Galeria zdjęć ze spotkań forumowiczów

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Galeria zdjęć ze spotkań forumowiczów

Postprzez scorpio44 » środa 31 sierpnia 2005, 16:53

Mam przyjemność i zaszczyt ogłosić, że wszystkie zdjęcia ze wszystkich spotkań forumowiczów znajdują się pod adresem: http://www.olsztyn.mm.pl/~silentman/zloty/ . Na górze każdego podkatalogu znajduje się również plik tekstowy z opisami do zdjęć.

Gdyby coś nie działało lub zakradł się jakiś błąd do opisu itp. - dajcie mi znać.

Ponieważ zdania na ten temat są podzielone, gorąca prośba do Was wszystkich, drodzy forumowicze, o opinie w tym wątku na temat takiej formy przedstawiania zdjęć ze spotkań
Ostatnio zmieniony środa 12 kwietnia 2006, 22:02 przez scorpio44, łącznie zmieniany 1 raz
scorpio44

Postprzez Mmeva » czwartek 01 września 2005, 21:20

Stara galeria była bardziej przyjazna, ale ta też może być.
Mmeva

Postprzez ella » niedziela 04 września 2005, 11:57

gorąca prośba do Was wszystkich, drodzy forumowicze, o opinie w tym wątku na temat takiej formy przedstawiania zdjęć ze spotkań

Sądząc po ilości opinii :wink: chyba wszystkim odpowiada.
Ja co prawda wolałam obejrzeć wszystkie za pomocą jednego kliknięcia ale i ta forma też może być. Jest OK.
Tomek się tylko pogubił w opisach kto co i jak :D
ella
Moderator

Postprzez miros » niedziela 04 września 2005, 12:29

jedyne co moze jest troche denerwujace to opisy, ktore sa oddzielnie i zeby zobaczyc jaki opis ma zdjecie musimy zagladac do innego pliku i szukac tej fotki.
tak to ogolnie jest wporzadku.
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez janek » poniedziałek 05 września 2005, 20:02

miros napisał(a):jedyne co moze jest troche denerwujace to opisy, ktore sa oddzielnie i zeby zobaczyc jaki opis ma zdjecie musimy zagladac do innego pliku.....

No i własnie to jest największy minus tej całej galerii. Tak to ja mogę sobie własne zdjęcia przygotować sobie do obejrzenia. Dla ludzi, którzy się nie znają na forum oglądanie w ten sposób zrobionej galerii jest trochę kłopotliwe. Trzeba skakać miedzy opisami a fotkami, żeby przeczytać kto jest kto i co te fotki przedstawiają. Lepsze była pierwotna wersja gdzie pod zdjęciem był od razu opis.
gorąca prośba do Was wszystkich, drodzy forumowicze, o opinie w tym wątku na temat takiej formy przedstawiania zdjęć ze spotkań

Miała być opinia to napisałem. Widzę, że reszta albo nie ogląda albo nie jest zainteresowana i milczy. Bo nie pisze ani TAK ani NIE :wink:
janek

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 05 września 2005, 22:16

Pozwolę się wtrącić, żeby uściślić sprawę opisów:
Słuchajcie, kochani... Nie narzekajcie na to, że opisy są w osobnym pliku, bo owe opisy i tak są swego rodzaju bonusem. Pierwotnie wcale miało ich nie być - opisane miały być ewentualnie fotki grupowe, żeby było wiadomo, kto jest kto. A są w takiej a nie innej formie, bo edytowanie każdego jpg-a i umieszczanie na dole przykładowo opisu byłoby strasznie czasochłonną i wydaje mi się mimo wszystko, że nikomu niepotrzebną robotą.

