Prawo jazdy - przywrócenie

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Prawo jazdy - przywrócenie

Postprzez dawcioo » poniedziałek 11 kwietnia 2016, 20:16

Witam, dnia 16.09.2015 zostało zabrane mi prawo jazdy, za jazdę po użyciu alkoholu (wykroczenie). Demony dnia wcześniejszego i słaby metabolizm :(

Prawo jazdy zostało zabrane mi na czas 7 miesięcy, czyli teoretycznie termin mija 12.04.2016 (włącznie z nim), a w praktyce dlaczego ma to tak wyglądać?

- mam zjawić się w wydziale komunikacji dnia 13.04.2016 ( środa ) ** zostały 2 dni
- mam złożyć wniosek o prawo jazdy
- załączyć do wniosku wszystkie potrzebne załączniki (badania lekarskie i psychologiczne)
- umieścić opłatę dla starosty (0,50 zł za wydanie decyzji) :wow:

I tutaj do meritum sprawy: Nie zmieniłem adresu, badanie psychologiczne wystawione bezterminowo, badanie lekarskie kolejne za 4 lata, ale na orzeczeniu jest brak przeciwwskazań. Pan policjant powiedział mi, gdy zabierał prawo jazdy, że dostanę ten sam dokument, a pani z wydziału komunikacji powiedziała, że możliwa będzie potrzeba wyrobienia nowego dokumentu.

Odczekałem swoje 7 miesięcy - dlaczego czekać mam kolejne dni na wyrobienie nowego dokumentu, skoro stwierdzono, że dostanę ten sam ?
dawcioo

Re: Prawo jazdy - przywrócenie

Postprzez jasper1 » poniedziałek 11 kwietnia 2016, 21:58

Pewnie dlatego, że ważność aktualnych badań lekarskich - z niej wynika termin ważności dokumentu PJ - jest krótsza niż ważność dokumentu, który dotychczas miałeś.
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Powrót do Luźna gadka