Blachy Waszych wozów :)

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Blachy Waszych wozów :)

Postprzez Polonez » poniedziałek 23 stycznia 2006, 21:45

Heh a jak was rozpoznać na ulicy jeśli jedziecie autkiem jakie macie numery rejestracyjne :?: :lol: Mój :

KOS 42HY 8) :lol:
jestem za nakazem całorocznego używania mózgu podczas prowadzenia auta:)
Polonez

Postprzez Silent » poniedziałek 23 stycznia 2006, 22:43

Nie warto publicznie udostępniać numerów rejestracyjnych wozów - złodzieje mają wówczas wielką ucztę, zwłaszcza jeszcze jak prócz numeru rej. podajecie też markę i kolor wozu...
Obrazek
Silent

Postprzez cappricio » poniedziałek 23 stycznia 2006, 22:53

Silent napisał(a):Nie warto publicznie udostępniać numerów rejestracyjnych wozów - złodzieje mają wówczas wielką ucztę, zwłaszcza jeszcze jak prócz numeru rej. podajecie też markę i kolor wozu...

a czemu? znaczy bo nie rozumiem po prostu ;)
przeciez rownie dobrze mogą sobie upatrzeć jakieś auto sąsiada, tez mają rejestracje, markę i kolor...
:hmm:
cappricio

Postprzez kirk » poniedziałek 23 stycznia 2006, 23:14

W pierszej chwili myslelm ze chodzi o blachy karoseryjne - takze powiem w formie ciekawostki ze blacha karoseryjna na nasze autka ma grubosc 0,65 mm 8)
"Proste sa dla szybkich samochodów, natomiast zakręty dla szybkich kierowców" - Colin McRae
--------------------------
Prawko od: listopad 2000:)
Instruktor:)
kirk

Postprzez wiruswww » wtorek 24 stycznia 2006, 00:10

cappricio napisał(a):
Silent napisał(a):Nie warto publicznie udostępniać numerów rejestracyjnych wozów - złodzieje mają wówczas wielką ucztę, zwłaszcza jeszcze jak prócz numeru rej. podajecie też markę i kolor wozu...

przeciez rownie dobrze mogą sobie upatrzeć jakieś auto sąsiada, tez mają rejestracje, markę i kolor...
:hmm:

sąsiada? nie trzeba szukać tak daleko, wystarczy gdzie kolwiek wyjśc na ulice, spojżec przez okno, luknąc na pierwszy lepszy parking więc naprawde nie rozumiem co tu internet ma do rzeczy i udostępnianie w nim numerów tablic.
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez scorpio44 » wtorek 24 stycznia 2006, 01:19

A to internet ma do rzeczy, że na tym forum wiele osób opowiedziało różne ciekawe rzeczy na temat swoich samochodów, tego co się w nim znajduje itp. itd., i ktoś mocno zainteresowany czytający to forum może o czyimś samochodzie wiedzieć więcej, niż o samochodzie swojego sąsiada z mieszkania obok. ;) Może to faktycznie nie to samo, co podawanie szczegółów dotyczących na przykład swojego mieszkania i tego, co się w nim znajduje, ale ostrożności nigdy za wiele. Zbyt często ktoś w Polsce ma problem z powodu udostępnienia w necie z pozoru nic nieznaczących informacji i pod tym względem do końca życia będę ostrożny, nawet jeżeli ktoś powie, że przesadzam. :D I dlatego nigdy w życiu w internecie nie zamieściłbym tego typu informacji, jak numer rejestracyjny mojego samochodu.

PS: Polonez, nie zrozum, że Ci coś insynuuję, ale po co Ci numery rejestracyjne forumowiczów? ;) Jest to co najmniej dziwne pytanie. :D
scorpio44

:)

Postprzez Polonez » wtorek 24 stycznia 2006, 19:05

sasasa a moze mam jakiś cel ? :> :twisted: :twisted: Nie no żartuje - tak po prostu z ciekawości spytałem :P A mi kiedyś ukradli czerwonego Fiata Uno o numerach KOS P117 :cry: :cry: Moze ktoś kojarzy ..... :) Ale to było lata temu ..... strata auta bardzo boli .... nie tylko po kieszeni :(
Polonez

Re: :)

Postprzez jimorrison » wtorek 24 stycznia 2006, 19:10

Polonez napisał(a):A mi kiedyś ukradli czerwonego Fiata Uno o numerach KOS P117 :cry: :cry: Moze ktoś kojarzy ..... :) Ale to było lata temu ..... strata auta bardzo boli .... nie tylko po kieszeni :(

nie wiem czy takie "lata temu"... skoro bna nowych blachach był :P
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

:)

Postprzez Polonez » wtorek 24 stycznia 2006, 19:12

No to było dokładnie jakieś .... 5 lat wstecz ...... już się nie odnajdzie ..... pewnie psozedł na części albo na wschód ...... albo dalej gdzies sobie jeżdzi w Naszym Pięknym Kraju :evil: :evil:
Polonez

Postprzez karool1988 » wtorek 24 stycznia 2006, 19:34

Ja będę wozil sie autkiem starego o blachach WS 16XXX X oznacza cyferke :D chociaz z drugiej strony mogli by je ukraść bo i tak ubezpieczony a wtedy stary kupilby coś z mocniejszym silniczkiem
24. 01. 2006 zdany egzamin za pierwszym razem:)
Ujeżdżał będę Nissana Primere 2.0TD :)
Odebrane 31.01.2006
karool1988

Postprzez Silent » piątek 27 stycznia 2006, 15:51

Co do złodziei i podawania numerów blach... znam z życia kilka autentycznych sytuacji kiedy to złodzieje brali sobie numery z forum klubowego Audi i potem drukowali i naklejali na swoje rejestracje, by potem ukraść benzynke - kamera przemysłowa na stacji benz. nie wychwyci czy dana rejestracja to nadruk czy oryginał... no i policja namierzała tę naklejoną rejestrację, marka samochodu się zgadzała, kolor też, no i rejestracja... więc jak tu się wybronić w takim przypadku? ;) A złodziejowi jest wygodniej szperać po necie w poszukiwaniu rejestracji, duzo to wygodniejsze niż poszukiwanie takiego samochodu na mieście.
Po za tym jest tak jak mówi scorpio44 - złodziej na podstawie takich informacji może nabrać ochoty do włamania się do samochodu itp.
Ponadto dostęp do baz danych z rejestracjami, z powodu słabo zabezpieczonych komputerów urzędowych, jest banalny, i ujawniając numer rejestracji praktycznie ujawniamy dla chcącego wszystkie nasze dane osobowe itd.
W związku z powyższym, uważam że nie warto jest publicznie podawać numeru blach tak samo jak nie powinno się oddawać do wglądu publicznego numerów IP użytkowników forum ;)
Obrazek
Silent

Powrót do Luźna gadka