No i przyszła zima

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

No i przyszła zima

Postprzez bodek541 » czwartek 17 listopada 2005, 11:12

Przyszła do nas zima.I mam takie pytanie czy u was drogowcy są przygotowani do zimy.U nas nie bo odwołali przetarg i tylko 100 tys złotych mają na ten cel.
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

Re: No i przyszła zima

Postprzez Agawa » czwartek 17 listopada 2005, 11:24

bodek541 napisał(a):Przyszła do nas zima.I mam takie pytanie czy u was drogowcy są przygotowani do zimy.U nas nie bo odwołali przetarg i tylko 100 tys złotych mają na ten cel.

Bodek gdzie masz ta zimę :?:
Nie ma śniegu, za oknem pieknie świeci słoneczko a na termometrze 6 stopni w plusie 8)
A o co chodzi z tymi 100 tyś i o jaki przetarg chodzi :?:
Ale przezorny zawsze ubezpieczony...my juz zmienilismy w naszym Poloneziku opony na zimówki :lol:
Agawa

Postprzez scorpio44 » czwartek 17 listopada 2005, 11:31

A tam... Mówi się co rok, że zima zaskoczyła drogowców. A którejś zimy jak sobie stała ich ekipka, to popatrzyłem im głęboko w oczy, no i... wiele rzeczy można tam było zobaczyć, ale żadnego zaskoczenia tam nie było.. To ściema. :D:D:D:D:D

Na razie słoneczko świeci, ale ponoć jeszcze w tym tygodniu ma naprawdę przyjść zima, i to w całej Polsce.

A ktoś kiedyś jeszcze mówił (zanim weszliśmy do Unii), że może być problem, bo się może okazać, że normy unijne wymagają, że piaskarki mają wyjeżdżać już po 3 dniach od opadów, a nie jak dotąd było, że po tygodniu. :D :D :D :D :D
scorpio44

Postprzez Agawa » czwartek 17 listopada 2005, 11:38

scorpio44 napisał(a):A tam... Mówi się co rok, że zima zaskoczyła drogowców. A którejś zimy jak sobie stała ich ekipka, to popatrzyłem im głęboko w oczy, no i... wiele rzeczy można tam było zobaczyć, ale żadnego zaskoczenia tam nie było.. To ściema. : D: D: D: D: D

Na razie słoneczko świeci, ale ponoć jeszcze w tym tygodniu ma naprawdę przyjść zima, i to w całej Polsce.

A ktoś kiedyś jeszcze mówił (zanim weszliśmy do Unii), że może być problem, bo się może okazać, że normy unijne wymagają, że piaskarki mają wyjeżdżać już po 3 dniach od opadów, a nie jak dotąd było, że po tygodniu. :D :D :D :D :D

Oczywiście że to ściema...a co maja mówic że są przygotowani jak to nieprawda :roll: lepiej mówic że ich zaskoczyły tak gwałtowne np. opady sniegu i ze nie byli aż na cos takiego przygotowani niz że wogóle nie sa przygotowani :lol:
Ale nie, nie mówie nic na nich bo fakt, faktem dziurska koło nas załatali przed zimą :lol:
Agawa

Postprzez Sławek_18 » czwartek 17 listopada 2005, 11:52

a ja kurcze modle sie aby snieg nie lezal na drogach bo nie bede mogl jezdzic po drogach (jedyne co to pojade na lotnisko pojezdzic "na łyżwach" (samochodem)
Nie stac mnie na zimowki, licze na to ze zima bedzie laskawa zanim nie zbiore na zimowki, a juz zaczynam sprzedawac czesci ubrania :twisted: :twisted: :wink: :lol:
U nas tez slonko swieci. Moze bodkowi chodzilo oto, ze pare sniezynek sniegu spadlo (bo u nas juz cos bialego polecialo, ale to tylko tak dla strachu :D )
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez BeniaMinek » czwartek 17 listopada 2005, 11:54

Zamiast pytać "czy zima w tym roku zaskoczy drogowców?" lepiej zadać pytanie "kiedy w tym roku zima zaskoczy drogowców?" :) Sugerując się prognozami pogody: w Kraq drogowcy zostaną zaskoczenie w sobotę :twisted:
prawo jazdy - mała rzecz, a cieszy :)
BeniaMinek

Postprzez Agawa » czwartek 17 listopada 2005, 12:09

Sławek_18 napisał(a):a ja kurcze modle sie aby snieg nie lezal na drogach bo nie bede mogl jezdzic po drogach (jedyne co to pojade na lotnisko pojezdzic "na łyżwach" (samochodem)
Nie stac mnie na zimowki, licze na to ze zima bedzie laskawa zanim nie zbiore na zimowki, a juz zaczynam sprzedawac czesci ubrania :twisted: :twisted: :wink: :lol:
U nas tez slonko swieci. Moze bodkowi chodzilo oto, ze pare sniezynek sniegu spadlo (bo u nas juz cos bialego polecialo, ale to tylko tak dla strachu :D )

