Pytanie O Prawo Jazdy-a wlasciwie o jego brak

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Pytanie O Prawo Jazdy-a wlasciwie o jego brak

Postprzez cuma2005 » niedziela 05 lutego 2006, 19:57

Witam,mam pytanie co do prawa jazdy od 16 lat na kategorie B nie ma go ?i nie bedzie ? i drugie moje pytanko Co grozi za jazde bez prawa jazdy samochodem na kategorie B ale jeźeli jest ubezpieczenie samochodu OC,AC w wazynm przeglądem i dowodem rejstacyjnym co grozi osobie prowadzącej auto i osobie na który jest zarejstrowany pojazd(tak bardziej szczegółowo bym prosił) mam 17 lat,a i czy podczas kontroli samochod zostaje scholowany na parking czy jak.z gory dziekuje. :)
MicHaŁ
cuma2005

Postprzez _Kalik_ » niedziela 05 lutego 2006, 20:01

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/sear ... de=results

Masz linka, bo już to było wiele razy :wink:
Kurs: 9.11.2005 - 27.01.2006
Egzamin: 8.03.2006 - ZDANY
Odebrane: 16.03.2006 :D
Jak narazie Kia Sephia 1.5 88KM, po wakacjach może coś swojego i mocniejszego :twisted:
_Kalik_

Re: Pytanie O Prawo Jazdy-a wlasciwie o jego brak

Postprzez Vella » niedziela 05 lutego 2006, 20:03

cuma2005 napisał(a):Witam,mam pytanie co do prawa jazdy od 16 lat na kategorie B nie ma go ?i nie bedzie ? i drugie moje pytanko Co grozi za jazde bez prawa jazdy samochodem na kategorie B ale jeźeli jest ubezpieczenie samochodu OC,AC w wazynm przeglądem i dowodem rejstacyjnym co grozi osobie prowadzącej auto i osobie na który jest zarejstrowany pojazd(tak bardziej szczegółowo bym prosił) mam 17 lat,a i czy podczas kontroli samochod zostaje scholowany na parking czy jak.z gory dziekuje. :)

ad. 1 - nie ma. A czy będzie? Nie jestem jasnowidzem, może za rok albo za dziesięć praqwko będą dostawać dwunastolatki, albo w ogóle wymóg takiego dokumentu zostanie zniesiony. Ale nie liczyłabym na to.

ad. 2 - poczytaj forum, jest kilka świeżych wątków na ten temat.
Mandat dla kierującego i dla osoby udostepniającej auto, mozliwe odroczenie zdobywania uprawnień.
Jesli jedziesz sam i nie ma nikogo, kto mógłby odebrać samochód i pojechać nim dalej to zapewne odholują, przecież muszą auto jakoś zabezpieczyć.
Coś być musi... coś być musi, do cholery, za zakrętem...
Vella

Re: Pytanie O Prawo Jazdy-a wlasciwie o jego brak

Postprzez Tomek_ » poniedziałek 06 lutego 2006, 01:43

cuma2005 napisał(a): Co grozi za jazde bez prawa jazdy samochodem na kategorie B ale jeźeli jest ubezpieczenie samochodu OC,AC w wazynm przeglądem i dowodem rejstacyjnym co grozi osobie prowadzącej auto i osobie na który jest zarejstrowany pojazd(tak bardziej szczegółowo bym prosił) mam 17 lat,a i czy podczas kontroli samochod zostaje scholowany na parking czy jak.z gory dziekuje. :)

Za takie wykoczenie kodeks przewiduje kare chlosty dla Ciebie i wlasciciela samochodu, dodatkowo 600 godzin ciezkich robot publicznych :D , a jak zlapia Cie kierowcy z prawkiem to grozi Ci publiczny lincz :D

W razie wypadku pojdziesz siedziec na dluuugo (to ostatnie bylo juz na serio). :D
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Postprzez cuma2005 » wtorek 07 lutego 2006, 21:47

eh,no bo chyba tak sie bardziej opłaca przez rok jezdzic bez prawka moze bez zadnej kontroli(nigdy nie wiadomo) niz zdawac kategori B1 co kosztuje chyba mniej wiecej tyle co kategoria B i kupowac Tego Carbio-co nie jest tanim autem,to lepiej zrobic dopiero kategorie B ...ale wiem co mi napiszecie ze najlepiej przez ten rok jeden sie przemeczyc i korzystac dalej z komunikacji miejskiej :]
MicHaŁ
cuma2005

Postprzez wiruswww » wtorek 07 lutego 2006, 23:00

albo z roweru, ja tam wole rower. pamietaj ze jak cie złapią masz odroczke prawka wiec nie wiem czy tak bardzo sie opłaca
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Powrót do Luźna gadka