Pytanie :)

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Pytanie :)

Postprzez Szpila » wtorek 31 stycznia 2006, 22:03

Taka sytuacja
Byla kolizja spisalismy umowe potem wyslalem to do ubezpieczalni (warta0 Za kilka dni dzwoni do mnie jakas babka i mowi ze jest pzrezdstawicielem pzu i tego faceta z ktorym mialem ta kolizje i mowi mi ze warta nie chce wyplacic ubezpieczenia i ze bedzie rozprawa w sadzie. Wiec dzwonie do warty mowie wszytsko i oni mi mowia ze to nie byla moja wina i dlatego nie wyplacili kasy temu facetowi. I takie pytanie : co mi grozi jezeli bym pzregral ta sparwe w sadzie ? musialbym zaplacic za naprawe auta od tego faceta tylko ? czy cos jeszcze ?
Z gory dzieki za odpowiedz :)
Szpila

Postprzez scorpio44 » wtorek 31 stycznia 2006, 22:14

Zacznijmy od podstawowej rzeczy - z czyjej winy naprawdę była ta stłuczka i kto jest w oświadczeniu jako winowajca? :D Bo niestety nie do końca zrozumiałem sytuację.
scorpio44

Postprzez _Kalik_ » wtorek 31 stycznia 2006, 22:20

Skoro nie była twoja wina to się nie dziwię, że nie chcą wypłacić...jakoś nie mogę zrozumieć o co chodzi...może zaszła jakaś pomyłka i wpisałeś siebie jako winowajce? No bo inaczej skąd mają wiedzieć czyja była wina, tylko w tym wypadku z oświadczenia.
Kurs: 9.11.2005 - 27.01.2006
Egzamin: 8.03.2006 - ZDANY
Odebrane: 16.03.2006 :D
Jak narazie Kia Sephia 1.5 88KM, po wakacjach może coś swojego i mocniejszego :twisted:
_Kalik_

Postprzez Szpila » wtorek 31 stycznia 2006, 22:33

No wlasnie na pozcatku myslalem ze z mojeje winy ale po pzremysleniu i popytaniu sie pare osob zmienilem zdanie :) wedlug mnie to nie byloz mojej winy ale co ja moge :) rozchodzi mi sie ino jakie sa skutki pzregrania sprawy w sadzie :) czy tylko bede musial pokryc koszt naprawy auta od tego faceta
Szpila

Powrót do Luźna gadka