Dzień dobry. Na samym początku chciałem przeprosić, jeżeli zamieszczam post w niewłaściwym dziale, ale stwierdziłem, że w tym nie będzie on zbytnio przeszkadzał. A co do moich pytań to sytuacja wygląda następująco: 2 lata temu rozpocząłem i ukończyłem kurs prawa jazdy kat. B. Zdałem egzamin teoretyczny i podszedłem do praktyki. Po 3 krotnym nie zdaniu ( głupie błędy) a także przez zdarzenia losowe nie kontynuowałem zdawania. Chciałbym, aby ktoś przedstawił mi jakie czynności należy wykonać aby ponownie podejść do egzaminu. Z tego co się orientuje po 3 niezdanym egzaminie praktycznym należy wykupić dodatkowe godziny jazdy. Przeczytałem na forum, że po roku od ostatniego egzaminu moje dokumenty są w Wydziale Komunikacji w miejscu mojego zameldowania. Zatem :
1. Czy w pierwszej kolejności muszę pójść do owego Wydziału Komunikacji i poprosić o wysłanie dokumentów ? Czy najpierw muszę wykupić te dodatkowe godziny ( ile ? ) i z papierem ze szkoły jazdy iść do Wydziału/WORDU ?
2. Czy muszę przechodzić jakieś kursy doszkalające w związku ze zmianami w temacie prawa jazdy.
3. Ile teraz kosztują egzaminy praktyczny i teoretyczny .
Pozdrawiam !