Kilka pytań odnośnie kwalifikacji wstępnej.

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Kilka pytań odnośnie kwalifikacji wstępnej.

Postprzez Berend » wtorek 11 sierpnia 2015, 00:43

Witam,
Mam 22 lata i od półtora roku posiadam prawo jazdy kategorii "C" .
Planuje zrobić Kwalifikacje wstępną przyśpieszoną tylko mam kilka pytań.
Pracuje jako elektryk, czy mogę iść zrobić po prostu badania lekarskie i psychotesty(bo zapewne te 1,5 roczne już nie podejdą ) i zapisać się na kurs.
I takie troche pytanie , czy bedąc na chorobowym moge zrobić badania lekarskie i psychotechniczne....? Czy to jest troche nie na miejscu?

Cieżko zdać taki egzamin? Na kursie trzeba być zawsze obecnym?
Berend

Re: Kilka pytań odnośnie kwalifikacji wstępnej.

Postprzez Michal9191 » wtorek 11 sierpnia 2015, 13:29

Musisz zrobić nowe badania bo te mają inną podstawę prawna niż te na prawo jazdy. Potem możesz się zapisać na kurs.
Możesz próbować robić na chorobowym - zależy na co jesteś chory,mimo wszystko na psychotestach trzeba się skupić choć trochę żeby zdać.

Najczęściej kurs jest w formie e-learningu i to od ciebie zależy jak często i po ile godz będziesz siedział przed komputerem najcześciej w ośrodku nauki jazdy. Potem masz egzamin w formie papierowej,który jest łatwiejszy od egzaminu na prawo jazdy. Jeśli będziesz czytał slajdy sumiennie i sam czytał w domu książkę do KW to będzie ok. Często nie zdają Ci którzy na egzamin idą z bomby i to jest 1-2 osoby na 10 przykładowo piszę.
Michal9191

Postprzez Berend » wtorek 11 sierpnia 2015, 23:22

Znaczy ogólnie chodzi mi o to, czy fizycznie istnieje możliwość zrobienia badań lekarskich i psychotestów bedąc na zwolnieniu lekarskim.... przecież to się jedno z drugim je...

Ja robiłem prawo jazdy "C" na nowych przepisach, egzamin z kwalifikacji przyśpieszonej jest łatwiejszy od egzaminu teoretycznego na prawo jazdy?

Egzamin z KW różni się coś od egzaminu na KWP?

Pozdrawiam.
Berend

Postprzez Michal9191 » środa 12 sierpnia 2015, 08:01

Łatwiejszy bo tylko jedna odp jest prawidłowa i jest większy margines do popełnienia błędu musisz poczytać ile można ich mieć nie pamiętam dokładnie już

Egzaminy nie różnią się niczym tylko kursy mają 140h lub 280h
Michal9191

Powrót do Luźna gadka