Slawek..przeciez ja tez jestem z Krakowa :lol:
Faktycznie przed chwila cos sypnęło ale teraz znów swieci słonko:-)
A bez zimówek na snieg ani rusz...zbieraj pieniążki, zbieraj :D
Agawa

Postprzez ella » czwartek 17 listopada 2005, 12:21

BeniaMinek napisał(a):Zamiast pytać "czy zima w tym roku zaskoczy drogowców?" lepiej zadać pytanie "kiedy w tym roku zima zaskoczy drogowców?" :)

I dodac pytanie, czy zima jak co roku zaskoczy samych kierowców? :wink:
Kolejki do zmiany opon na zimowe, chociaz te leżą w garażu już od wiosny :wink:
Brak skrobaczki w samochodzie ( gdzieś sie przez lato zawieruszyła) :wink:
Brak miotełki, żeby zgarnąć śnieg z samochodzika (tez gdzieś się zawieruszyła)
No i jeszcze parę innych rzeczy (brakujacych a potrzebnych).
Zaraz by się okazało, że zima jednak zaskoczyła kierowców :lol:
ella
Moderator

Postprzez bodek541 » czwartek 17 listopada 2005, 14:29

U was moze i jest słońce.U mnie śnieg pada co chwila.
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

Postprzez zdenio » czwartek 17 listopada 2005, 16:22

W Warszawie od 5 minut pada śnieg! :) Niech napada jeszcze trochę to sobie samochodem pośmigam :)
Szczęśliwy posiadacz prawa jazdy kategorii B. :)
oraz szczęśliwy kierowca (niestety nie posiadacz):
Volkswagena Passata 1.9 TDI (110 KM)
Audi A8 4.2 quattro (300 KM, oj rachunki za paliwo bolą, ale jaka frajda z jazdy)
zdenio

Postprzez jimorrison » czwartek 17 listopada 2005, 17:14

E tam, w Warszawie to co najwyzej pada to snieg z deszczem :P.... ja tez jestem zwolennikiem bialych drog. raz ze mozna sobie bokami posmigac :), jak dotad robilem to zwykle niestety nielegalnie gdyz prawko od wakacji. Poza tym gdy drogi sa biale to jezdzi sie z zasady wolniej, co powoduje mniej wypadkow. Niebardzo wiem czemu ale kierowcy widzac czarna droge w zimie bardziej dociskaja pedal gazu... a tu sie okazuje "szklanka" no i mamy zamiast normalnego hamowania "bęc". Bardzo podoba mi sie metoda jaka radza sobie ze sniegiem nasi poludniowi sasiedzi - mianowicie Słowacy. Nie sypia drogiej soli, ktora niszczy drogi, powoduje ze na ulicach/drogach tworzy sie niebezpieczna i zdradliwa breja na drodze, poza tym sol negatywnie wplywa rowniez na srodowisko. Slowacy sypia zwirek :D:D:D... malutkie kamyczki ktore sa po pierwsze tansze po drugie sa skuteczniejsze (w mojej opini) niz sol oraz nie niszcza srodowiska i jezdni. Co do opon zimowych to slyszalem ze nadaja sie one na max 3/4 sezony gdyz pozniej traca swoje wlasciwosci "jezdne:lol:".
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Postprzez cappricio » czwartek 17 listopada 2005, 20:52

jimorrison napisał(a):Nie sypia drogiej soli, ktora niszczy drogi, powoduje ze na ulicach/drogach tworzy sie niebezpieczna i zdradliwa breja na drodze, poza tym sol negatywnie wplywa rowniez na srodowisko.

no i na buty pieszych tez zle wplywa... i sa potem takie biaaaaaaaaaałeeeeeeee i matoweee... a buu....

8)
cappricio

Postprzez bialy » czwartek 17 listopada 2005, 23:46

co do drogowcow to czas jaki maja na doprowadzenie drog do uzywalności to (chyba) 3 godziny mierzone od czasu gdy ustana opady śniegu.

sypia zwirek

a chciałbyś dostać takim żwirkiem z drobnymi kamyczkami po samochodzie?
bialy

Postprzez scorpio44 » czwartek 17 listopada 2005, 23:59

bialy napisał(a):co do drogowcow to czas jaki maja na doprowadzenie drog do uzywalności to (chyba) 3 godziny mierzone od czasu gdy ustana opady śniegu.

Kiedy my tego doczekamy, że tak będzie...... ;) :D
scorpio44

Postprzez bialy » piątek 18 listopada 2005, 00:02

scorpio44 napisał(a):
bialy napisał(a):co do drogowcow to czas jaki maja na doprowadzenie drog do uzywalności to (chyba) 3 godziny mierzone od czasu gdy ustana opady śniegu.

Kiedy my tego doczekamy, że tak będzie...... ;) :D

u mnie na trasach gdzie jezdza autobusy tak jest :) wiec jest ok. co do innych obszarów to tyczy sie to drog pierwszej kolejnosci odśniezania.
bialy

Następna strona

Powrót do Luźna gadka