Ciekawy maluch

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Ciekawy maluch

Postprzez d_a_w_i_d » poniedziałek 12 grudnia 2005, 17:56

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=76542680

Co o nim sądzicie?Zastanawiam się co zostało wyrzucone a maluch jest zarejestrowany?
Pozdrawiam
Dawid
d_a_w_i_d

Postprzez dianda » poniedziałek 12 grudnia 2005, 18:26

a ja się :shock: , maluch z 2000 roku? Myslalam ze juz przestali wowczas produkwoac :/
:arrow: Kat. B: 29.11.2005
>>>Zdane za pierwszym podejściem<<<
Obrazek
dianda

Postprzez Silent » poniedziałek 12 grudnia 2005, 18:29

Obawiam się że został odchudzony z wszelakich metalowych konstrukcji, i tam gdzie się dało został metal zastąpiony plastykiem... Zapewne jest to jakieś pazłotko na kółkach w którym w razie wypadku nie ma szansy na przeżycie.
Obrazek
Silent

Postprzez wiruswww » poniedziałek 12 grudnia 2005, 19:59

no niekońecznie plastikiem, są tez inne lzejsze a mocne materiały. Pozatym jego nie trzebabyło odchudzać az tak duzo. Zwykły maluch prawie się łapie, niewiele mu brakuje do B1
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 12 grudnia 2005, 23:16

No i już moim zdaniem wychodzi kolejna paranoja, jeżeli chodzi o przepisy dotyczące uprawnień. "Odchudzony" (nie wnikam w jaki sposób) maluch, i może go prowadzić 16-latek niemający pojęcia o ruchu drogowym, bo przypuszczam, że egzamin na B1 może być taką samą fikcją jak egzamin na kartę rowerową czy motorowerową. Granicą w B1 nie powinna być masa samochodu (albo przynajmniej nie tylko ona), tylko prędkość, którą ten pojazd może osiągnąć. A dobry maluch - z tego co wiem - to i 120 poleci.
scorpio44

Postprzez bialy » wtorek 13 grudnia 2005, 00:19

Odchudzony poprzez wyrzucenie wygłuszeń, zastąpienie szyb, niektorych elementów blacharskich tworzywami sztucznymi ( co do wytrzymałości to tworzywa sztuczne barzdo dobrze pochłaniaja energie wiec nie jest to autko dla samobojcy). A egzamin na B1 odbywa sie w wordzie na samochodzie spełniającym wymogi B1. (teoria + praktyka). Prędkość tego cuda moze wynosic powyzej 120 km/h (jest on lżejszy). A jako ciekawostke powiem ze słyszałem jak goscie kombinowali nad wsadzeniem slinika z cc900 do colo :).

Ostatni maluch zjechał z taśmy montażowej 22 września 2000 roku

i pojechał do muzeum fiata w włoszech.
bialy

Postprzez dianda » wtorek 13 grudnia 2005, 01:36

bialy napisał(a):Ostatni maluch zjechał z taśmy montażowej 22 września 2000 roku

Dzięki, dobrze wiedzieć. Byłam przekonana, ze ostatnie maluszki są starsze :evil:

A swoją drogą, do łączonego, albo odchudzonego bym nie wsiadła... po co los kusic :P
:arrow: Kat. B: 29.11.2005
>>>Zdane za pierwszym podejściem<<<
Obrazek
dianda

Postprzez zdenio » wtorek 13 grudnia 2005, 09:14

[quote=bialy]A jako ciekawostke powiem ze słyszałem jak goscie kombinowali nad wsadzeniem slinika z cc900 do colo :).
[/quote]

Osobiście widziałem, kaszla z silnikiem z palio 1.2 (80KM) i skrzynią z CC700, ładnie się zbierał :) tylko mieli mały problem z chłodzeniem i jeździli bardzo delikatnie. Dodam jeszcze że chcieli go sprzedać za 6000zł :]

zresztą co ja będę mówił:
http://www.126fan.pl/
tu jest wszystko[/quote]
Szczęśliwy posiadacz prawa jazdy kategorii B. :)
oraz szczęśliwy kierowca (niestety nie posiadacz):
Volkswagena Passata 1.9 TDI (110 KM)
Audi A8 4.2 quattro (300 KM, oj rachunki za paliwo bolą, ale jaka frajda z jazdy)
zdenio

