Gazety o tematyce motoryzacyjnej

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Gazety o tematyce motoryzacyjnej

Postprzez lordmalak » piątek 31 maja 2013, 17:44

Nie zauważyłem tutaj takiego tematu, więc mam nadzieję, że mogę go założyć ;) Ciekawi mnie jakie czytacie (i czy w ogóle) gazety o tej tematyce. Czy swoją wiedzę czerpiecie tylko z forów/od znajomych czy lubicie jakieś konkretne magazyny? Ja sam czytam przede wszystkim fora motocyklowe (to mój główny krąg zainteresowań :) ) i magazyn "Swoimi Drogami", zdarzało mi się również oczywiście czytać jakieś klasyki w stylu "Top Gear"

A jak jest z wami?
lordmalak

Re: Gazety o tematyce motoryzacyjnej

Postprzez mk61 » piątek 31 maja 2013, 20:33

Wiedzą z gazet można się podetrzeć. Gazetą również. Wiedza tylko z ustaw. Interpretacje własne, lub na podstawie forum (tego forum).
A gazety tylko podczas wyjątkowo nudnych przerw. W żadnej gazecie nie znalazłem informacji, które byłyby przydatne na jakiś okres czasu.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez among » sobota 01 czerwca 2013, 09:35

Zamiast gazet wolę poczytać forum danego samochodu. Większość gazet szuka sensacji i zazwyczaj wciska nam kity :/ Poza tym polecam serię Książek "Sam naprawiam samochód......"

Nawet tyłka sobie nie da nimi podetrzeć bo papier błyszczący :/
Zbieraj punkty karne - 24 punkty możesz wymienić na rower.
"Gdy alkoholu pełne nieba - pękają mózgi oraz drzewa"
Obrazek
Obrazek
among

Postprzez czepiacz » niedziela 02 czerwca 2013, 09:30

Gazety motoryzacyjne zeszły na psy. Nawet "Motor" obniżył loty - w redakcji nie ma żadnego starego dziennikarza, nie ma ciągłości pokoleniowej.
Kiedyś genialnym miesięcznikiem była "Auto Technika Motoryzacyjna" pod dowództwem red. Karwasa - niestety już nie ma...
Natomiast kolorowe pisemka, typu "Auto Świat" nawet do kibla się nie nadają. Nagminnie spotyka się błędy merytoryczne podczas przeglądania na stacji benzynowej, zniechęcające do zakupu, np.:
- "rozrząd z tyłu silnika"
- "olej syntetyczny jest rzadszy"
- "silnik V6 w BMW"...
Nie ma czego czytać...
czepiacz

Powrót do Luźna gadka