Licencja na tramwaj

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Licencja na tramwaj

Postprzez bodek541 » poniedziałek 17 października 2005, 20:08

Czy ktoś wie gdzie można zrobić licencje na tramwj i ile kosztuje.
bodek541

Postprzez Tomek_ » środa 02 listopada 2005, 17:16

Licencje na tramwaj mozna zrobic w zakladzie komunikacji, ktory takie tramwaje posiada.
Czesto szkolenia sa darmowe jesli zaklad organizuje go na wlasne potrzeby.
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Re: Licencja na tramwaj

Postprzez Road_Driver » środa 02 listopada 2005, 17:41

bodek541 napisał(a):Czy ktoś wie gdzie można zrobić licencje na tramwj i ile kosztuje.

Jesteś pewien że cóś takiego chcesz prowadzić?
To dość upierdliwa praca

(sorrki za OFFa lecz nie mogę zrozumieć dlaczemu ktoś chce być motorniczym)
Road_Driver

Re: Licencja na tramwaj

Postprzez scorpio44 » środa 02 listopada 2005, 19:06

Road_Driver napisał(a):sorrki za OFFa lecz nie mogę zrozumieć dlaczemu ktoś chce być motorniczym

A mógłbyś nam powiedzieć, dlaczego? ;)
scorpio44

Postprzez Silent » środa 02 listopada 2005, 19:17

No to ja polecam odsłuchać sobie odcinek Detektywa Inwektywa gdy chciał zostać motorniczym... tam jest wspaniale zaprezentowana motywacja :lol: 'I se tak fajnie drzwi otwierać i zamykać o... dżżżt... dżżżt' 8) :lol:
Obrazek
Silent

Postprzez bodek541 » środa 02 listopada 2005, 21:09

Tak moge bo prawie 2000 koła sie zarabia.Niestety u mnie za darmo nie robią
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

Postprzez scorpio44 » środa 02 listopada 2005, 21:15

Bodek, no ale przecież wszyscy pamiętamy, że tramwaje w Częstochowie chodzą "trochę inaczej". :D :D :D :D :D :D
scorpio44

Postprzez cappricio » środa 02 listopada 2005, 21:32

co to znaczy ze w czestochowie tramwaje jezdza inaczej? :>
cappricio

Postprzez ella » czwartek 03 listopada 2005, 00:14

cappricio napisał(a):co to znaczy ze w czestochowie tramwaje jezdza inaczej? :>

Oj, długo by tłumaczyć :lol: . Najlepiej poczytaj cały topic.
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... amwajowych

bodek napisał(a):Scorpio44 fakt nie byłem w takiej sytuacji ale jeśli chodzi o egzamin to raczej powinno sie jeździć idealnie a bez egzaminu może zrobiłbym tak samo ale całe sczęście w Częstochowie tak nie ma bo tramwaje jeżdzą tak troche inaczej. Ale ja bym nnigdy PRZENIGDY nie stanął natorach
ella
Moderator

Postprzez bodek541 » czwartek 29 grudnia 2005, 19:14

Niestety nasze wspaniałomyślne Częstochowskie mpk nie robi wogóle licencji na tramwaj.Kiedyś było u nas za darmo ale już nie robią jedynie teraz w Katowicach i niestety kosztuje to 5500 złoty.Skąd człowiek ma wziąć pieniądze jak chce coś zrobić.Polska to dziwny kraj.Człowiek chce jeszcze zrobić dodatkowy papier to jeszcze na nim zarabiają.
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

:)

Postprzez Polonez » czwartek 29 grudnia 2005, 21:17

Jest taka zasada Bodku : " Nie włożysz nie wyjmiesz " . Ciężkie ale prawdziwe :)
jestem za nakazem całorocznego używania mózgu podczas prowadzenia auta:)
Polonez

Postprzez bodek541 » czwartek 29 grudnia 2005, 21:31

Polonez masz racje.Jak jesteśmy w śląskim województwie to wykorzystują na każdym kroku.Dla mnie to paranoja.Kiedyś były niebieskie tramwaje i za darmo mpk robiło licencje.I komu to przeszkadzało.
bodek541

Postprzez bodek541 » piątek 30 grudnia 2005, 08:51

kamilka, kiedyś poprostu robili za darmo jak Częstochowa była województwem.Rozmawiałem z koleżanką która jest motorniczą i przyznała mi racje.Tak samo kierownik ale to nie wymysł kierownika kontroli biletów tylko zarządu mpk.Niestety jakoś kiedyś komuś to nie przeszkadzało a nagle sie zmieniło.Tylko powiedz kto mi da tą pozyczke jak pracuje na umowe zlecenie a niestety rodzice nie wezmą.Ja mówie że poprostu dużo osób nie chciało robić licencji jak było za darmo a dopiero za opłatą a jak ktoś jest chętny to jest poprostu to przeszkodą.Niestety to tylko w Polsce sie tak dzieje.Każdy dba o swój tyłek a nie o to że ludzie coś chcą i to sami.Poprostu albo znajomości albo całe życie być kontrolem i zapieprzać albo robić gdzieś awantury żeby mieć te pieniądze albo po znajomości.Troche sie tej pracy naszukałem.Jest u nas burdel i tyle.Władza dba o siebie a nie o obywatela.
bodek541

Postprzez cappricio » piątek 30 grudnia 2005, 11:07

kamilka napisał(a):I znajomości nie pomogą ja sie nie ma wykształcenia.

I ZNAJOMOSCI czasem NIE POMOGA JAK SIE MA WYKSZTAŁCENIE.
moze tak nie jest?

kamilka napisał(a):Obywatel musi zadbać o siebie :wink: :D

mhm od tego jest wladza zeby dbac. ale to moze KIEDYS w przyszlosci.

edit: bo przeciez pożrą zywcem ;P
i znajomosci czasem nie pomogą jak sie ma wykształcenie... a wszystkie dodatkowe kursy - oczywiscie, ze tak - ulatwiaja znalezienie pracy.
Ostatnio zmieniony piątek 30 grudnia 2005, 12:26 przez cappricio, łącznie zmieniany 1 raz
cappricio

Postprzez ella » piątek 30 grudnia 2005, 12:18

bodek541 napisał(a):albo całe życie być kontrolem i zapieprzać albo robić gdzieś awantury

Dlatego większość młodych ludzi kończy u nas szkoły i nie patrzy na nikogo tylko bryka na zachód. Jak ktoś nie ma rodziny ani pracy i nic go tu nie trzyma to żadem problem. Sama pewnie bym tak wtedy zrobiła a nie czekała na CUD.
I ZNAJOMOSCI NIE POMOGA JAK SIE MA WYKSZTAŁCENIE

Ale zawsze łatwiej jak znasz języki i cokolwiek potrafisz. :wink:
bodek541 napisał(a):Tak moge bo prawie 2000 koła sie zarabia.Niestety u mnie za darmo nie robią

Chyba nie mówisz, że tyle dostaje na rekę. To jest chyba brutto. Moja sąsiadka pracuje jako motorniczy i wcele jej nie zazdroszczę tego rannego wstawania o 3 w nocy i powrotów o północy. A dostaje na rękę 1300 złotrych.
Ale jeżeli u ciebie płacą 2000 złotych na rękę to pożycz kasę a szybo zarobisz, żeby ją zwrócić przy takich zarobkach.
ella
Moderator

Następna strona

Powrót do Luźna gadka