Telefon z policji (?)

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Telefon z policji (?)

Postprzez Uciekaj1 » czwartek 09 maja 2013, 15:50

Witam
Miałem takie niemiłe zajście na skrzyżowaniu (jakieś 2 dni temu) - wymusiłem pierwszeństwo. Teraz okazało się, że dzisiaj ponoć dzwonił ktoś z policji (nr zastrzeżony). Żadnych szczegółów nie podał, oprócz tego z kim chce rozmawiać.
Czy mam się obawiać, że może chodzi im o to, że wymusiłem pierwszeństwo i będą ścigać mnie, bądź kogoś z rodziny na przesłuchanie itd.? Z tego co pamiętam, skrzyżowanie jest raczej monitorowane.

Czy w ogóle oni dzwonią tak do domów zazwyczaj??
Co może mi grozić? Pewnie z 200zł i 4-6pkt?
Ależ mam pechowy tydzień...

Powiem, że zaczynam się bać :(

Pozdrawiam
Uciekaj1

Re: Telefon z policji (?)

Postprzez Razor1990 » czwartek 09 maja 2013, 18:16

Jak matce zrobił zdjęcie fotoradar, to dzwonił policjant z KMP i zapraszał na oglądanie fotki ;) Więc tak, mogą dzwonić. Jak wyglądał twój dialog z dzwoniącym?
Razor1990

Postprzez Uciekaj1 » czwartek 09 maja 2013, 18:50

Odebrałem: i tu cytuję "(imię i nazwisko) Dzwonię z policji, czy mogę rozmawiać z (...)" odpowiadam, że nie, po po czym rozłącza się, chyba nawet bez żadnego słowa. Nawet nie wiem z jakiego komisariatu. Chyba się jutro wybiorę do pobliskiego i dowiem może coś więcej.

A sytuacja była taka: na czerwonym nie wjechałem, fotoradar nie ma. Po prostu wymusiłem pierwszeństwo skręcając w lewo: zapala się zielone, ruszam normalnie (no bo przecież muszę ustąpić jak skręcam w lewo), ale ten z drugiej stron nawet nie drgnie, więc skręcam (światło zielone jest tam strasznie krótkie). Jak już skręcałem i byłem trochę na jego pasie, to ten z naprzeciwka rusza jakby ktoś go gorącą wodą z tyłu oblał, a potem hamuje ostro przede mną, ja wówczas musiałem ściąć trochę zakręt i uciekać przez przejście dla pieszych. (Nie podważam, że zrobiłem błąd)
Uciekaj1

Postprzez Razor1990 » czwartek 09 maja 2013, 18:56

Pff, na 90% ktoś sobie jaja robił.
Razor1990

Postprzez Uciekaj1 » czwartek 09 maja 2013, 18:59

Razor1990 napisał(a):Pff, na 90% ktoś sobie jaja robił.

Fakt, że "pff", ale jak mi to ciśnienie podniosło...
Do tego taki telefon, dzień po tym jak takie coś mi się przydarzyło. Taki zbieg okoliczności. Nie powiem, że się nie wystraszyłem, bo się wystraszyłem. Może chociaż trochę mnie uspokoiłeś...
Nigdy w takiej sytuacji nie byłem, więc nie wiem jak się zachować...

Czy nie pamiętasz jak dzwonili do Twojej Mamy, to jak ją zapraszali?
Uciekaj1

Postprzez silvox » piątek 10 maja 2013, 19:13

Załóż sobie blokadę na "zastrzeżone numery" .. Jeśli dzwonił policjant, zadzwoni z normalnego tlf ...
silvox

Postprzez oskbelfer » piątek 10 maja 2013, 20:34

a opowiadałęś o tym wymuszeniu komuś - czy pierwszy raz chwalisz się tym na forum ?

Olej to sikiem prostym...
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez Uciekaj1 » sobota 11 maja 2013, 08:03

oskbelfer napisał(a):a opowiadałęś o tym wymuszeniu komuś - czy pierwszy raz chwalisz się tym na forum ?

Olej to sikiem prostym...

Nikt oprócz mnie i tamtego kierowcy oraz forum tego nie wie.

Do tej pory nikt nie dzwonił, więc nawet o tym nie myślę.
Taka blokada na telefony z nr zastrzeżonych jest bardzo fajna :) muszę, się tym zainteresować.
Uciekaj1

Powrót do Luźna gadka