Wyjazd do Tarnowa

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Mmeva » poniedziałek 08 sierpnia 2005, 21:16

Sławek_18 napisał(a):LUDZIE organizujmy sie!

Jestem za, tylko jak już kiedyś mówiłam - w samym listopadzie ciężko będzie się zogranizować, większość gdzieś na Wszystkich Świętych wyjeżdża i pewnie nic z tego nie wyjdzie. Jeśli mamy coś organizować to lepiej gdzieś we wrześniu lub na początku października, kiedy większość ma wolne i łatwiej będzię się zgrać.

Pozdrawiam
Mmeva

Postprzez Sławek_18 » wtorek 13 września 2005, 14:59

no i jak?
Moze by tak rzucic jakims "miesem" (terminem) Najlepiej w weekend.
Hm?
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez Mmeva » czwartek 15 września 2005, 23:30

Niedziela 18.09?
Mmeva

Postprzez scorpio44 » piątek 16 września 2005, 15:08

Mmevcia, to żart, prawda? :D

Ja musiałbym o tym wiedzieć jakieś dwa tygodnie naprzód. To już nawet nie chodzi o to, że Elbląg i Tarnów to nie jest hop-siup, ale głównie o to, że ja mam wiecznie kupę spraw na głowie. Ogólnie rzecz biorąc, to mi cały wrzesień jak na razie odpada. Potem zobaczymy.

A poza tym my chyba nie pojedziemy tam z pustymi ręcami. Trzeba tę wyprawę dokładnie zaplanować, wymyślić coś oryginalnego itp. itd.

PS: Prośba na przyszłość: bądźcie uprzejmi pamiętać, że Scorpio44 nie zagląda na forum. ;) Od Mirosa się dowiedziałem, że na forum padła propozycja 18.09.
scorpio44

Postprzez ella » sobota 24 września 2005, 11:37

scorpio44 napisał(a):A poza tym my chyba nie pojedziemy tam z pustymi ręcami. Trzeba tę wyprawę dokładnie zaplanować, wymyślić coś oryginalnego itp. itd.

Scorpio, to żart prawda?
A czy to obóz wędrowny, żeby coś tu dokładnie planować? Planuje to się datę i godzinę i nic więcej.
Coś oryginalnego? Ciekawe co masz na myśli? :wink:
Przeważnie pod cmentarzem istnieją jakieś punkty sprzedaży kwiatów, wiązanek, zniczy. To chyba wszystko co się nosi na cmentarz.
ella
Moderator

Postprzez scorpio44 » sobota 24 września 2005, 22:33

Planuje się datę i godzinę. OK. Więc obiecaj mi nocleg u siebie i wszystko jest w porządku. ;) Może faktycznie pisząc o tym dokładnym planowaniu, myślałem głównie o sobie, ale znajdź mi jakieś rozwiązanie tego, żebym tego samego dnia mógł wrócić do Elbląga. Jak na razie jedyna możliwość to modlić się, żebyśmy się z Mirosem wyrobili na trasie Warszawa-Tarnów-Warszawa między 9.00 a 18.50. To tylko pozornie jest dużo czasu. A skoro jestem jednym z pomysłodawców tych odwiedzin Sławka i chciałem ich, to uważam, że jednak powinienem tam być.

A co do oryginalnego pomysłu to miałem na myśli chociażby jakąś "bajerancką" wiązankę z napisem, że to od forumowiczów prawojazdy.com.pl czy coś w tym guście.

PS: Ella, a Ty mówiłaś, że się nie wybierasz z nami, więc skąd nagle taka uwaga, i to po ponad tygodniu od mojego posta?
scorpio44

Postprzez miros » sobota 24 września 2005, 23:04

pewnie ella ze przy prawie kazdym cmentarzu bedzie taki punkt sprzedajacy kwiaty, znicze i wiazanki. tyle tylko, ze my ze scorpiem myslelismy nad wiazanka ze wstega, na ktorej bylby napis ze to od nas, a takie cos juz wymaga zaplanowania: ustalenie, kto sie na to sklada, kto kupuje, gdzie kupuje, jaki napis wybrac itd. to trzeba zaplanowac.

tak czy inaczej trzeba to przymyslec.
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez ella » niedziela 25 września 2005, 01:15

Ella, a Ty mówiłaś, że się nie wybierasz z nami, więc skąd nagle taka uwaga, i to po ponad tygodniu od mojego posta?

