a co to?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

a co to?

Postprzez gery » poniedziałek 21 listopada 2005, 20:34

Witam!
Wstawiłem tu ostatnio temat o zaświadczeniu. Trochę się chyba mineliście z przeznaczeniem chłopaki:) Chcę się dowiedzieć czegoś ,a Wy pomimo niepewności się wypowiadacie, mało tego - opier...... mnie jeszcze nie wiadomo za co i zamykacie temat. Tak na marginesie chciałbym powiedzieć, że mój kolega jeździ motorem z takim papierkiem. I jakoś to jest możliwe, taki papier na pewno może wystawić miejscowy komisariat policji bodajże. Jak się chce to można wszystko załatwić. Nie mówie że zaraz polece na komende załatwiać jakieś papiery. Chodziło mi po prostu o dowiedzenie się czegoś i jednocześnie poinformowanie innych zainteresowanych - taki jest cel forum prawda? Czy może tu u Was jest jakoś inaczej? I bez nerwow, bo to już wogóle nie miało by sensu. Z serdecznymi pozdrowieniami! :)
gery

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 21 listopada 2005, 22:00

Na naszym forum to zasada jest taka, że najpierw się czyta FAQ i przeszukuje forum w celu sprawdzenia, czy nie ma już odpowiedzi na zadane przez Ciebie pytanie. Jak rejestrowałeś się na forum, to trzeba było przeczytać regulamin. A nie mieć teraz pretensji.

I mylisz się - jesteśmy pewni na 100%, że NIE MA ŻADNYCH ZAŚWIADCZEŃ. Twój qmpel albo ściemniał, albo faktycznie "jeżeli się chce, to wszystko można załatwić", tyle że my napisaliśmy Ci, jak to wygląda zgodnie z prawem i oficjalnie.
scorpio44

Postprzez gery » wtorek 22 listopada 2005, 22:25

hmmm... ciekawe tylko dlaczego na tym papierku jeździ i jest to zgodne z prawem, FAQ oczywiscie przeszukiwalem , z wyszukiwarki tez skorzystalem ,ale niestety musiałem to przeoczyć, a nie mam zamiaru marnować tygodnia na sprawdzenie czy taki temat już był.
gery

Postprzez Silent » wtorek 22 listopada 2005, 22:29

Wmawiaj sobie wmawiaj ;) Oficjalnie i zgodnie z prawem nie są wystawiane żadne tego typu zaświadczenia, Pytałem się o to niedawno dyrektora olsztyńskiego Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego i nic takiego oficjalnie nie istnieje - musisz poczekać na odbiór prawa jazdy by móc legalnie poruszać się po drogach publicznych. Albo Twój kolega Ci naściemniał, albo ktoś temu koledze naściemniał i se jeździ na papierku który w świetle prawa nic nie znaczy.
Ile osób musi Ci to powtórzyć abyś uwierzył?
Obrazek
Silent

Postprzez wiruswww » wtorek 22 listopada 2005, 23:06

powtórze i ja: nie można jezdzic na zaden papier potwioerdzający zdanie egzaminu.
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez ella » wtorek 22 listopada 2005, 23:15

. I jakoś to jest możliwe, taki papier na pewno może wystawić miejscowy komisariat policji

A na jakiej podstawie ta policja wyda papier? Twojego ustnego potwierdzenia zdania egzaminu. Przeciez zaraz po zdaniu egzaminu nie ma cię jeszcze w rejestrze. A WORDY nie wydają żadnych papierków poświadczających zdania egzaminu.
ella
Moderator

Postprzez gery » wtorek 22 listopada 2005, 23:23

heheh, kolega ma papierek bo go widzialem i nikt mi tego nie wmawial ;p dokladnie nie wiem na jakiej zasadzie to sie odbywalo, w kazdym radzie dokument opieczetowany i podpisany przez jakiegos tam glownego pajaca ze stolka miejskiej policji i jezdzi.. sadze ze zdobyl to legalnie, chociaz kto to wie w dzisiejszych czasach:p w kazdym razie COS na pewno da sie zalatwic, jednak wedlug mnie jesli ma sie czekac nawet grubo ponad miesiac na wydanie kartonika to i tak sie nie oplaca za tym latac.. poza tym, nie wiem jak ktos moze byc pewny czegos w dzisiejszych czasach - tymbardziej w polsce;) pozdr.
gery

Postprzez ella » wtorek 22 listopada 2005, 23:44

Tak mi przyszło do głowy :idea: Jak to jest jak ktoś zdaje A i B jednocześnie i zdał A a oblał B. Zakładam, że nie chce płacić za dwa plastyki i nie wyrabia na razie prawka na zdaną kategorie tylko czeka aż zda na B. Czy wtedy nie dostaje jakiegoś paieru z WORD? No bo może sie tak zdażyć że to B zda za pół roku.
ella
Moderator

Postprzez scorpio44 » środa 23 listopada 2005, 00:17

gery napisał(a):FAQ oczywiscie przeszukiwalem , z wyszukiwarki tez skorzystalem ,ale niestety musiałem to przeoczyć, a nie mam zamiaru marnować tygodnia na sprawdzenie czy taki temat już był.

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=3120
Rzeczywiście, strasznie trudno było to znaleźć. :D Dział FAQ nie ma aż tak dużo topiców, a nazwa tego wątku jest chyba czytelna.
scorpio44

Postprzez jimorrison » środa 23 listopada 2005, 16:27

ella napisał(a):Tak mi przyszło do głowy :idea: Jak to jest jak ktoś zdaje A i B jednocześnie i zdał A a oblał B. Zakładam, że nie chce płacić za dwa plastyki i nie wyrabia na razie prawka na zdaną kategorie tylko czeka aż zda na B. Czy wtedy nie dostaje jakiegoś paieru z WORD? No bo może sie tak zdażyć że to B zda za pół roku.

ella ztcw to WORD po zdaniu egzaminow nie wystawia zadnychpapierow. sadze, ze w sytuacji jaka opisalas procedura ejst taka - egzamin na dana kategorie zdnay, papiery w wordzie, ty nie mozesz jezdzic w mysl prawa bo nie masz plastiku, a w miedzy czasie robisz ta druga kategorie, po zdaniu tej drugiej dopiero odsylaja papierki i po 2,3 tygodniach masz prawko w garsci. tak ja sobie to ukladam we lbie.
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Powrót do Luźna gadka