KW przyśpieszona, badania lekarskie.

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

KW przyśpieszona, badania lekarskie.

Postprzez terror » poniedziałek 10 sierpnia 2015, 16:12

Witam

Dzis się dowiedziałem, że na KW muszę mieć ważne orzeczenie o pracy w zawodznie jako kierowca. Niestety, nie widziałem o Tym. Badania lekarskie i psycho mam ważne, bo robiłem je ok 2 miesięcy temu. Czy teraz muszę iść do przychodzi i poprośić o orzeczenie do kwalifikacji? Rozumiem, że jeśli będzie to jakiś odpis, bez badań (bo dopiero co były robione) to będę musiał zapłacić te kika złoty. A co jeśli nie będą chcieli mi dać takiego odpisu? Będę znowu zmuszony płacić 350zł?
PJ: B, C
terror

Re: KW przyśpieszona, badania lekarskie.

Postprzez Michal9191 » wtorek 11 sierpnia 2015, 13:23

Widzisz kolego prawda jest taka że na kwalifikację są te same badania lekarskie i psychotechniczne tylko sęk w tym że różnią się podstawą prawną.
Więc od lekarza zależy czy od tak wypisze Ci kwity czy będzie chciał jak napisałeś te 350zł zamiast np 50zł za odpis.
Michal9191

Re: KW przyśpieszona, badania lekarskie.

Postprzez terror » wtorek 11 sierpnia 2015, 22:44

No i wyszło tak, że zapłaciłem za orzeczenie lekarskie (ale musiałem jeszcze w ten dzień zrobić neurologa i iść do lekarza medycyny pracy) 110zł! Dlaczego? Nie wiem. Wypis z psychologicznych dostałem za darmo (a kosztuje 37zł).

Ktoś mi powie czy zostałem oszukany? W zakładzie którym robiłem, nie mają pojęcia co robią..
PJ: B, C
terror

Powrót do Luźna gadka