Prosząc o opinie na temat galerii, miałem na myśli sposób przedstawiania samych fotek, a nie opisów do nich.
scorpio44

Postprzez Silent » wtorek 06 września 2005, 09:02

To nie lepiej zainstalować jakiś systemik php do galerii zdjęć np. darmową Coppermine Photo Gallery, przykład działania na http://kitek.net (z tymże oczywiście w tym skrypcie wszystko można regulować... w tym przykładzie ktoś przesadził z ilością zdjęć wyświetlanych na głównej ;) ) Skrypt można ściągnąć stąd: http://coppermine-gallery.net/index.php
Jakby co mogę pomóc w instalacji skryptu, lub jeśli nie macie obsługi PHP & MySQL to udostępnić kawałek swojego serwerka :)
Obrazek
Silent

Postprzez ella » poniedziałek 19 grudnia 2005, 23:54

W galerii ukazała się nowa fotka. Jest bez opisu, więc zastanawiam się czy to droga do Krakowa czy Tarnowa? :wink: :D
ella
Moderator

Postprzez scorpio44 » wtorek 20 grudnia 2005, 00:24

ella napisał(a):W galerii ukazała się nowa fotka. Jest bez opisu, więc zastanawiam się czy to droga do Krakowa czy Tarnowa? :wink: :D

Nie wiem, o którą fotkę chodzi. Jeżeli o "skrzyżowanko", to jest to rysunek Jjaacca, który wklejał kiedyś na forum do topicu o zmianie pasa na skrzyżowaniu. :D
scorpio44

Postprzez ella » sobota 18 lutego 2006, 15:52

Co się stało z fotkami, że one takie wielkie się zrobiły? :roll:
Nie da się ich oglądać. Na ekranie pokazuje mi się 1/4 zdjęcia i trzeba sobie przesuwać góra, dół, prawa, lewa, żeby zobaczyć całość. A może to tylko u mnie. Ale nie sądzę bo patrząc na własciwości zdjęcia to wymiary są tam spore.
ella
Moderator

Postprzez miros » sobota 18 lutego 2006, 16:17

jedyne ktore pozostaly dobrze to te z elblaga, reszta rzeczywiscie sie porypala :?
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez ella » sobota 18 lutego 2006, 16:29

miros napisał(a):jedyne ktore pozostaly dobrze to te z elblaga, reszta rzeczywiscie sie porypala :?

Same się nie porypały :?
Trzeba je ładnie pozmniejszać. Warszawa była zmniejszona w pierwotnej wersji
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=2141
a teraz jest ogromna.
ella
Moderator

Postprzez scorpio44 » środa 22 lutego 2006, 00:19

Jedyne, co było robione z tymi zdjęciami od czasu powstania nowej galerii, to zostały po jakimś czasie przeniesione na inny serwer. Ale nikt tych plików nie modyfikował. Mnie to się wydawało, że one od początku były takie duże, ale skoro twierdzicie że nie, to może specjalista Silent spróbuje nam wytłumaczyć, jakim cudem te fotki same się powiększyły? :D Normalnie czary z mleka.

Ja odpowiedź na to mam taką: Wy (Ella i Miros), mówiąc że zdjęcia były mniejsze, macie na myśli te 10 z Warszawy i 10 z Elbląga, które były bezpośrednio wstawione na forum. One były specjalnie w tym celu zmniejszane. A odkąd pojawiła się nowa galeria, to wszystkie zdjęcia były duże, tylko pewnie nawet tam nie zaglądaliście i nie zwróciliście uwagi. To jest jedyna rozsądna odpowiedź, która przychodzi mi do głowy. ;)

Za jakiś czas zajmę się galerią, tym bardziej że koleżanka Cappricio wymyśliła nową jej formułę. ;) Tak że coś pomyślimy.

PS: Odpisuję dopiero teraz, bo jakimś cudem nasze kochane superdziałające forum musiało mi nie pokazać, że są nowe posty w tym topicu. ;) I dopiero teraz to przeczytałem.
scorpio44

Postprzez Tomek_ » środa 22 lutego 2006, 01:06

Czemu nie zrobicie jakiejs galeri w php, jakby co moge pomoc ;)
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Postprzez cappricio » środa 22 lutego 2006, 07:41

galeria juz jest zrobiona, tylko czeka na miejsce na serwerze ;)
cappricio

Następna strona

Powrót do Luźna gadka