"Pielęgnacja" samochodu:-)

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Myję auto:

zawsze samodzielnie
7
37%
na automyjni
6
32%
nie myję wogóle;-)
2
11%
ktos to robi za mnie
1
5%
inne sposoby
3
16%

Liczba głosów : 19

"Pielęgnacja" samochodu:-)

Postprzez Agawa » wtorek 29 listopada 2005, 14:34

Tak, tak, drodzy forumowicze, temat może nie na czasie ale ciekawi mnie to w jaki sposób dbacie o swoje samochodziki, tzn. w jaki sposób myjecie autka.
Do topiku dołączam ankietę :lol:
Agawa

Postprzez Silent » wtorek 29 listopada 2005, 17:23

Na okres zimowy to nie myję w ogóle... bo się nie opłaca ;) Tylko światła i numerki rejestracyjne przetre od czasu do czasu ;) Natomiast latem jade do znajomego na stacje benzynową, podłączam se kerszerka i myje ręcznie samochodzik ;) Potem jeszcze odkurzaczem przelece i jest spoxik ;)
Obrazek
Silent

Postprzez scorpio44 » wtorek 29 listopada 2005, 18:24

Silent napisał(a):Na okres zimowy to nie myję w ogóle... bo się nie opłaca ;) Tylko światła i numerki rejestracyjne przetre od czasu do czasu ;) Natomiast latem jade do znajomego na stacje benzynową, podłączam se kerszerka i myje ręcznie samochodzik ;) Potem jeszcze odkurzaczem przelece i jest spoxik ;)

Sorki za off topic, ale z Twojego posta można by wywnioskować, że jeździsz samochodem już parę ładnych lat. ;) :D :D
scorpio44

Postprzez Sławek_18 » wtorek 29 listopada 2005, 20:21

a ja myje jak stwierdze, ze zaraz odpadnie samo :-) ;-) :D
Jak mam nastroj to biore szczotke i jade pod bierzaca wode i myje wlasnymi silami, ale najgorsze jest nastepnego dnia :evil: Patrze a tu nie widac, ze bylo cos myte :cry:
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez Silent » wtorek 29 listopada 2005, 20:46

scorpio44 napisał(a):Sorki za off topic, ale z Twojego posta można by wywnioskować, że jeździsz samochodem już parę ładnych lat. ;) :D :D
Bo jeżdże :D Ale od 19 września na miejscu kierowcy ;) Hehe.
Obrazek
Silent

Postprzez Agawa » środa 30 listopada 2005, 09:23

Ja myje auto zawsze na automyjni na stacji BP:-)
W zimie ze dwa razy jade na myjnię a w ciągu lata to juz mąż myje autko koło domu:-)
Raz sie pokusiłam o mycie auta samodzielnie i nie byłam zadowolona z efektu.Na dachu zostały takie slady szamponu i postanowiłam że lepiej jechac na myjnie i być zadowolona niż tracic tyle czasu i nie być zadowolona :evil:
A ja bardzo wogóle lubie robic coś przy samochodzie.Bardzo często zdarza mi sie przecierać szyby i reflektory w Polonezie.Wysiłek jest warty jak sie słyszy słowa:"Wie Pani co, ja w zyciu nie widziałem takiego ładnego Poloneza".....hehehe.
Oprócz tego trzepie dywaniki, dolewam płyniku do spryskiwaczy (ostatnio raz mi sie zdarzyło :wink: ) i w lecie po powrocie z wakacji odkurzam wnetrze.
Nie lubie tez jak auto w srodku jest zakurzone, dlatego u nas w aucie jest to niedopuszczalne :!:

A Ty scorpio44 jak myjesz auto :?: :wink:
Agawa

Postprzez scorpio44 » środa 30 listopada 2005, 12:15

Agawa napisał(a):A Ty scorpio44 jak myjesz auto :?: :wink:

Chętnie bym umył, gdybym je miał. :D

A co do myjni i odkurzacza na stacji BP, to mam (i pewnie nie tylko ja) pewne skojarzenia - odsyłam do sprawozdania ze spotkania w Elblągu. :D :D :D
scorpio44

