Pytanko?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Pytanko?

Postprzez poloorex » środa 29 marca 2006, 16:27

Witam . Chciałem sie dowiedzieć od ilu lat można zdawać na prawo jazdy, bo słyszałem ze mozna wcześniej niz po ukończeniu 18 lat/????\
poloorex

Postprzez karool1988 » środa 29 marca 2006, 18:04

źle slyszales
24. 01. 2006 zdany egzamin za pierwszym razem:)
Ujeżdżał będę Nissana Primere 2.0TD :)
Odebrane 31.01.2006
karool1988

Postprzez Radwan » środa 29 marca 2006, 18:50

Prawo jazdy może uzyskać osoba, która osiągneła wiek przewidziany dla prawa jazdy poszczególnych kategorii. Z dniem 1 czerwca 2002 r. podwyższono wiek dla kat. A i B do 18 lat. Osoba, która nie ukończyła18 lat, może ubiegać się o prawo jazdy kat. A1, B1 lub T za pisemną zgodą rodziców lub opiekunów.
Kat. A1 uprawnia do kierowania motocyklem o pojemności skokowej silnika do 125 cm i mocy do 11 kW.
Kat. B1 uprawnia do kierowania trójkołowym lub czterokołowym pojazdem samochodowym o masie własnej do 550 kg, z wyjątkiem motocykla.
Kat. T uprawnia do kierowania ciągnikiem rolniczym z przyczepami lub pojazdem wolnobieżnym. Pozdrawiam
Radwan

Postprzez Tomek_ » czwartek 30 marca 2006, 10:26

Radwan napisał(a):Prawo jazdy może uzyskać osoba, która osiągneła wiek przewidziany dla prawa jazdy poszczególnych kategorii. Z dniem 1 czerwca 2002 r. podwyższono wiek dla kat. A i B do 18 lat. Osoba, która nie ukończyła18 lat, może ubiegać się o prawo jazdy kat. A1, B1 lub T za pisemną zgodą rodziców lub opiekunów.
Kat. A1 uprawnia do kierowania motocyklem o pojemności skokowej silnika do 125 cm i mocy do 11 kW.
Kat. B1 uprawnia do kierowania trójkołowym lub czterokołowym pojazdem samochodowym o masie własnej do 550 kg, z wyjątkiem motocykla.
Kat. T uprawnia do kierowania ciągnikiem rolniczym z przyczepami lub pojazdem wolnobieżnym. Pozdrawiam

To wszystko bylo pisane wielokrotnie na tym forum, po prostu nowi nie potrafia czytac FAQ, albo sa zbyt leniwi aby uzyc opcji "Szukaj".
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Postprzez Ciacho » czwartek 30 marca 2006, 12:37

Tomek_ napisał(a):
Radwan napisał(a):To wszystko bylo pisane wielokrotnie na tym forum, po prostu nowi nie potrafia czytac FAQ, albo sa zbyt leniwi aby uzyc opcji "Szukaj".
to ze istnieje opcja szukaj tez bylo wielokrotnie walkowane i co z tego? :>
04.01.2006 - zdane za pierwszym razem kat B
18.01.2006 - odebrane 8)
Posiadam
a) Karte pływacką
b) Specjalną kartę pływacją tzw "żółty czepek" - nie wiesz co to? znajdz i poczytaj
Ciacho

Postprzez Tomek_ » czwartek 30 marca 2006, 12:58

Ciacho napisał(a):to ze istnieje opcja szukaj tez bylo wielokrotnie walkowane i co z tego? :>

A no to z tego, ze:
1) Nikt nie lubi sie powtarzac,
2) Zasmieca sie forum identycznymi pytaniami, forum jest przeladowane,
3) Zabiera to cenny czas stalym bywalcom forum, ktorzy sa zasypywani podobnymi smieciami,
4) Zle to swiadczy o inteligencji pytajacego,
5) Brak krytyki wobec tego typu zjawiska powoduje, ze coraz wiecej w naszym spoleczenstwie nieuctwa na zasazie "daj mi na tacy" bo mi sie nie chce szukac.

Mam nadzieje, ze to nie tylko moje zdanie.
Tomek_

Postprzez miros » czwartek 30 marca 2006, 13:50

no to rowniez i moje zdanie, tylko ze juz nie chce mi sie powtarzac tego samego w nieskonczosc :/
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez scorpio44 » czwartek 30 marca 2006, 15:55

Moje również.

Ale akurat Radwanowi, jako w pewnym sensie gościowi na naszym forum, jestem skłonny wybaczyć. ;) :D
scorpio44

Postprzez ella » czwartek 30 marca 2006, 16:35

To wszystko bylo pisane wielokrotnie na tym forum, po prostu nowi nie potrafia czytac FAQ, albo sa zbyt leniwi aby uzyc opcji "Szuka
Ale akurat Radwanowi, jako w pewnym sensie gościowi na naszym forum, jestem skłonny wybaczyć

To, że jest w FAQ i jest walkowane na forum od lat nie znaczy, że jak ktoś chce to nie może udzielić odpowiedzi.
Wybaczyć :?: :?: :?: To chyba można wybaczyć komentowanie tego, że ktoś udzielił odpowiedzi.
2) Zasmieca sie forum identycznymi pytaniami, forum jest przeladowane,

