Fotoradary niestraszne kierowcom

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Fotoradary niestraszne kierowcom

Postprzez bodek541 » sobota 03 grudnia 2005, 09:41

Stołeczni kierowcy nie muszą obawiać się stacjonarnych fotoradarów, ponieważ w Warszawie nie ma ani jednego takiego urządzenia. O ich ustawienie nie zadbało ani miasto, ani policja.

Policjanci przekazali dwa przenośne fotoradary straży miejskiej. Sami bowiem nie nadążali z wystawianiem mandatów. Jednak Rzecznik Praw Obywatelskich uznał, że strażnicy miejscy nie mogą używać fotoradarów. Straż zapowiada, że będzie wystawiać mandaty dopóki nie będzie oficjalnego stanowiska MSWiA w tej sprawie.Z dwóch urządzeń w tej chwili działa tylko jedno. Robi ono zdjęcia tylko przekraczającym dozwoloną prędkość o co najmniej 40 kilometrów na godzinę. Strażnicy nie są bowiem w stanie wystawiać mandatów wszystkim przyłapanym na zbyt szybkiej jeździe.

zrodlo interia.pl
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

Postprzez pisaq » niedziela 04 grudnia 2005, 18:09

o LoL ! ;o
to u mnei w malym miasteczku sa 2 fotoradary i pare "gołębników"
a w Wawie takie cuda !? :O
nie mam pytan
pisaq

Postprzez Agawa » poniedziałek 05 grudnia 2005, 09:16

W Krakowie ja osobiście wiem gdzie jest z 5-6 fotoradarów.Ale podejrzewam że wszystkie raczej są puste.Nigdy nie jeżdżę koło nich szybciej niż 90 km/h, bo a nóż widelec :shock:

P.S. Mąż się śmieje że jak przyjdzie do domu taki mandat z fotoradaru gdzie będę widoczna ja, to mówi że się nie przyzna...hehehe.Powie że nie zna tej babki :lol: :lol: :lol: 8)
Agawa

Postprzez Sławek_18 » poniedziałek 05 grudnia 2005, 13:38

Z tego co ja zaslyszalemto w krakowie jest tylko pare dzialajacych fotoradarow (nie liczac przenosnych) ktore sa przenoszoe co jakis czas do nowych miejsc(oczywiscie, ze chodzi tylko o wklad) Ja zawsze zwalniam (chyba ze sie zagapie, ale jade wtedy za szybko aby fotoradar mnie uchwycil :D :D ;-) ) tak mniej wiecej przepisowej predkosci (+10 km/h).
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Powrót do Luźna gadka