedozwolonych środków odurzających. Postawiono mu zarzut sprowadzenia niebezpieczeństwa katastrofy, za co grozi mu nawet do 8 lat pozbawienia wolności.

http://wiadomosci.o2.pl/?s=257&t=269757
Ostatnio zmieniony środa 13 września 2006, 16:11 przez Tomek_, łącznie zmieniany 1 raz
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Postprzez konradex » środa 13 września 2006, 16:11

o choroba... kiedy po raz pierwszy zoabczyłem na forum ten link, to nie chcialo mi się ściągać, gdyż myślałem, że nie bedzie tam nic ciekawego... ale to co ten koles tam wyrabiał to normalnie nie wiem... w terenie zabudowanym tyle pędzić nie mówiąc już o innych przepisach, które złamał... nie skomentuje tego

ps. mój post jest do filmiku podanego przez Xsystoffa :) mówie, bo akurat sie napisało pod Tomkiem
Ostatnio zmieniony środa 13 września 2006, 16:27 przez konradex, łącznie zmieniany 1 raz
konradex

Postprzez Cycu » środa 13 września 2006, 16:21

Ciekawe co to za polonez że jechał "blisko 200 km/h" :lol: :lol:
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :D :D :D
Cycu

Postprzez Xsystoff » środa 13 września 2006, 19:57

Ten koles z subaru podobno siedzi za caloksztalt (prowadzenie pomimo braku prawka i inne wybryki). Ten drugi artukul (Tomka) jest troche przedobrzony. Zeby Polonez pojechal 200 trzeba wszczepic tam cos mocniejszego (najczesciej 2.0 z fiata), wstawic dluzsza skrzynie, zrobic cos z przedpotopowym zawieszeniem i oczywiscie hamulcami. Ten drugi koles zostal aresztowany nie za przekroczenie predkosci tylko za ucieczke i czynna napasc na funkcjonariuszy (rzucanie ceglowkami). Ogolnie jestem za dozywotnim zakazem prowadzenia pojazdow dla klientow takich jak wymienieni wyzej. Swoja droga ostatnio cos duzo takich zdarzen. Czyzby depresja powakacyjna ? :)
Xsystoff

Następna strona

Powrót do Luźna gadka