Egzamin Praktyczny a Wypadek

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin Praktyczny a Wypadek

Postprzez Vann » wtorek 20 sierpnia 2013, 17:52

Witam. Wczoraj jadąc z Pabianic 40km do Piotrkowa Trybunalskiego na egzamin praktyczny na kat C na 7:30, w trakcie facet nie zachował ostrożności i wjechał mi Tirem w osbosówke. Osobówkę prowadziłem sam, auto do blacharza/lakiernika, dosyć mocno uszkodzone, można powiedzieć, że miałem szczęście, że nic mi się nie stało, ale niestety z tego powodu dojazd na czas egzaminu, czy też jakikolwiek dojazd do worda tamtego dnia był niemożliwy. Dopiero jutro będę jechał i umawiał egzamin kolejny i tutaj moje zapytanie. Czy istnieje jakiś punkt czy cokolwiek w strefie opłat, dzięki któremu miałbym tańszy koszt egzaminu, jako że nie stawiłem się na ten egzamin z wyżej wymienionej przyczyny? Coś można tutaj podziałać, czy nie da się nic z tym zrobić i muszę ponownie ładować 200 zł ;/ ?
Vann

Re: Egzamin Praktyczny a Wypadek

Postprzez rusel » wtorek 20 sierpnia 2013, 19:19

od razu ladowac 200zl, egzamin zostal juz "rozliczony" bez wzlgedu na faktyczne koszty, znizek i innych rzeczy ze wzgledu na smierc ciotki czy wypadek niestety nie daja zadnych podstaw do takich praktyk
rusel

Postprzez Zonaimad » wtorek 20 sierpnia 2013, 23:27

Co najwyżej na drodze cywilnej możesz coś od sprawcy wypadku wyciągać, ale chyba za małe pieniądze...
Zonaimad

Postprzez oskinstruktor » wtorek 20 sierpnia 2013, 23:42

Miałem przypadek, że mój kursant jechał na egzamin. Zatrzymała go Policja i przeprowadziła bardzo dokładną kontrolę samochodu. Już wiedział że nie zdąży, zadzwonił do WORD, przedstawił sytuację, dostał zaświadczenie z Policji że taka sytuacja miała miejsce i kasa przeszła na kolejny egzamin. Nie stracił ani złotówki. Ale wszystko było "załatwiane" na bieżąco.
oskinstruktor

Powrót do Luźna gadka