A czyż nie zaśmieca się forum takimi odpowiedziami. Jak ktoś nie chce to nie musi pisać odpowiedzi na takie pytania..
Zabiera to cenny czas stalym bywalcom forum, ktorzy sa zasypywani podobnymi smiecia

A czy jest przymus odpowiadania?? Wtedy nie będa marnowac czasu.
ella
Moderator

Postprzez miros » czwartek 30 marca 2006, 17:46

A czy jest przymus odpowiadania?? Wtedy nie będa marnowac czasu.

tylko, ze zeby przeczytac wszystkie nowe posty, to musze sie natknac na ten rowniez, a to marnuje moj czas (to otwieranie, czytanie, denerwowanie sie, zamykanie, czy tez pisanie po raz setny: "FAQ")

To, że jest w FAQ i jest walkowane na forum od lat nie znaczy, że jak ktoś chce to nie może udzielić odpowiedzi.

pewnie, ze kazdy moze udzielic odpowiedzi TYLKO PO CO?
dzial FAQ powstal miedzy innymi po to zeby nie udzielac po 100 razy tych samych odpowiedzi, na pytania ktore byly i niestety dalej sa zadawane.

A czyż nie zaśmieca się forum takimi odpowiedziami.

owszem zasmieca sie ale te odpowiedzi maja na celu zachecenie delikwenta do poszukania odpowiedzi na swoje pytanko.

Brak krytyki wobec tego typu zjawiska powoduje, ze coraz wiecej w naszym spoleczenstwie nieuctwa na zasazie "daj mi na tacy" bo mi sie nie chce szukac.

i z tym sie najbardziej zgadzam. to nasze nowe pokolenie "internetu" traci zdolnosci poszukiwania na wlasna reke.
najlatwiej jest zadac setny raz to samo pytanie i czekac na odpowiedz, no bo przeciez JA SZUKAC NIE BEDE, WY TU JESTESCIE OD TEGO.

tak czy inaczej problemu nie rozwiazemy, bo caly czas ktos zadaje te same pytania.

O ! a moze by tak powiekszyc napis "szukaj" i dac go jakims oczojeb...ym kolorem ? :]
przykladowo: SZUKAJ
niech jeszcze miga, sieci, powieksza sie i zmniejsza. obok "szukaj" mozna dac linka do FAQ (takim samym stylem co "szukaj")
wtedy moze ludzie przestaliby zadawac te same pytania :] :] :D
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez scorpio44 » czwartek 30 marca 2006, 17:48

Ella, no ale przecież jeżeli będziemy jednak odpowiadali na te stare powtarzające się pytania, to jeszcze bardziej zniechęcimy tych leniwych do czytania FAQ i korzystania z "szukaj"! Ludzie będą przyzwyczajeni, że niezależnie od tego, czy łatwo jest na forum znaleźć odpowiedź, to jednak forumowicze odpowiadają na takie pytania, więc będą je zadawali jeszcze częściej, a do FAQ nie zajrzy nikt.
scorpio44

Postprzez ella » czwartek 30 marca 2006, 18:31

To może panowie, zacznijcie linczować osoby odpowiadające na tego typu pytania.
ella
Moderator

Postprzez Tomek_ » czwartek 30 marca 2006, 19:21

Juz nie tyle chodzi o tych odpowiadajacych. Propozycje mirosa odnosnie oczoj..go napisu SZUKAJ lub FAQ dalbym na stronie podczas rejestracji, ze wskazowka, ze zadanie pytania bez zapoznania sie z faq grozi linczem :D

Forum na prawojazdy.com jest najwiekszym i uwazam najlepszym forum w kraju, dlatego mysle,ze powinnismy zadbac o jego jakosc, a posty typu "od ilu lat mozna zdawac na prawo jazdy" powinny byc kasowane bez zadnego zastanowienia.
Tomek_

Postprzez Mara » czwartek 30 marca 2006, 20:16

scorpio44 napisał(a):Ella, no ale przecież jeżeli będziemy jednak odpowiadali na te stare powtarzające się pytania, to jeszcze bardziej zniechęcimy tych leniwych do czytania FAQ i korzystania z "szukaj"! Ludzie będą przyzwyczajeni, że niezależnie od tego, czy łatwo jest na forum znaleźć odpowiedź, to jednak forumowicze odpowiadają na takie pytania, więc będą je zadawali jeszcze częściej, a do FAQ nie zajrzy nikt.

Scorpio, ktoś kto nie używa opcji szukaj i tak nie będzie wiedział czy odpowiadacie na takie pytania czy nie i i tak napisze swoje pytanie, bo to sa tacy ludzie którzy wogóle nie czytają forum tylko od razu po rejestracji zadają pytanie. Lepiej chyba odpowiedziec jednym postem dla świętego spokoju i zamknąc temat, tak mi się wydaje.
Mara

Postprzez ella » czwartek 30 marca 2006, 21:03

Juz nie tyle chodzi o tych odpowiadajacych.

Widzisz Tomku pewnie bym się wcale nie odezwała w tym temacie gdyby nie chodziło własnie o odpowiadających a nie pytających.
Ale akurat Radwanowi, jako w pewnym sensie gościowi na naszym forum, jestem skłonny wybaczyć

To osoba odpowiadająca. Czyli źle nie tylko pytać ale i odpowiedzieć.
ella
Moderator

Następna strona

Powrót do Luźna gadka