Postprzez ella » czwartek 01 grudnia 2005, 09:33

Moja omega kąpie się w myjni raz na jakiś czas jak już nie jest podobna do... :D
Na podwórku przed blokiem nie można bo wiadomo jak to jest.
Ręcznie to tylko latem na działce. Wtedy wiaderko, pienidło, miotełka i wąż. A potem sciereczka i wycieranie. Ale to też nie ja bo chętnych do takiej zabawy mam aż dwoje :wink:
ella
Moderator

Postprzez Agawa » czwartek 01 grudnia 2005, 09:44

scorpio44 napisał(a):
Agawa napisał(a):A Ty scorpio44 jak myjesz auto :?: :wink:

Chętnie bym umył, gdybym je miał. :D

Uuuu...scorpio to skad Ty takie doświadczenie masz :?: Takie dobre rady wszystkim udzielasz jakbys był wytrawnym kierowca od lat :lol: :wink:

ella napisał(a):Na podwórku przed blokiem nie można bo wiadomo jak to jest.

No niestety, uroki mieszkania w bloku :(
Ale dobrze że myjnie istnieją :lol:
Agawa

Postprzez scorpio44 » czwartek 01 grudnia 2005, 11:26

Agawa napisał(a):Uuuu...scorpio to skad Ty takie doświadczenie masz :?: Takie dobre rady wszystkim udzielasz jakbys był wytrawnym kierowca od lat :lol: :wink:

Doszukiwać się w tym ironii czy niekoniecznie? :D
scorpio44

Postprzez Agawa » czwartek 01 grudnia 2005, 11:38

Niekoniecznie :!:
Ale fakt, faktem myslałam że masz auto, sadząc z Twoich rad i wypowiedzi...chociaz nie...Twoje wypowiedzi wyglądają raczej jak "świat widziany oczami pasażera" :wink:
Bez urazy :wink:
Agawa

Postprzez scorpio44 » czwartek 01 grudnia 2005, 13:38

Agawa napisał(a):chociaz nie...Twoje wypowiedzi wyglądają raczej jak "świat widziany oczami pasażera" :wink:

Hehe, ale czemu? :D
Samochodu nie mam tylko w tej chwili. Miałem i w najbliższym czasie zamierzam mieć. A zresztą to, że w tej chwili nie mam własnego, też nie zmienia faktu, że od czasu do czasu jeżdżę "cudzymi". :D
scorpio44

Postprzez Agawa » czwartek 01 grudnia 2005, 13:56

scorpio44 napisał(a):
Agawa napisał(a):chociaz nie...Twoje wypowiedzi wyglądają raczej jak "świat widziany oczami pasażera" :wink:

Hehe, ale czemu? :D
Samochodu nie mam tylko w tej chwili. Miałem i w najbliższym czasie zamierzam mieć. A zresztą to, że w tej chwili nie mam własnego, też nie zmienia faktu, że od czasu do czasu jeżdżę "cudzymi". :D

Ale my na ten temat nic nie wiemy...w postach piszesz przeważnie o tym jak jeździsz z kims jako pasażer lub na rowerze.
Oczywiscie nie sugeruje, bron Boże, że nie masz Prawa Jazdy.Bo to już kiedyś przerabilaiśmy :lol:
Agawa

Postprzez scorpio44 » czwartek 01 grudnia 2005, 14:50

Aha, o tej perspektywie pasażera to Tobie chodziło o to, że częto piszę o tym, jak z kimś jechałem, tak? :D Bo ja mogłem źle zrozumieć - zrozumiałem, że sugerujesz, że z tego jakie mam pojęcie o jeździe wynika, że raczej nie jeżdżę jako kierowca. Czy coś w tym stylu. No a że póki co jezdżę częściej jako pasażer, to fakt. :D
scorpio44

Postprzez Agawa » środa 07 grudnia 2005, 13:21

Wracając jeszcze do tematu, to koleżanka odebrała wczoraj nowiutką, prosto z salonu Toyote Corollę w kolorze czerwonej straży pożarnej, ale gdybysmy stanęli przy niej swoim Polonezem(oczywiście jak będzie czysty) to nie byłoby zbytniej różnicy w lakierze.A nasz Polonezik ma prawie 6 latek :lol: 8) :lol:
Takie mamy eleganckie, zadbane autko :!:
Troche sie chwilę no nie :wink:
Agawa

Następna strona

Powrót do Luźna gadka