Oczywiście, że się nie wybieram. Ale zaciekawiło mnie co takiego tak długo się planuje. Bo prawdę mówiąc nocleg w dzisiejszych czasach to jest wykonanie kilku telefonów.
A że po tygodniu , może mi umknął i go nie dojrzałam :wink:
ella
Moderator

Postprzez scorpio44 » środa 05 października 2005, 22:17

Ogłaszam wszem wobec, że ze względu na to, że piątek jest dniem roboczym i "szkolniczym" :D, ustaliliśmy już konkretny termin wyjazdu na grób Sławka:

Sobota, 29 października (dla nocujących w Tarnowie: 29-30 października)

Nadal czekamy na chętnych, ale tak do końca przyszłego tygodnia. Potem musimy już wiedzieć, ile osób jedzie, żeby wiedzieć jak rozłożyć pieniądze na wiązankę, ustalić kto ją kupuje itp. itd.
Z Warszawy będziemy jechali samochodem i poinformujemy Was jeszcze ewentualnie, jeżeli będziemy mieli wolne miejsce/-a. Gdyby się znalazł chętny, mógłby jechać z Wami. Tyle że wracamy w niedzielę.

To chyba tyle.
scorpio44

Postprzez Sławek_18 » środa 05 października 2005, 22:38

Ja jade samochodem z KRakowa, jesli jest ktos chetni oczywiscie zabiore (coby sie koszty gazu zwrocily) I wracam "niezapozno" bo w niedziel z rana wyjezdzam na groby do Babci.
Mysle ze najpozniej w krakowie bede musial byc o 22. Chetni na gg.
Sławek_18

Postprzez Mmeva » sobota 08 października 2005, 12:35

O której się spotykamy w sobotę? Skoro to dzień wolny najlepiej mozliwie jak najwcześniej - podobnie jak Sławek w nd rano wyjeżdżam.
Mmeva

Postprzez scorpio44 » sobota 08 października 2005, 16:55

Mmeva napisał(a):O której się spotykamy w sobotę? Skoro to dzień wolny najlepiej mozliwie jak najwcześniej - podobnie jak Sławek w nd rano wyjeżdżam.

Mmeva, za wcześnie na to pytanie. Nie martw się, odpowiednio wcześnie się ustali.
Ale jeżeli chodzi o to "jak najwcześniej", to ja chciałem tylko nieśmiało powiedzieć, że między innymi po to wymyśliliśmy ten nocleg w Tarnowie, żeby nie trzeba było się nigdzie śpieszyć. I liczyłem, że może dzięki temu nie będę musiał się zrywać bladym świtem (a właściwie już przed świtem). No ale jeżeli będzie Wam zależało, żeby jak najwcześniej, no to jakoś przecierpię. :D
scorpio44

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 24 października 2005, 16:37

Nieubłaganie zbliża się termin wyjazdu. Chciałem poinformować ewentualnych przyszłych chętnych (bo jednak jest szansa, że takowi się znajdą), że zamówiliśmy wiązankę za 70 zł i nie pogniewalibyśmy się, gdyby ktoś do tej zrzuty dołączył. ;) :D

A oprócz tego mam pytanie do osób z Tarnowa, o których wcześniej nie pomyślałem, a zdaje się jest ich kilka na forum - dlaczego milczycie? Jesteście stąd i nie chcecie się z nami wybrać na cmentarz?

W Tarnowie spotykamy się około 16.00-16.30.
scorpio44

Postprzez Sławek_18 » piątek 28 października 2005, 18:53

spotykamy sie w godzinach j/w na cmentarzu na krzyzu. tak jakby sie ktos pomylil i przyszedl :D
Sławek_18

Postprzez scorpio44 » piątek 28 października 2005, 22:49

Niestety, jest to co zwykle, czyli reszta, jak przystało na Polaków, rozwiązuje problemy metodą ucieczki. Czyli w tym konkretnym wypadku wychodzą z założenia, że najlepiej nic nie pisać, czyli milczeć. Również ci, którzy się wcześniej deklarowali. Tak że chyba raczej nikt się nie pomyli i nikogo więcej nie będzie. ;)
scorpio44

Następna strona

Powrót do Luźna gadka