Postprzez star01 » czwartek 15 grudnia 2005, 03:04

Ja slyszalam ze nawet po "odchudzeniu" auta osoba posiadajaca prawo jazdy kat.B1 nie moze go prowadzic. Moze taka osoba z B1 prowadzic jedynie samochody wyprodukowane seryjnie (w fabryce ktorych masa nie przekracza 550 kg o ile sie niemyle). Nawet jezeli sie odchudzi malucha to i tak w dowodzie rej. bedzie dalej wpisana poczatkowa masa pojazdu.
star01

Postprzez Baran » czwartek 15 grudnia 2005, 11:29

star01 napisał(a):Ja slyszalam ze nawet po "odchudzeniu" auta osoba posiadajaca prawo jazdy kat.B1 nie moze go prowadzic. Moze taka osoba z B1 prowadzic jedynie samochody wyprodukowane seryjnie (w fabryce ktorych masa nie przekracza 550 kg o ile sie niemyle). Nawet jezeli sie odchudzi malucha to i tak w dowodzie rej. bedzie dalej wpisana poczatkowa masa pojazdu.

Cytat z opisu aukcji "(masa własna 547kg wpiasana w dowodzie rejetracyjnym pojazdu, na życzenie moge wysłać zdjęcia dokumentów to potwierdzających)". Jak widać dowód zostałzmieniony. Ciekawi mnie tylko, że od wczoraj cena się obniżyła, myślałam że aukcje działają w inny sposób :)
Baran

Postprzez brzewa » czwartek 15 grudnia 2005, 17:07

Ciekawi mnie tylko, że od wczoraj cena się obniżyła, myślałam że aukcje działają w inny sposób.

Cena jest niższa ponieważ jedna z ofert została wycofana przez sprzedającego :D
Obrazek
Prawko zdane za I razem: 26.09.2005r.
brzewa

Postprzez Baran » czwartek 15 grudnia 2005, 19:26

brzewa napisał(a):Cena jest niższa ponieważ jedna z ofert została wycofana przez sprzedającego :D

To jakoś dziwnie Ci ludzie licytują, dokładają po 2tys. zamiast powoli. Inna sprawa że ja nawet za pełnego malucha nie dałabym 6tys. a co dopiero takiego po przeróbkach, nie wiadomo kto to robił i co z nim robił.
Baran

Postprzez bialy » piątek 16 grudnia 2005, 18:17

star01 napisał(a):Ja slyszalam ze nawet po "odchudzeniu" auta osoba posiadajaca prawo jazdy kat.B1 nie moze go prowadzic. Moze taka osoba z B1 prowadzic jedynie samochody wyprodukowane seryjnie (w fabryce ktorych masa nie przekracza 550 kg o ile sie niemyle). Nawet jezeli sie odchudzi malucha to i tak w dowodzie rej. bedzie dalej wpisana poczatkowa masa pojazdu.

odchudzasz i rejstrujesz np jako SAM.
bialy

Postprzez scorpio44 » niedziela 18 grudnia 2005, 19:37

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=4032

Pozwolę sobie połączyć te dwa topiki i napisać rzecz następującą. Pytanie zadane przez Marcussa jest tylko pozornie śmieszne. Dlatego że niestety rzeczywistość jest jeszcze "śmieszniejsza".

Polska rzeczywistość mianowicie polega na tym, że osobnik mający 16 lat i kategorię B1 może prowadzić malucha, ale nie każdego. Takiego co wyciągnie książkowe 105 nie może prowadzić. Może prowadzić tylko malucha SZYBSZEGO!

Scorpio bredzi? Nie bredzi. ;) Załóżmy, że to prawda (no bo pewnie niestety prawda), że taki "odchudzony" maluch może faktycznie mieć wpisaną w dowodzie masę, która zezwala na prowadzenie go z kategorią B1. A przecież taki lżejszy, odchudzony maluch poleci szybciej niż normalny maluch! A zatem wniosek jest taki, jaki napisałem powyżej boldem. Zgroza!
scorpio44

Postprzez bialy » niedziela 18 grudnia 2005, 20:02

A myślisz, ze takie colo to ma jakies ograniczenia co do prędkości :?: Na szczęscie b1 nie jest rozreklamowane.
bialy

Następna strona

Powrót do Luźna gadka