Muzyka łagodzi obyczaje

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Muzyka łagodzi obyczaje

Postprzez LeszkoII » poniedziałek 12 sierpnia 2013, 20:41

Taki temacik muzyczny otworzyłem :)

I od razu zapytam...
W dzieciństwie słyszałem melodię w TV, podczas tzw. "niebieskiego zegara", i ta melodia mniej więcej brzmi tak (moje wykonanie z pamięci) http://www.supload.com/listen?s=P810mT

Czy ktoś zna oryginalny utwór? (tytuł/kompozytor)?
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Re: Muzyka łagodzi obyczaje

Postprzez Zonaimad » wtorek 13 sierpnia 2013, 22:39

Kurde, doskonale pamiętam ten zegar - na roboczym komputerze mam nawet screensaver który wygląda dokładnie jak on. :D Ale ni hu hu nie przypomnę sobie akurat tej melodii... Nie jesteś jednak pierwszym, który szuka podkładu z zegarka TVP. Tam były często różne melodie, a jak udało się niektórym ustalić większość z nich pochodzi z różnych płatnych bibliotek muzycznych do wykorzystania w produkcjach wideo. Choć mi osobiście zdarzało się tam słyszeć nawet utwory Jarre'a od czasu do czasu.

Może to coś od niego? Gość dużo pisał dla telewizji.
Zonaimad

Postprzez Dociekliwa » środa 14 sierpnia 2013, 14:50

też to doskonale pamiętam, teraz ten motyw będzie mi ciągle chodził po głowie...
Dociekliwa

Postprzez LeszkoII » czwartek 26 września 2013, 19:00

To jedno z moich ulubionych wykonań tego utworu - 90% z zamkniętymi oczyma 8) Powalająca technika, czucie, doświadczenie, opanowanie, aktorstwo. Pianista kompletny.
http://www.youtube.com/watch?v=r_CmfM2zBhU
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Powrót do Luźna gadka