Postanowiłam zapytać tutaj, ponieważ przydałaby mi się opinia kogoś ''obcego''.
Myślę o zakupie auta.
W związku z tym, iż ani ja, ani mój mąż nie znamy się na tym kompletnie pomyślałam, że poproszę mojego brata by pomógł nam w wyborze auta, ponieważ brat interesuje się motoryzacją, jest dobrym kierowcą i trochę zna się na rzeczy, a poza tym mieszka na stałe w Niemczech, więc auto raczej weźmiemy właśnie z tego kraju.
Wzięliśmy pod uwagę, że auto bardziej będzie do miasta + rzadkie dłuższe trasy.
Budżet, który założyliśmy to 12 tys.
Docelowo po zdaniu mojego prawa jazdy auto będzie moje, więc w zasadzie ja będę nim jeździła.
Auta, jakie przykuły moją uwagę to Honda Jazz 1.4 rocznik 2004, Fiat Grande Punto rocznik 2008 też w małym silniku lub Opel Meriva rocznik 2004 ostatecznie 1.6
Wczoraj akurat zadzwonił brat i powiedział, że jest fajne auto, ale żadne z wyżej wymienionych, zadbane, po nowym TUV, z dobrym przebiegiem 114 tys, z dość bogatym wyposażeniem, ale Ford... Jakoś nie byłam przekonana do tej marki.
Ford Fiesta 1.3 ghia rok produkcji 2008
Auto jest sprawdzone, w zasadzie od znajomego brata. Cena nie jest zbyt niska, ale też nie najwyższa.
No i chciałabym zapytać, być może jest tu ktoś, kto jeździł już tym autkiem i może coś więcej powiedzieć. Jak wiadomo każda opinia jest cenna.
Pozdrawiam